featured

Zor Koşullar Altında Kendinizi İyi Hissetmenin 7 Altın Kuralı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı ile kendinize sihirli dokunuşlar yapacaksınız.  Ruhunuzun en güzel haline iyiliklerle kendinizi tanıyarak yol alın ve kendinize dokunun. Yaşanılan zor anlarda ve zamanlarda “kendinize nasıl davranmalı, kendinizi nasıl iyi hissetmeli, sürece olumsuz şekilde en az nasıl atlatmalı?” gibi sorulara cevaplarla kendiniz için yeni kapılar aralayın. Önce kendiniz, sonra çevreniz!

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak yöntemler sayesinde hayata daha olumlu bakmaya çalışarak bazen anılarınıza odaklanarak bazen nefesinizi toplayarak, kendinize iyi geleceksiniz.

7 Altın Kural İle Kendinizi İyi Hissedin!

Her zaman iyiye ve güzel olan unsurlara odaklanarak, yaşanılan zor süreçleri kolay atlatmanıza ve sizin kendinize iyi geleceğinizi düşünerek hareket etmenize vesile olacaktır. Yeter ki isteyin, çabalayın ve farkınızı ortaya koyun. Doğru adımlarla doğru ve güzel yollara kapılar aralayın, sağlıcakla ve mutluca kalın. Kendinize, kendi iyiliğinize dokunuş yapacağınız 7 altın kural sizlerle:

1- Kendinizi İyi Hissetmenin İlk Adımı Önce Kendini Tanımaktan Geçiyor

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı arasında ilk olarak kişinin kendisini iyi tanımasından geçiyor.  Kendine neyin iyi geldiğini bilerek, kendini daha iyi tanıma fırsatı bulmuş olursunuz. Önemli bir çalışma yaparak kendimizi tanımaya kapı aralayalım. Kendinizin, kendinizle ilgili iyi bildiğinizi düşündüğünüz özelliklerinizi yazmaya başlayabileceğiniz bir defter alın ve yazmaya başlayın.

Kendinizi tanıma noktasında “ben nelerde iyiyim, ben neleri iyi yapabilirim, benim hangi yönlerim iyi” gibi sorular yönlendirerek listenizi oluşturun.  Kendinizle ilgili yazacağınız bu konuda aklınıza gelmeyen noktalar için istediğiniz kişilerden yardım alarak ilerlemeniz sizi daha iyi hissettirecektir. Kişinin kendini tanıması, kendiyle ilgili iyi analizler yapabilmesi olumlu ya da olumsuz yönlerinizi keşfetmeniz, kendinizi iyi hissetme yollarından en önemlisidir diyebiliriz.

2- Kendinize İyi Gelen Unsurların Bir Listesini Yapın

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı arasında kendinize en güzel yapabileceğiniz şeylerden biri de size iyi gelen unsurların listesini oluşturmanız. Size sizi anlatacak olan bu listede her şey bulundurabilirsiniz. Huzuru yakaladığınız bir renk, yudumladığınız herhangi bir içecek, çiçek, doğayı keşfe çıkmak ya da şarkı dinlemek veya her satırında sizi anlatacak bir kitap belirleyin ve bunları listenize ekleyin. Kişi kendini herkesten daha iyi tanır ve kendi dünyasını yansıtır. Kendi dünyanızla ilgili her şeyi düşünün ve not alın. Ve unutmayın her sabah aynada kendinizi selamlayın ve düzenli egzersiz yapın sağlıcakla kalın!

Yapacağınız listede sınır tanımayın ve her geçen gün yenisini eklemeyi unutmayın. Her zaman size iyi gelen unsurlardan uzak kalmadan yeni keşiflere de kapılar aralamayı ihmal etmeyin.

3- Düşüncenizi Değerli Hale Getirecek Bir Sözü Düşünün

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı hayata yeniden güçlü bir şekilde merhaba deyin ve düşüncenizi bir söz ile değerli hale getirin.  Düşüncenizde değer yaratan sözler tercih edin ve bolca biriktirin. Kendiniz için ilginizi çeken sözleri, şairin, bilginin ya da herhangi sevdiğiniz birinin size iyi gelen sözünü yazın ve düşünün.  Bu sözleri derinlemesine düşündükten sora üzerinizde hayata dair güzel etkiler bırakacağını ve bu düşünce süzgeci ile hayata bakacağınızı unutmayın. Düşünce tarzınız ve değer yaratan konuşmanız ile farkınızı ortaya koyacaksınız.

