featured

2021 Sosyal Medya Trendleri Belli Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet bağlantımız kesildiği an hayatımızın en önemli şeyini kaybettiğimizi düşündüğümüz bugünlerde 2021 sosyal medya trendleri belli oldu! Sosyal medya söz konusu olduğunda çoğu kişinin aklına eğlence geliyor olsa da, bu önemli platformlar günümüzde birçok faydalı iş için de kullanılıyor.  Öyle ki sosyal medya platformları günümüzde ekonomi ve hatta politika ile iç içe geçmiş durumda.  

Sosyal medya trendleri 2020 yılı içerisinde de oldukça merak edilen konular arasında yer almıştı. Çok sayıda magazin ve siyasi olayda ana tartışma ortamı olan platformlar ile 2020 yılı adeta ışık hızında geçmişti. Hatta geçtiğimiz yılın en çok takip edilenleri listesinde Instagram Trendleri 2020 ve Sosyal medya Akımları 2020 yerini almıştı. İşte, 2021 sosyal medya trendleri ve detayları…

2021 Sosyal Medya Trendleri

Günümüz sosyal medya meraklıları kendilerini her geçen gün geliştirirken, 2021 sosyal medya trendleri ve yeni paylaşım modellerini öğrenerek çok daha büyük kitlelere ulaşıyor. Sosyal medyanın her geçen gün daha da büyümesi söz konusu mecra içerisindeki rekabetin artmasına sebep oluyor. Sosyal medyada yeni trendler ile pazarlamacılar potansiyel müşterileri ile daha kolay bir şekilde etkileşime girme şansı elde etmiş oluyor. İşte yeni yılın dünya ve Türkiye sosyal Medya Trendleri

1 – Canlı Yayınlar

YouTube video

Sosyal medya akımları 2020 yılı içerisinde canlı yayınlar önemli bir yere sahipti. Bu durum 2021 yılında da devam edecek gibi görünüyor. 2020 sosyal medya uygulamaları denildiği zaman hemen hemen herkesin aklına Instagram adı verilen sosyal medya platformu geliyor. Canlı yayınlar bu yıl da sosyal medya trendleri arasında yerini alacak.

Büyük markaların hemen hemen hepsi artık canlı yayınlar yapmayı tercih ediyor. Canlı yayınlarda izleyici de eylemin bir parçası haline geldiği için daha çok tercih etmekte ve trend haline gelmesine yardımcı olmaktadır.

2 – E-Ticaret

Dünyada sosyal medya kullanan insan sayısı her geçen gün artış göstermekte. Sosyal medyaya olan ilginin de artması ile sosyal medya pazarlama ve ticaret için çok önemli bir yer haline gelmiş oldu. 2021 sosyal medya trendleri arasında ticaret ve pazarlama da önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor.

YouTube video

Sosyal medya uygulamaları aracılığı ile alışveriş tavsiyesi alan insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla… Bu durum da yeni bir iş kolunun ortaya çıkmasını sağladı. Çok ünlü markalar artık ürünlerinin satışını  sosyal medya katalogları sayesinde yapmaya başladı.

3 – 2021 Sosyal Medya Trendleri | Kısa Süreli Videolar

Kısa süreli videolar sosyal medya akımları 2020 listesinde en ilgi çekici araçlar olmayı başarmıştı. Bu yıl da videolar çok önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor. Fakat her geçen yıl sosyal medyanın da etkisi ile insanların dikkat dağınıklığı problemi artış göstermekte. Bu nedenle kısa videoların daha cazip hale gelmeye başladığını itiraf etmeliyiz. 

https://www.youtube.com/watch?v=V_kyRJiIlmU

Son yıllarda insanlar uzun süreli videolar yerine kısa süreli videolara yönelmeye başladı. Bunu keşfeden ünlü markalar da TikTok isimli 2020 sosyal medya uygulamaları arasında önemli bir yere sahip olan uygulamayı kullanmaya başladı. Bu videoların hem hazırlanması hem de izlenmesi kolay… Verilmek istenen mesaj kısa süre içerisinde verilirken, izleyiciyi de sıkılmıyor. 

4 – Sosyal Sorumluluk

Sosyal medya Trendleri 2020 yılı içerisinde sosyal sorumluluk projeleri önemli bir yere sahipti. 2020 yılı boyunca birçok sosyal, çevresel ve politik konular sosyal medya aracılığı ile gündeme getirildi. Bunlara Kenya, Nijerya gibi yoksul ülkelerin haklarının korunması örnek olarak verilebilir. Ayrıca covid-19 ya da iklim değişikliği gibi konular da sosyal medyanın desteği ile gündemde kalarak daha çok insanın bilinçlenmesi sağlandı. 

YouTube video

Son yıllarda sosyal medyanın insanlar için kendini ifade etme yolu olduğunu söyleyebiliriz. Bu akıma resmi kurumlar da katılırken, geçmişten bugüne kullanıcılar inandıkları ve savundukları görüşleri ürettikleri içeriklerle dile getirdiler. Bu da kullanıcılara, sahip oldukları düşünceleri çok daha fazla insana ulaştırma imkanı sundu. 

5 – Artırılmış Gerçeklik

YouTube video

Her geçen gün teknolojinin ve sosyal medyanın hayatımızdaki yeri daha da değişmez bir hal aldı. Artırılmış gerçeklik dediğimiz kavram da sosyal medya uygulamalarını bu anlamda büyük ölçüde etkiledi. Bir anda aynı filtreyi kullanan yüzlerce arkadaşımız ve milyonlarca tanımadığımız kişi ile karşı karşıya kaldık.

Yeni filtreler 2021 sosyal medya trendleri arasında son sırada yerini alırken, Instagram hikayelerinde kullanılan artırılmış gerçeklik filtreleri markalar için daha fazla etkileşim imkanı sunuyor. Bu filtreler kullanıcılar tarafından da tasarlanabilirken, yeni filtreler isteyen herkesin kullanımına açık hale getirilebiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!