featured

Ülkeler ve Dansları | Hangi Dans, Hangi Ülkeye Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın En İyi Dans Eden Ülkeleri | Ülkeler ve Dansları 

Ülkeler ve dansları denince aklınızda nasıl dans türleri canlanıyor? Hangi dans, hangi ülkeye ait biliyor musunuz? Görsel sanatlar içerisinde belki de en gösterişli olan sanat dalı dansta hangi ülke öne çıkıyor? Bu yazımızda sizler için ülkeleri ve onların geleneksel danslarını listeledik. İşte, ülkeler ve dansları listesi ve ülkelerin geleneksel dansları isimleri…

1-Bale/İtalya

YouTube video

Ülkeler ve dansları listemizin ilk dans türü; bale. Bale, tüm dünyada bilinen danslardan biri. Hatta dünyada en fazla kursu olan ve en çok öğrenilmek istenen dansların başında bale geliyor desek hiç de abartı olmaz. Hem vücuda esneklik kazandıran hem de bünyesinde atletizm barındıran balede işitsel olarak klasik müzik de şölene eşlik ediyor. Ve bu dansın ülkesi de İtalya.

2-Salsa/Küba

YouTube video

Dansa renk katan salsa, Küba’da ortaya çıktı ve neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Hareketli müziği ile ilgi çeken bu dansta özellikle Afrika kökenli ritim enstrümanları ve sallamalı çalgıların etkisinde kalıyor. Ayrıca salsa dansının müzikleri İtalya, Almanya, İngiltere ve Fransa’daki klavyeli, üflemeli ve telli çalgılarından da etkileniyor. Tutkuların sanata dönüştüğü bu dansta, her ülke kendi figürlerini katarak dansı aha da renklendiriyor. Dolayısı ile ülkeler ve dansları denince Salsa, Küba’ya ait olsa da her ülke bu dansa kendinden bir şeyler katıyor.

3-Ülkeler ve Dansları: Flamenko/İspanya

YouTube video

Şimdi de ülkeler ve dansları listemizde sırada Flamenko var. Sahneden yansıdığı şekilde bu dans ritim ile uyumlu ayakları, coşkuyu çağrıştırıyor hemen. Ancak bu dansın temelinde aslında bir başkaldırı hikayesi var. Bu hikayenin kökleri ise oldukça eskilere; Endülüs bölgesine dayanıyor. İspanya, Flamenko sayesinde dünyanın en iyi dans eden ülkeleri sıralaması içinde yer alıyor.

Her ne kadar Flamenko dansı İspanya’ya ait olsa da bu dansta çingene, Latin Amerika, Küba ve İspanya Yahudilerinin etkisini görebilmek mümkün. Kısacası; tarihte ezilen etnik kökenlerin duygularını dışarıya yansıtan Flamenko’da hüzün ve romantiklik bir arada bulunuyor.

4-Vals/Avusturya

YouTube video

Tüm dünyada bilinen ve geçmiş yıllardan beri en sevilen danslar arasında yer alan Vals, Avusturya’nın geleneksel dansı olarak biliniyor.

5-Samba/Brezilya

YouTube video

Elbette ki en bilinen danslar arasında yer alan Samba, renkli kostümleri ile de ilgi çekiyor. Ülkeler ve dansları listesinde yer alan samba, Brezilya’nın ünlü dansı olarak tüm dünyada biliniyor ve en iyi dans eden ülke listesinde yer alıyor. Bükülen dizleri, hareketli ve coşkulu müzikleri, özel kostümleri ve rengarenk görüntüleri ile ünlü Samba, özellikle Rio Karnavalı sayesinde de oldukça biliniyor. 19.yüzyıldan beri tüm dünyayı renklendiren bu dans uluslararası bir nitelik taşıyor.

6-Tango/Arjantin

YouTube video

Türkiye’de oldukça bilinen hatta bir dönem dizi ismiyle de hayatımıza giren dans Tango, 1860’lı yıllarda ortaya çıktı. Peki, tango hangi ülkenin dansı? İhtirasın ve aşkın dışa vurumu olan tangonun anavatanı ise Arjantin. Hatta tam olarak Buenos Aires, tangonun başkenti olarak biliniyor. Bu dans için düzenlenen gecelere ise Milonga adı veriliyor.

7-Taranella/Güney İtalya

YouTube video

Türkiye’de pek fazla bilinir olmasa da Taranella dansı dünyada bir bilinirlilik taşıyor. Bu dansın vatanı ise Güney İtalya. Doğaçlama hareketlere dayanan taranella, notaların verdiği enerji ile ortaya çıkıyor ve görsel bir şölen haline geliyor. Müziğin enerjisinin hareketlere yansıdığı taranella dansı, 15. İle 17.yüzyıllar arasında tüm İtalya’ya yayılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!