featured

Göz Altı Morlukları İçin Doğal Yöntemler ile Cildinize Sihirli Dokunuşlar Yapın ve Morluklara Veda Edin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz altı morlukları, ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmasa da kişilerde estetik sorunlara ve kişilerin yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Özellikle kadınlar güzellik noktasında büyük problem olarak görmektedir.

Cilt problemleri arasında yerini alan göz altı morluklarından kurtulmanın doğal yolları mevcuttur. “Hem güzel ve bakımlı olayım hem doğal yoldan cilt bakımımı sağlayayım” diyorsanız doğal yöntemler sizlerle!

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Yapımı kolay ve evimizde her zaman bulundurduğumuz ürünlerden oluşan aynı zamanda ekonomik maskelere merhaba deyin ve morluklara veda edin.

1- Göz Altı Morlukları İçin Maske: Yoğurt ve Maydanoz

Göz altı morlukları için doğal yöntemler arasında ilk olarak yoğurt maskesi yerini alıyor. Yapımı oldukça kolay olan maske ile morluklara elveda deyin.

2 yemek kaşığı yoğurdun içine 3 yemek kaşığı maydanozu koyarak mikserden geçirin. Karışımı alt göz kapağına sürerek 15-20 dakika kadar bekleyin. Bekleme sonunda ılık su ile maskeyi yıkayın ve düzenli olarak haftada bir kez uyguladığınız zaman morluklar için çözüm alabilirsiniz.

2- Zerdecal ve Kahve Maskesi

Göz altı morlukları için doğal yöntemler listesinde yerini alan zerdeçal maskesi ile göz morluklarından kurtulma zamanı geldi.

5 çay kaşığı Türk kahvesini şekersiz pişirerek buzdolabında iyice soğumasını bekleyin. Soğuyan kahve içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyerek işleme devam edin. Yuvarlak olan yüz pedini ikiye bölerek, alt göz kapağınıza koyup gözaltı şeklini alacak şekilde kesin. Göz altınıza uygun kesilen petleri oluşturduğunuz karışıma batırın ve petlerin tam olarak ıslandığından emin olunca gözaltınıza koyun. Yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra su ile durulayın.

3- Göz Altı Morlukları İçin Doğal Yöntemler Arasında Patates maskesi

Göz altı morlukları için patates maskesini de uygulayabilirsiniz. 2 çay kaşığı patates suyuna, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı buğday yağını karıştırarak maskenizi hazırlayın. Gözaltlarınıza masaj yaparak yavaşça sürün ve birkaç dakika bekledikten sonra silerek temizleyin. Günde bir defa uygulayabilirsiniz.

4- Göz Altı Morlukları İçin Mucize Meyve Elma

Göz altı morlukları için doğal yöntemler içinde mucizelerle dolu elma meyvesinden de yardım alabilirsiniz. Elma maskesi yapımı için öncelikle elma suyunu sıkarak bir pamuk yardımı ile elma suyunu yüzünüze kompres olacak şekilde uygulayın. Yatmadan önce her akşam uygulayabilirsiniz.

5-  Göz Altı Morluklarına Doğal Çözüm Papatya Çayı

Göz altı morlukları noktasında papatya çayından da yardım alabilirsiniz. Papatya çayı göz çevresine ve yüze uygulamadan önce bir çiğ patatesi rendeleyin. Püre kıvamına gelmesini sağladığınız patatesi göz çevrenizde 1 saat kadar beklettikten sonra papatya çayı ile yüzünüzü defalarca yıkayın ve o rahatlığı yaşayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!