featured

Sıra Dışı 10 İnstagram Hikaye Özelliği ile Fenomen Olmak Hayal Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram hikaye özelliği ile ve sunduğu çeşitli etkileşimler ile kullanıcılarına oldukça keyifli dakikalar yaşatıyor. Son günlerin çokça tercih edilen hikaye özelliğinin en eğlenceli yanı ise paylaşımlarınızın 24 saat sonunda otomatik olarak kaldırılması. Anlık yaptığınız eğlenceli paylaşımların bir gün sonra silineceğini bilmek, sizi çok büyük oranda rahatlatıyor olmalı. İşte, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen bu sorunun ayrıntılı yanıtı…

Tüm Ayrıntılarıyla Az Bilinen Instagram Hikaye Özellikleri

Dikkat çekici Instagram hikayeleri paylaşabilmek ve daha fazla etkileşim alabilmek için söz konusu özelliğin tüm ayrıntılarını detaylı olarak bilmeniz gerekmektedir. İşte, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve son derece az bilinen Instagram hikaye özellikleri:  

1 – Instagram Hikaye Paylaşımlarınızda Arka Plan Rengini Değiştirebilirsiniz

Instagram hikayeleri içerisinde arka plan renk ayarlamalarını son derece pratik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Söz konusu özelliği pratik bir şekilde kullanabilmek için öncelikli olarak arşivinizden bir fotoğraf çekin ve daha sonra ekranın hemen üst köşesinde bulunan kalem tuşuna basın.

YouTube video

Kalem tuşuna bastıktan sonra hemen alt tarafta renk butonları açılacaktır. Açılan renk butonlarından istediğinizi seçerek basılı tutun ve arka planın değişimini izleyin. Yukarıda da görüldüğü üzere arka plan renk değiştirme işlemi oldukça kolaydır.

2 – Gökkuşağı Tonlarında Yazı

Instagram hikaye özelliğini kullanarak gökkuşağı gibi oldukça renkli yazılar üretebilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak tüm metni seçmeli ve birinci parmağınız ile dilediğiniz renge tıklamalısınız. Hemen ardından her iki parmağınızı aynı hızda ve belirli bir doğrultuda metin üzerinde kaydırmalısınız. Anlatılan bu işlemi yaparak son derece kolay ve pratik bir şekilde gökkuşağı tonlarında yazılar üretebilirsiniz.  

3 – Stop Motion Tarzı Instagram Hikaye İçeriği

Instagram üzerinde son derece kolay bir şekilde “Stop Motion” tarzı hikaye içerikleri oluşturabilirsiniz. Bu tarz içerik için öncelikli olarak Story hazırlamalısınız. Hazırladığınız içeriği kayıt edin. Daha sonra hazırladığınız içeriye yazı ekleyin ve tekrar kayıt edin.

Bu yöntemi en az 3 defa olacak şekilde tekrarlayın. Kayıt ettiğiniz içerikleri belirli bir düzen içerisinde tek tek paylaşın. Yukarıda yer alan adımları takip ederek sizlerde oldukça pratik bir şekilde Stop Motion tarzı içerikler oluşturabilirsiniz.  

4 – Ekranı Tek Renk Yapma

Instagram hikaye tasarımı son basit bir şekilde yapılabilmektedir. Örneğin ekranı tek renk yaparak dikkat çekici Instagram hikayeleri paylaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise oldukça basittir.

Öncelikli olarak hikaye yaratma sayfasını açın ve ekranın herhangi bir noktasında parmağınızı basılı tutun. Birkaç saniye basılı tuttuktan sonra ekranın altında renk seçenekleri açılacaktır. Açılan renk seçenekleri içerisinde dilediğiniz herhangi bir rengi seçerek ekranı tek renk yapabilirsiniz.  