4- Kendinizi İyi Hissetmenin Yollarından Biri de İyi ve Güzel Anları Hatırlamanız

Fotoğraflar ve günlükler güzel anıları hatırlamanıza vesiledir. Baktığınız zaman anların heyecanını, yaşadığınız mutluluğu size hatırlatacak olan onlardır. Güzel olan anları not edin ya da fotoğraflayın. Geri dönüp baktığınız zaman o süreçte size yaşattığı güzel anları, şimdi yaşayarak ana odaklanacaksınız ve kendinizi daha iyi hissetmenize vesile olacaktır. Yazıyı okuduğunuz da ya da görsele baktığınız da önemli olan şuan size ne hissettirdiğidir. Anı yaşayın ve iyiyi hissetmeye odaklanın.

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı yaşayarak hissedeceksiniz ve iyiye odaklanarak yaşamaya alışacaksınız. İyiye odaklanmada bize yardımcı olan günlük ve fotoğraf albümünün yanı sıra müzik arşivinizi incelemeniz. Eğer bir müzik arşivine sahip iseniz size iyi gelecek şarkıların listesini oluşturun ve dinleyin. Gerisi düşünmenize ve hayal dünyanıza kalmıştır.

Hislerinizi yeniden yaşamanıza yardımcı olan unsuları ve size iyi gelen noktaları seçerek aslında hayata daha olumlu tutunmanız noktasında kendinize yardımcı oluyorsunuz. Kendinizi bütün duyu organlarınızı kullanacak hale getiriyorsunuz ve enerjinizi artırıyorsunuz. Önemli olan bu farkındalığı bilerek yaşamak.

5- Bugün Kendimi Nasıl Hissetmek İstiyorum

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı kendiniz değerli hissetmenize yardımcı olmaktır. Siz kendinizi nasıl hissetmek ve nasıl yaşamak istiyorsanız kendi çabalarınızla hissettiğiniz ve olmayı istediğiniz yere kendiniz gelebilirsiniz. Yani çaba göstererek hayatınızı en iyi şekilde yönetmeniz sizin elinizde. Engellerinizi fark ederek hayatınızdaki o engelleri kaldırmak için gerekli şeylerin araştırmasını yapın. Kendi kendinizin gözlemcisi olun ve kendinizi iyi hissettiğiniz yöne doğru yol alın.

6- Aldığınız Her Nefeste Kendinizi ve Nefesinizi Tanıyın

Nefesinizi kendinizi iyi hissetmek için harcayın. Her seferinde daha da iyi olmak için, iyiliklere yol almak için nefes alın. İyiliği ve dengeyi bir arada götürmek için yani dengede kalmak için kendinize bunu ödül olarak sunun. Ruh halinizin karışık ve kendinizi sıkıntılı hissettiğiniz bir anda oturacak bir yer bulun ve hemen oturun. Yavaşça sırtınızı yaslayın ve kollarınızı iki yanınıza bırakın. Kafanızı hangi pozisyonda rahat hissettiğinizi tespit ederek bırakın ve benliğinizle rahatladığınızı hissedin.

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı listesinde bulunan başka bir kendini iyi hissetme yolu ise sınırları ortadan kaldırın ve rahatlayana kadar nefes alın, nefes verin. İstediğiniz kadar bu şekilde yapmaya devam edin ve nefesinizi hücrelerinizde hissedin. Beynen ve bedenen tüm ruhunuzla nefesinize odaklanın, alın ve nefesinizin ayaklarınızın altından toprağa kadar indiğini düşünün. Kendinizi nefes egzersizleri ile güne başlayarak ödüllendirin.

YouTube video

7-  Görmezden Gelmeyin ve Kendi Gerçeklerinize İnanın

Zor koşullar altında kendinizi iyi hissetmenin 7 altın kuralı listesinde son olarak kendinize, kendi gerçeğinize inanmanız ve gerçekleri görerek aynı zamanda onlardan kaçmamanız. Gerçekleri olduğu gibi görün; ne korkup üstünü kapatın ne de abartmayın ve en önemlisi yok saymayın. Kendiniz gerçekleri her zaman en gerçek algıyla algılamaya ve gözünüzün gördüğüne aynı zamanda algınızın hissettiği gibi gerçekleri kabul edin.

Kendi sezginize ve algınıza inanın ve güvenin, net ve açık olun. Gerçeklerden korkup kaçmayın ve farklı insanların görüşlerine de ev sahipliği yapın. Seçim yine size ait olacaktır bunu unutmayın. Hayatınızın merkezinde değerleriniz ile kendinizi iyi hissetmek için bulunun ve başkalarının hayatını kontrol etmeye çalışarak kendi enerjinizi tüketmeyin. Kendinizi ve enerjinizi, kendinizi iyileştirmek için kullanın. Seçtiklerinizle öncelikle kendinizi iyileştirin sonra da başkalarına iyi olmaya odaklanın. Kendiniz için çabalayın sevgiyle kalın 🙂

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!