featured

Zinde Kalmak ve Enerjik Olmak İçin 10 Adım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ruhunuz, bedeniniz ve beyniniz kendinizi motive etme noktasında kullanabileceğiniz en güzel unsurlardır. Bazen zinde kalmak için bitkisel bir kür bazen üç dakikalık yapılan meditasyon bazen de su, gününüzün güzel geçmesine ve hayata olumlu bakarak enerji dolmanıza vesiledir. Zinde kalmanız için düzenli yapacağınız küçük etkinliklerle büyük enerjilerle dolu kendinize merhaba diyeceksiniz.

İnsan kıymetlidir ve değerlidir. Kendinizi hoyrat hayat karşısında motive edecek unsurlar bularak güne zinde başlayacaksınız ve yapılacak günlük aktiviteler ile enerjik olacaksınız. Stresli yaşantıya bir mola verin ve sizi zinde tutacak çeşitli aktivitelere merhaba deyin. Ve her zaman kendinizi sevmeyi unutmayın!

Zinde Kalmak ve Gün Boyu Enerjik Olmanın Yolları

10 adımda gün içinde enerji dolmanız ve zinde kalmanız için verdiğimiz bilgiler doğrultusunda kötü enerjilerinizin gideceğini düşünün ve hayata bakış açınızın değişeceğine inanın. Önce kendinizi sevin sonrasında güzellikler olacağına inanın ve her zaman sağlıkla zinde kalın.

1- Enerjik Olmak İçin Gün Işığı Şart!

Zinde kalmak için izlenen yöntemlerin başında gün ışığı gelmektedir. Sabah uyandığımızda gün ışığını hissetmemiz ve onunla kendimizi motive edebilmemiz için perdelerinizi açın. Tüm hücrelerinize varıncaya kadar güneşten gelen enerjiyi hissedin ve gün ışığının göz bebeklerine sihirli şekilde dokunmasına müsaade edin. Bunun sebebi ise gün ışığının göz bebeklerinden beyninize doğru yol almasıdır. Böylelikle uyku hormonu veren melatonin hormonu salgısı durmakta ve uyku haliniz azalmaktadır.

2-Gün Boyu Zinde Kalmak İçin İlaç Gibi Nefes Egzersizi

“Nefesinizi doğru alın, zinde kalın, doğru nefes almanın büyülü etkisini yaşayın” Nefes almak insanlar için bir armağandır. Armağan olan nefeslerimizi doğru şekilde almak zinde kalmak için uygulanan yöntemlerden biridir. Nefes egzersizleri için günlük on ya da on beş dakikanızı ayırın, değişimi yaşayın. Derin ve yavaşça nefesinizi alın, on saniye kadar tuttuktan sonra kendinizi ve nefesinizi serbest bırakın. Özellikle de bilgisayar başında işbaşı yapanlar nefes alma noktasında daha dikkatli olmalıdır. Sıkı bir çalışma yaparken kişi farkında olmadan nefesini tutma eğilimi içinde olur.

3-  Vücudu Dinç Tutan Yiyecekler Kahvaltı ile Alınır!

Zinde kalmak ve vücudunuzu dinç tutmak için kahvaltınızı protein yönünden zengin yiyecekler ile yapmak gereklidir. Öğünler içinde kahvaltı en önemli öğündür ve kişinin güne enerji dolu başlamasının en kestirme yollarından biridir. Güne aç karnına başlamak sizi bir adım geriden getirirken, enerjinizin düşüklüğü ile motivasyonunuzda eksilerde olacaktır. Gününüzün verimli geçmesi için kahvaltı yönünden zengin protein içeren besinlere yer vermeniz, sabah yakıtınızın iyi dolmasına yardımcı olacaktır. Diğer öğünlerde ise protein, yağ ve karbonhidrat dengesini koruyarak yemeklerinizi seçmeniz de sağlığınız açısından önem taşımaktadır.