5 – Hashtag Gizleme

Instagram hikaye özelliğini kullanarak Hashtag gizleme işlemini oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Gözükmesini istemediğiniz etiketi, kolaylıkla arka plan rengine getirebilir ve Hashtag’ lerinizi gizleyebilirsiniz. Instagram Mağaza özelliği ile bir arada kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde daha doğal paylaşımlar yapabilirsiniz. 

6 – Hikayenize Kapak Fotoğrafı Koyun

https://www.youtube.com/watch?v=D9-dM8kDvdA

Instagram Story fikirleri arasında kapak fotoğrafı da gelmektedir. Aşağıda anlatılan adımları takip ederek sizlerde oldukça kolay bir şekilde hikayenizde kapak fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz.

Öncelikli olarak Story formatında özel bir kapak fotoğrafı hazırlamalısınız. Söz konusu kapak fotoğrafını hazırladıktan sonra “Archive” olarak kayıt etmelisiniz. Bu adımları başarıyla tamamladıktan sonra Highlight seçeneğine basılı tutun ve “Edit Highlight” seçeneğini seçin.

Söz konusu seçeneği seçtikten sonra karşınıza gelecek olan menüde “Edit Cover” butonuna basın. Hemen ardından hazırladığınız özel kapak fotoğrafını seçin ve seçtiğiniz içeriği yayınlayın.  

7 – Pop-Up Story Hazırlama

Instagram platformunda hazırlanan Pop-Up Story ’ler oldukça büyük ilgi görüyor. Öne çıkan hikaye olarak da bilinen bu özellik, oldukça pratik ve kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Öne çıkan hikaye’yi paylaşabilmek için önceden paylaştığınız bir hikaye’yi seçmeniz gerekiyor. Seçme işlemini tamamladıktan sonra sağ alt köşe yer alan öne çıkar butonuna basın ve işlemi tamamlayın.  

8 – Story Silme

Oldukça kolay bir şekilde yaratıcı Instagram Story paylaşımı yapabilirsiniz. Özellikle ticari işler ile ilgileniyor iseniz bu yöntem tam size göre. Hazırladığınız hikayeyi paylaşmadan mutlaka belirli yerleri silin. Silme işlemi sayesinde hikayeniz de yer alan ürün veya ürünler ön plana çıkacaktır. Bu yöntemi uygulayarak satış rakamlarınızı da oldukça kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.  

9 – TypeWriter Özelliği

YouTube video

Sosyal medya kullanıcıları için İnstagram hikaye görüntüleme sayısı son derece önemlidir. Kullanıcılar, daha fazla etkileşim alabilmek için çeşitli yöntemleri araştırmakta ve uygulamaktadır. Araştırılan bu yöntemlerden biri de kuşkusuz TypeWriter özelliğidir.

TypeWriter özelliğini kullanarak hikayelerinize son derece kolay bir şekilde arka plan ekleyebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için öncelikli olarak çizim simgesine tıklamanız gerekmektedir. Çizim simgesine tıkladıktan sonra yukarıdan ikinci kalemi seçin ve hemen ardından dilediğiniz herhangi bir renge tıklayın. Tıklama işleminden sonra ekrana basılı tutun ve farklı arka planlar oluşturun. Söz konusu yöntemi kullanarak oldukça başarılı Instagram hikaye paylaşımları yapabilirsiniz.  

10 – Canlı Fotoğraflar

Instagram hikaye özelliğinde bulunan canlı fotoğraflar sayesinde daha fazla etkileşim alabilirsiniz. Söz konusu özellikten yararlanabilmek için öncelikli olarak kameranızı açmanız gerekmektedir. Kameranızı açtıktan sonra Live Moduna geçiş yapınız ve hemen ardından hareket halinde olan bir objeyi çekiniz.

Söz konusu objeyi çektikten sonra hikaye yükleme işlemini gerçekleştiriniz. Hikaye yükleme işlemini tamamladıktan sonra Boomerang ile etkileşim sağlamak için fotoğrafın üzerine parmağınızla basılı tutun ve işlemi tamamlayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!