featured

Online Sertifika Programları ile Gelecek Sizin Elinizde Olsun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugünün ve geleceğin en başarılı profesyonellerinden biri olmanın en kolay yolu online sertifika programları ile kendinize her gün yeni bir beceri katmanız olacaktır. Çevrimiçi ortamlarda sektöre özel hazırlanan sertifika programları ile hem kişisel hem de profesyonel anlamda gelişim sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken doğru eğitim programına kaydolduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde profesyonel hayatınızda sizi ileriye götürmeyecek onlarca eğitim sertifikası ile yerinizde saymaktan başka bir şey yapmazsınız.

Doğru Sertifika Programları Nasıl Seçilir?

Günümüzde pek çok kimse, çalıştığı sektöre ve kişisel gelişimine uygun eğitim programını seçmekte zorluk yaşamaktadır. Sahip olduğu bilgi ve becerilerin farkında olan birçok kişi ise neye ihtiyacı olduğuna kolayca karar verirler. Profesyonel hayatında bir adım yukarı çıkabilmek için hangi sertifika programları arasından tercih yapması gerektiğini bilen kişiler hedeflerine ulaşmaya en yakın kişilerdir. Peki, doğru sertifika programları nasıl belirlenir? İşte, detaylar…

1 – Kendinizi Keşfedin

Eğer bir eğitim programının sizi bir adım ileri götürmesini istiyorsanız, öncelikle kendinizi keşfetmeniz gerekmektedir. Kendinizi keşfederken önünüze bir kağıt alabilir ve kağıdı üç ayrı sütuna bölebilir ve 3 sütuna sırası ile “Güçlü Yönlerim” , “Zayıf Yönlerim” ve “Geliştirmem Gereken Yönlerim” başlıklarını atabilirsiniz.

Bir sonraki adımda her birini ilgili sütuna yazmak üzere güçlü, zayıf ve geliştirmeye ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz özelliklerinizi yazabilirsiniz. Böylece kendinizi keşfetmenin ilk adımını atmış olursunuz. Hazırladığınız bu tabloda dürüst davranmalı ve kendinizi değerlendirirken nesnel olmaya özen göstermelisiniz.

2 – İhtiyacınız Olan Şeyi Keşfedin

Eğer siz de Business Management Institute (BMI) gibi hemen her alanda içeriği bulunan bir site üzerinden eğitim alıyorsanız, karşınıza çıkan birbirinden güzel sertifika programları ile kafanız karışabilir. Aynı anda hepsine kaydolmak ve gördüğünüz her alanda beceri sahibi olmak isteyebilirsiniz.

Bu noktada sakin davranmanızı ve bir önceki adımda keşfettiğiniz geliştirilmesi gereken yönlerinize hitap eden eğitim programları arasından bir tercihte bulunmanızı öneririz. Aksi halde sitede bulunan her eğitime kaydolmak ve aynı anda onlarca eğitimde başarı elde etmek oldukça güçtür.

3 – Doğru Zamanda Doğru Sertifika Programları Üzerinde Çalışın

Çalıştığınız pozisyonda bolca sunum yapmanız ya da sık sık müşteri ziyaretlerinde bulunmanız gerekiyorsa Stratejik Pazarlama Yönetimi ​Sertifika Programı ya da Stratejik Marka & Pazarlama İletişimi ​Sertifika Programı gibi bir kurs ile markanızı tanıtmanın daha iyi yollarını öğrenebilirsiniz.

Sunum ve tanıtım ile çok fazla zaman harcadığınız bir dönemde Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı için kayıt yaptırmak sizi kişisel olarak geliştirirken, o anki pozisyonunuzda yükselmenize çok büyük bir katkısı olmayacaktır. Fakat iş saatleri dışında bu alanda bir hobi edinmiş ve bu noktada kendinizi geliştirmek konusunda çok azimli iseniz, kayıt olmak doğru bir tercih olacaktır.

4 – Yaşam Şeklinize Uygun Programı Seçin

Bir eğitim programına kayıt olurken, işe giriş çıkış saatlerinize, iş dışındaki sorumluluklarınıza ve boş zamanlarınıza uygun şekilde tercihlerde bulunun. Eğer aynı anda 2 programa kayıt olmak sizi hem zaman hem de iş yükü olarak zorlayacaksa, bir program bittikten sonra bir sonrakine kayıt olmalısınız. Böylece stres yaşamadan severek ve eğlenerek öğrenme şansınız olur.

5 – Firmaya Özel Danışmanlık ve Sertifika Programları ile Birlikte Gelişebilirsiniz

Bir organizasyonda her bir bireyin kişisel başarısı kadar çalışma grubunun kaliteli ve başarılı olması önem taşır. Özellikle proje bazlı çalışmalarda firmanın bazı birimleri çok başarılı iken, bazı birimleri projeye yetecek kadar beceriye sahiptir. Bu noktada firmanın hedeflerine ulaşmak olması gerekenden daha zor hale gelir.

Firmaya özel kurumsal danışmanlık hizmeti veren Business Management Institute (BMI) ile proje yönetimi sürecinde ihtiyaç duyulan beceriler birden fazla kişiye öğretilebilir, kişi bazlı sertifika programları tercihinde bulunulabilir ya da her çalışanın katılması zorunlu eğitimler planlanabilir. Böylece hem çok başarılı hem de çok kaliteli ve kalifiye çalışanlar ile geleceğin firmaları arasında olmak mümkün olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!