4- Zinde Kalmak için Ara Öğün

Zinde kalmak ve sağlığınızı korumak için ara öğüne de yer vermenizde fayda vardır. Diyetiniz varsa ona uygun da hareket edebilirsiniz; diyetiniz yoksa yoğurt, süt, bir porsiyon meyve veya kavrulmamış kuruyemiş gibi besinler tercih edebilirsiniz.

5- Günlük Yürüyüş Yapmak

Yapacağınız yürüyüş etkinlik olarak küçük ama etkisi bir o kadar da büyük. Sabah kahvaltısından sonra yapacağınız 30-40 dakikalık bir yürüyüş hem bedenen hem de zihnen sizi zinde tutacaktır. Vücudunuzun salgılayacağı serotonin sayesinde kendinizi daha hissedecek ve hayata enerji dolu başlayacaksınız. Her gün düzenli yürüyüş yapmanın faydaları ile yaşamınızdaki değişiklikleri seyredeceksiniz ve kendinizi daha çok motive edeceksiniz.

6- Güne Enerjik Başlamak İçin Vitamin Deposu Mucizevi Bitki Nane!

Güne enerjik başlamak için mucizevi bitkimiz nane! Yapılan bilimsel araştırmalara göre bir atletin içine nane kokusunu çekmesi sonucu motivasyonunun ve ruh halinin yükseldiği bulundu. Nanenin sihirli dokunuşunu vücudunuzda ve ruhunuzda hissedin. Nane ve nane yağı gibi naneli ürünleri yanınızdan eksik etmeyin, kendinizi ve beyninizi motive edin.

7- Zinde Kalmak için Duş Almak

Zinde kalmak için kendinize her sabah duş almayı ödül olarak sunun. Suyun kötü enerjinizi alıp götürdüğünü ve sizin pozitif enerji ile dolduğunu yaşayarak hücrelerinize kadar hissedin. Çok kısa 5-10 dakikalık zaman dilimi içinde yapacağınız duş ile güne pozitif başlayacaksınız ve zinde olacaksınız.

8- Ruhu Dinlendirmek

Hayatınızda sürekli bir telaş, sürekli olarak çalışmak yer almakta iken, ruhunuza ne kadar vakit ayırdığımızı düşündüğümüz zaman; ruhumuzu iyileştirmek için neler yapıyoruz? Spor yaparak bedeni, yaptığınız diğer etkinliklerle beyninizi iyileştirmeye çalışırken, ruhunuzu iyileştirme noktasında da bir şeyler yapılmalıdır. Durun, düşünün ve karar verin. Telaşlı hayata ya da stresli çalışmaya mola vererek ruhunuzun huzura erdiğini hissedin. Ruhunuzla baş başa kalın ve huzurlu bir ortamı tercih ederek kısa bir ara verin, kendinize gelin.

9- Bol Su Tüketimi

Zinde kalmak ve kötü enerjilerinizden kurtulmak için suya hayatınızda bolca yer verin. Suyunuzu yanınızdan eksik etmeyin on veya on beş dakikada bir için. Gün içinde enerjik ve uyanık olmanıza aynı zamanda vücut neminizin artmasına vesile olacaktır.

10- Meditasyon

Hayata bir mola verin ve meditasyona merhaba deyin. Gün içinde kısacak da olsa meditasyon yapmanız; stresli geçen zamanınızı aklınızdan atmanızı sağlarken, günün sonrasını da iyi geçirmenize vesile olacaktır. Gün sonunda yapılan meditasyonun, gün içinde kısa süreli de olsa yapılan meditasyondan daha etkili olduğu bilinmektedir. Yapmanız gereken üç dakika ara verip, kaslarınızın gevşemesini ve stres hormonunuzun düşüşe geçtiğini yaşayarak hissedeceksiniz. Sessiz bir ortama geçtikten sonra güzelce oturun ve kendinize rahat bir oturma pozisyonu seçin. Gözlerinizi kapatın ve hayale dalın, sonrasında ise kötü enerjilerinizin gittiğini düşünerek rahatlayın.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!