featured

Kışın Cilt Bakımı Uygulamaları ile Cildinize Küçük Dokunuşlar Yapın | Cildinizde Kalıcı Etkiler Yaşayın !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kışın cilt bakımı uygulamalarına dair bilmediğiniz doğrular ile cildinize sihirli dokunuşlar yapın ve yapılan yanlış uygulamalar sonucu ciltte oluşan kuruluklara elveda deyin. Estetiğin ve güzelliğin en güzel göründüğü yer ciltler için uygulanan doğru adımlara doğru yol alacaksınız ve uygulaması kolay küçük şeylerle cildinizde harikalar yaşayacaksınız.

Uyguladığınız çok bilindik doğrularla yanlış sonuçlar elde edilmektedir. Her zaman cildine değer verenler ve yaz-kış demeden cildine bakanlar tarafından yüzü soğuktan korumak için yapılacaklar, soğuktan korunmak için krem ya da kışın yapılacak maskeler aranmaktadır. Cilde nemlilik katma noktasında size yardımcı olacak yöntemler ile ten kuruluğundan kurtulmaya başlayacaksınız ve parlak ve nemli ciltlere merhaba diyeceksiniz.

8 Adımda Kışın Cilt Bakımı | Kışın Cildi Kurutan Önemli Hatalar ve Cildi Kuruluktan Kurtaran Doğrular | Kış Aylarında Cilt Bakımı

Kışın cilt bakımı açısından önemli bilgileri sizlerle paylaşılırken aynı zamanda hatalı alışkanlıklarınızın farkına vararak, doğru bilgileri uygulamanız noktasında adım atacaksınız. Cildiniz için doğru adımlar:

1- Kış Aylarında Cilt Bakımı Uygulamasında Yeterince Su İçmek

Su içme isteğinizin azaldığı kış aylarında cildiniz tehlikede olabilir. Az terleme ile su içme isteğinin doğru orantılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yani terlemenin az olması ile birlikte su içme isteğinde de azalma meydana gelmektedir.  Kışın bol su içmeniz cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Cildin susuz kalması daha çok kurumaya neden olmakla birlikte bazen rahatsız edici bir hal alabilmektedir. Bundan dolayı günlük su tüketimini 1,5-2 litreye kadar artırmak faydalı olacaktır. İçerdikleri kafeinin hücre içindeki suyu atmasından kaynaklı aşırı derece çay ve kahve içiminden uzak durulması da tavsiyeler arasındadır.

2- Kışın Cilt Bakımı | Ilık Suyla Duş Almak

Kışın cilt bakımı açısından yapacağınız en güzel ve doğru adımlardan biri de soğuk havalarda alınan ılık su ile duşlar. ‘Soğuk havada sıcak duş ile su alırsam nem oranını artırırım’ mantığını geri planda tutarak hareket edilmelidir. Sıcak su ile alınan duşlar, ciltteki doğal dengenin bozulmasına neden olarak cild kuruluğunu ve bununla birlikte egzamayı tetikleyebilmektedir.

Teninizin doğal yağ (lipid) dengesini bozmamak için suyun ılık (36-38) olmasına özen gösterilmeli ve duş süresini fazla uzatmamak gereklidir.

3- Ayakları Düzenli Yıkamak

Kış aylarında ayakları düzenli bir şekilde yıkamamak ve kapalı ayakkabılar içinde uzun süre havasız bırakmak genellikle ayak sağlığı açısından sorunlar ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ayakların kapalı kalmasından kaynaklı olarak ayaklar havasız kalmakta ve mantar enfeksiyonlarının oluşmasında etken olmaktadır. Ayak sağlığı açısından ayaklarınıza gereken önemi vererek günlük yıkamaya dikkat etmeli ve iyice kurutulmalıdır. Ayak bakımı için de törpüleme ve peeling işlemleri uygulamakta fayda vardır.

4- Doğru Kıyafet Tercihi Cildinizi Koruma Altına Alın

Kışın cilt bakımı noktasında dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de kıyafetlerin doğru tercihidir. Kış aylarında kıyafet tercihinin yanlış olmasından kaynaklı deride kurumalar meydana gelmektedir. Özellikle hassas tene sahip olan bireylerde yünlü kazaklar giyilmesi sonucunda deride egzama ile seboreik dermatitin artmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda soğuktan sıcak ortamlara, sıcaktan soğuk ortamlara geçerken dikkat etmemiz gereken kıyafet tercihleri de önemlidir. Soğuk ortamdan sıcak bir ortama geçildiğinde kalın kıyafetlerden ince kıyafetlere geçiş yapılmalıdır. Aksi halde deride oluşan ısıdan kaynaklı kuruluk gözükmekle birlikte yanma ve batma hisleri oluşmaktadır.

