featured

6 Adımda Adalet Bakanlığı Mobil Uygulama Yazılımları | Adli Hizmetlerde Mobil Uygulamalar Nasıl Kullanılır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın teknoloji ve uzaktan iletişim ile iç içe yaşadığı son dönemde Adalet Bakanlığı mobil uygulama yazılımları ile ön plana çıktı. Hem çok pratik hem de çok kullanışlı olan bu yazılımlar ile birçok işinizi evinizden yapabiliyorsunuz. Üstelik tek sahip olmanız gereken e-devlet şifresi! İşte, detaylar..

Teknoloji çağını tam anlamıyla yaşadığımız günümüzde birçok alanda online hizmetler giderek yaygınlaşıyor. Alışverişten devlet hizmetlerine, sosyalleşmeden eğlenceye kadar artık neredeyse her şey çeşitli mobil uygulamalar ile vatandaşların kullanımına sunuluyor. Adalet alanında da son yıllarda yaygınlaşan online hizmetler ve mobil uygulamalar başta avukatlar olmak üzere adli konularla ilgili olanlar ve vatandaşlar tarafından oldukça beğeniliyor.

Peki, Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen başlıca mobil uygulamalar nelerdir? Bu uygulamalarla vatandaşların adli hizmetlere ulaşımı kolaylaşırken, öne çıkan adli hizmetler nelerdir? İşte konuya dair tüm merak edilenler…  

Adalet Bakanlığı Mobil Uygulama Yazılımları

Dijital çağı yakından takip eden ve hizmetlerinde bu yenilikleri kullanıcılara sunan Adalet Bakanlığı altı ayrı mobil uygulama ile adli hizmetlere ulaşımı kolaylaştırıyor. Dijital platformlar üzerinden sunulan bu uygulamalar ise şu şekilde sıralanıyor.  

1 – e-Adalet Vatandaş Mobil Uygulaması

YouTube video

Adalet Bakanlığınca geliştirilen mobil uygulamalar arasında yer alan “e-Adalet Vatandaş Mobil” uygulaması Google Play Store ve App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Bu uygulama sayesinde ilgili vatandaşlar, adli ve idari yargı alanlarda bulunan dosyaları hakkında her türlü bilgiye, evraka ve gelişmelere ulaşabiliyor. Davaların takip işlemlerini de bu uygulama ile mobil cihazlarıyla gerçekleştiren ilgililer açısından uygulama büyük kolaylık sağlıyor.  

e-Adalet Vatandaş indir

2 – Celse Programı Nedir 

YouTube video

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Google Play Store ile App Store üzerinden avukatların ücretsiz olarak kullanımına sunulan “Celse Mobil” uygulaması da avukatların adli hizmetlerinde büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu uygulama sayesinde avukatlar, adli ve idari yargı birimlerinde vekili oldukları tüm dosyaların duruşma bilgilerine anlık olarak ulaşabiliyorlar.

Ayrıca uygulama üzerinde duruşma hakimi izin bilgilerine, aylık duruşma takvimine, yargı biriminin duruşma bilgilerine, hangi duruşmanın devam ettiği bilgisine, sıradaki duruşma bilgisine, duruşmaların ne zaman başlayacağı bilgisine avukatların ulaşma imkanı bulunuyor. Yine avukatlar uygulama üzerinden dosya safahat bilgilerine ve dosya evraklarına erişim de sağlayabiliyorlar.  

Celse indir

3 – e-Duruşma Mobil Uygulaması | Adalet Bakanlığı Mobil Uygulama Yazılımları

YouTube video

Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir diğer mobil uygulama olan “e-Duruşma Mobil” uygulaması da izin verilen kullanıcılar açısından elektronik ortamda video konferans altyapısıyla mahkeme duruşmalarına katılım imkanı veren bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Bu uygulamayı kullanan avukatlar ancak “Celse Mobil” uygulaması ya da Avukat portal sayfası üzerinden izin verilen duruşmalara katılım olanağına uygulama sayesinde kavuşuyorlar.  

e-Duruşma indir

4 – e-Bilirkişi Mobil Uygulaması

Adalet Bakanlığınca bilirkişilerin kullanımına yönelik hazırlanan “e-Bilirkişi Mobil” uygulaması da yine diğer Adalet Bakanlığı uygulamaları gibi dijital platformlar üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Bu mobil uygulama ile bilirkişiler atandıkları dosyalar yönünden, dosya atandığı anda bildirim alabiliyor, dosya kapak bilgilerini ve taraf bilgilerini görebiliyor,  kabul ettikleri dosyaların görüntüleme işlemlerini de uygulama sayesinde mobil cihazları ile gerçekleştirebiliyorlar.  

e-Bilirkişi indir

5 – e-Uzlaştırmacı Mobil Uygulaması | Adalet Bakanlığı Mobil Uygulama Yazılımları

Uyuşmazlıkların alternatif çözüm yollarından biri olan Uzlaştırmacı alanında da “e-Uzlaştırmacı Mobil” uygulaması sayesinde dosyalara uzlaştırıcı olarak atananlar, kendilerine atanan dosyaların kabul ve ret işlemlerini yapabiliyorlar. Ayrıca atama bildirimleri, dosya kapak bilgileri, taraf bilgileri ve dosya görüntüleme gibi imkanlarda uzlaştırmacılara sunuluyor.  

e-Uzlaştırmacı indir

6 – e-Arabulucu Mobil Uygulaması | Adalet Bakanlığı Mobil Uygulama Yazılımları

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen bir diğer uygulama da “e-arabulucu Mobil” uygulaması olarak Google Play Store ve App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde arabulucuların hizmetine sunuluyor. Bu uygulama sayesinde arabulucular, dosya kabul ve ret işlemlerini yapabiliyorlar, dosya atanmasından anında bildirim alabiliyor, dosya kapak bilgilerini, taraf bilgilerini görebiliyor ve dosya evrak görüntüleme işlemlerini mobil cihazları üzerinden yapabiliyorlar.

e-Arabulucu indir

Bu mobil uygulamalar yanında Adalet Bakanlığı hizmetleri birçok ayrı başlık altında e-Devlet üzerinden de kullanıcıların ulaşımına aralıksız şekilde sunuluyor. Üstelik bu uygulamalar adli tatil dönemlerinde de kullanılabiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!