featured

Kahve Tarifleri ile Kahvenizi Kendiniz Yapın, Keyfinize Keyif Katın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahve tarifleri ile kendi kahvenizi kendiniz yapın, keyfinize keyif katın. Büyük kahve zincirlerine ya da son model kahve makinelerine elveda deyin. Evinizde kendi malzemelerin ile hazırlayabileceğin lezzetli kahvelere merhaba deyin.

Profesyonel ellerden çıkmış gibi görünüme ve lezzete sahip olacak kahveleriniz ile kendinizi ödüllendirin, yoğun iş temposundan uzaklaşarak pencereden dışarıyı izleyerek kahvenizi afiyetle için.

Soğuk Kahve Tarifleri

Soğuk kahve tarifleri ile profesyonel kahveler hazırlayın ve kendinize harika lezzetleri ödül olarak sunun.

1- Soğuk Kahve Tarifleri Dalgona Kahvesi

Kahve tarifleri arasında son zamanlarda gündemde olan, fotoğraflarda ve video paylaşımlarında yer alan Dalgona Kahvesi tarifi sizlerle!

a- Kahve Tarifleri Malzemeler:

Bu kahve tarifi sadece 4 malzeme ile yapılmakta.

KahveŞekerSıcak suBuzSüt

b- Yapılışı:

Kahveyi, şekeri ve sıcak suyu büyük bir fincana ve kaseye koyunuz. Malzemeleri çatal ya da çırpıcı yardımı ile çırpmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam edin ve malzeme renginin açılmasını bekleyin. Sonra 1 dakika daha çırpma işlemine devam edin. Bir fincana ya da bardağa 2-3 adet buz koyun ve buzun üzerine sütü yavaşça ekleyin. Son olarak da hazırladığın kahveli kremayı üzerine ilave edin.  Dalgona kahveniz hazır.

2- Soğuk Kahve Tarifleri Dondurmalı Cold Brew

Kahve tarifleri arasında enfes tatlar içinde cold brew tarifine sihirli bir dokunuş katan, dondurmalı cold brew sizin için vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alabilir.

a- Malzemeler

1ölçek iri çekilmiş kahve çekirdeği5 ölçek içme suyuKırılmış buz2shot espresso½ ölçek soda½  ölçek vanilyalı dondurmaEritilmiş sütlü çikolata ya da çikolata sosu

b- Yapılışı

Cold brew ile kahveyi hazırlamaya başlayın. Kahve aromasının tam olması için kahvenizi yaklaşık 24 saat bekletmenizde fayda var. İki shot espressonuzu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Sonrasında bardağınıza aldığınız kırılmış buzların üzerine cold brew kahvenizi ekleyin. Kahvenizi bardağın yarısını geçecek şekilde koymaya özen gösterin. Bardaktaki kahvenin üzerine, soğuttuğunuz 2 shot espressonuzu ve ölçeklendirdiğiniz sodayı yavaşça ekleyerek karıştırın. Ağız tadınıza uygun olabilmesi için kahvenizi tadarak bakabilirsiniz ve ölçeklerden emin olabilirsiniz. Vanilyalı dondurmanızı bardağın üst kısmına ilave edin. Tercihinize bağlı olarak içeceğinizi karıştırabilirsiniz ya da bu şekilde de sunabilirsiniz.

3- Latte

Kahve tarifleri arasında Latte tercihler arasında. “Kahvem uğraşılmış olsun ve daha komplike olsun” diyorsanız aradığınız lezzet tam karşınızda. Kahve saatlerine eşsiz lezzetleri dahil edebilirsiniz. Köpük köpük latte yapmak için izleyeceğiniz yol oldukça basit. Latteniz için koyu bir granül kahveyi az miktarda su ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Kahvenizi istediğiniz türden seçebilirsiniz aynı zamanda sert içimli kahvelerden tercih etmeniz durumunda içeceğinizin tadı doğrudan etkilenecektir. Demlenmiş kahvenizin içine tarçın çubuk yerleştirin. Hem aroma almasını sağlamak hem de soğumasını beklemek için yaklaşık bir saate yakın kahvenizi bekletin. Kahvenizi ağız tadınıza uygun tatlandırmak için şeker ya da şurup eklemesi yapabilirsiniz. Eklemeleri kahveniz sıcak olduğu zaman yapmanız kahveniz ile tatlandırıcınızın tam olarak karışmasını sağlayacaktır.

4- Imperial Coffee

Kahve tarifleri arasında sert içimli bir lezzet arayanlar için Imperial Coffee iyi bir tercih olacaktır.

4 adet tarçın çubuğu6 bardak taze demlenmiş kahve (sert içimli)Yoğun dokuda kremaToz formunda tarçınKırılmış buz

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!