5- Mevsime Uygun Ürün Kullanımı

Kışın cilt bakımı hakkında mevsimine uygun ürün kullanımı da oldukça önemlidir. Yaz ve kış aynı ürünleri kullanmak ya da aynı özelliklere sahip olan ürünlerin kullanılması da deride kuruluğa neden olmaktadır. Kış mevsiminde nemlendirme etkisinin daha yoğun olduğu yağlı ürünler tercih edilmelidir. Ürünlerinizi seçerken cilt tipinizi dikkate almayı da ihmal etmeyin.

6- Kışın Cilt Bakımı İçin Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek

Yeme alışkanlığımızı sağlıklı ve dengeli beslenme açısından geliştirmek, tenin kurumasını önleyen etkenlerden biridir. Yeterli düzeyde alınan vitaminler, mineraller ve protein içeren gıdaların tüketilmesi hem beden sağlığı açısından hem de cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. A, C, E vitamini gibi antioksidanlar ile minerallerle birlikte aynı zamanda sağlık açısından önemli proteinleri içeren gıdaların tüketilmesine özen gösterilmelidir. Salatalarda zeytinyağını bolca eklemeyi ihmal etmemekle birlikte kuru ciltlere sahip olanlar için omega 3 içeren gıdalar tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

7- Elleri Yeteri Kadar Nemlendirmek

Kışın cilt bakımı noktasında ellerinize de gerekli önemi vermeniz gerekmektedir. Kullandığınız sabun özelliklerinden, nemlendiricilere kadar dikkat gerekmektedir. El derinizin kurumaması için ellerinizi her su değdiğinde nemlendirmeye gayret etmeniz ve zeytinyağlı sabunlar kullanmaya özen göstermelisiniz. Ellerinizi kurutucu özelliklere sahip olan sabunlardan uzak tutmanız tavsiyeler arasındadır. Aşırı derecede kuraklık söz konusu olduğu zamanlarda ellerinizi nemlendirdikten sonra poşet veya pamuklu eldiven içinde yaklaşık 1 saat kadar bekletmek faydalı olacaktır.

8-  Cilde Kese Yapmaktan Sakınmak

Cildinizi kese yapmaktan sakınarak alerjik sorunlara yol açabilen banyo jellerinin kullanılmasından sakınmalı ve doğal olan özel jellerin kullanılmalıdır. Cilde kese yapmadan hafif şekilde masajlar yaparak kendinizi rahatlatabilir ve teninizi tahriş etmeden duşunuzu alabilirsiniz. Kış mevsiminde başta olmak üzere tüm vücudunuzu hassasiyetle nemlendirmeye gayret etmeniz ve alışkanlık haline getirmeniz cilt sağlığı için o kadar önemlidir. Banyodan çıkmadan aşırı kuru cilde sahip olanlar; hindistancevizi, zeytin ya da argan yağlarından birini sürerek, vücut nemliliğini azaltabilirsiniz.

Ciltte Kuruluk Nedenleri? | Kışın Cilt Bakımı | Kış Aylarında Cilt Bakımı

Kışın cilt bakımı özellikle bayanlar için hassas konular arasında yerini almaktadır. Kış aylarında artış gösteren cilt sorunlarının başında “ciltte kuruluk” gözükmektedir. Havaların soğumasıyla birlikte ciltte kuruluk meydana gelmektedir. Kuruluğun en sık görüldüğü bölgeler arasında kollar ve bacaklar gelmektedir. Bunun yanı sıra gövdenin her bölgesinde kuruluğun meydana geldiği görülmektedir.

Ciltteki kuruluğun en önemli sebeplerinden biri sıcakların düşmesiyle vücuttaki kan dolaşımının azalması; sert rüzgar, ortamdaki ısı farklılıklarının etkili olmasının yanı sıra hava kirliliği ve ortamdaki nemin azlığı da cildin kurumasında etkilidir. Rüzgarın cilde zararları ya da iç mekanlardaki nemin azalması gibi etken olan bu sebeplere çözümler aranırken, yapılan çeşitli hatalı alışkanlıkları da göz ardı etmemek gereklidir.

Kışın cilt bakımı hakkında gerekli bilgileri ve tedbirleri almadığımız zaman bu küçük problemler egzama ya da dermatit gibi sağlık sorunları haline gelebilmektedir. Kuruluktan kurtulmuş, nemli tenler elde etmenin en önemli adımlarından biri hatalı alışkanlıkları bırakmak ve doğru adımları takip etmektir. Doğru adımları takip ederek ciltteki kuruluklarınız için erken önlem alın ve sağlıcakla kalın.

Bonus: Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır Videosu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!