featured

Kobra Murat Armağan Çağlayan Gör Beni Konuğu: Evim Pavyon Gibi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kobra Murat Armağan Çağlayan Gör Beni Youtube programına konuk oldu. Roman dünyasının yakından tanıdığı Kobra Murat, Armağan Çağlayan’ın merak ettiği sorulara cevap verdi. Özel hayatı ile birlikte Roman hayatına dair merak edilenleri Kobra Murat Gör Beni yayınında yanıtladı. Evinin süsten ve gösterişli eşyalardan dolayı pavyon gibi olduğunu söyleyen Kobra Murat dikkatleri üzerine çekti. İşte, Kobra Murat Armağan Çağlayan röportajı…

Kobra Murat Kimdir?

YouTube video

Magazin dünyasının ve özellikle de Roman dünyasının yakından bildiği, tanıdığı Kobra Murat Armağan Çağlayan röportajına, Romanlar’ın gösterişe düşkünlüğünü anlatarak başladı. Konu ile ilgili olarak Kobra Murat kim olduğunu ise şu cümlelerle aktardı:

‘’Ben Balat’ta, Roman Mahallesi’nde, gecekonduda doğan bir çocuğum. Anne tarafım Bulgaristan, baba tarafım Selanik göçmeni. Mübadele zamanında orada yaşamış, saray düğünlerine katılmış, o düğünleri organize etmiş. Ve Romanlar, onları hayatında felsefe olarak örnek almış insanlar. Mübadele zamanı Edirne’ye göçüyorlar. Bir taraf Bulgaristanlı, bir taraf Yunanistanlı. Orda uzun süre yaşadıktan sonra İstanbul’a göç ediyorlar. Aynı aileler orada atalardan tanışıyorlar ve 15 yaşında anne, 19 yaşında babam evleniyor. Aşk çocuğuyum ben. Pirinç yatakta doğmuşum.’’

Kobra Murat Armağan Çağlayan Sorularını Yanıtladı

Roman dünyasının önde gelen isimlerinden olan, son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle daha fazla bilinirlilik kazanan Kobra Murat Armağan Çağlayan konuğu oldu. Kobra Murat Gör Beni yayınında kendi özel hayatı ve Roman hayatı hakkında bilgiler verdi. Yalnızca kendi merak ettiklerini soran Armağan Çağlayan 196sekiz Youtube kanalında Kobra Murat’a öncelikle ‘’Romanlar neden gösterişe çok düşkünler?’’ sorusunu yöneltti. Kobra Murat Armağan Çağlayan sorusuna şöyle yanıt verdi:

‘’İki tarafın da ilk erkek çocuğu olarak bana lohusa şenlikleri yapılmış. 40 gün, 40 gece evde kadın sazlar çalıyor. O zaman da işte o insanlar, elmaslarını takıp, gümüşlerini takıp, altınlarını takıp o kültürü yaşayan, o Osmanlı düğünlerinin kültürünü yaşayan insanlar40 gün 40 gece boyunca lohusa şenliklerine geliyor. O kadife yatakların içinde, ipek yatakların içinde…Çocuk doğar doğmaz müzikle tanışmış oluyor. Çocuk doğar doğmaz, kundağın içinde ritim duygusuna sahip oluyor. Biz o kültürü seneler boyunca yaşatmaya çalışıyoruz; atalardan kalmış. Benim annemin elmas bir küpesi varmış. Bu mesela nesilden nesile, o saltanatı üstüne koyarak devam ettirmen lazım. Doğduğumuzda lohusa şenliklerimiz oluyor. İlk dişimiz çıktığında diş buğdayımız oluyor. İlk saçımız çıktığında ilk traş altımız oluyor.’’

Kobra Murat: Yarış Var Bizde

Kobra Murat Armağan Çağlayan röportajında Romanlar arasında bir yarışın olduğunu söyledi. Mahallede ilk renkli televizyonu kendilerinin aldığını söyleyen Kobra Murat, bunun nedenini ise ‘’millete hava atmak’’ için olduğunu dile getirdi. Kobra Murat, Romanlar’ın yeterli alım gücü olmasa dahi birbirlerine hava atmak için yarış halinde olduklarını dile getirdi. Hatta kendisi ile yarış halinde olan bir Romanın, evini ipotek ettirerek çocuğuna düğün yaptığı anısını da Armağan Çağlayan Gör Beni yayınında anlattı.

‘’Benim Evim Pavyon Gibi’’

Kobra Murat Gör Beni yayınında gösterişi sevdiklerinden dolayı, ‘’Benim evim pavyon gibi’’ ifadesini kullandı. Evinin kapısını ve televizyonu bile simlerle kapladığı söyleye Kobra Murat, Romanların ve de kendisinin gösterişe ne kadar düşkün olduğuna vurgu yaptı. Kapısının açılıp kapandığı sırada insanların üzerine kapıdaki pulların döküldüğünü söyleyen Kobra Murat, programda kahkahaların kopmasına neden oldu.

Kobra Murat Armağan Çağlayan Gör Beni Programında Nasıl ‘Kobra Murat’ Olduğunu Anlattı

Kobra Murat Armağan Çağlayan Gör Beni programında nasıl ‘Kobra Murat’ olduğunu da anlattı. Mont kaban işi yaparken, arta kalan parçalarla çevresindeki yakınlarına ölçüsüz, göz kararı elbiseler yapmaya başladığını söyleyen Kobra Murat, bir dükkan aldığını ancak iş yapmak için sermayesi kalmadığını söyledi. Bu nedenle de mahallenin kıyafet tamircisi olarak çalışmaya başladığından bahsetti.

Bir gün dükkanına yaşlı bir kadının gelerek namaz elbisesi dikmesini istediğini söyleyen Kobra Murat, yaşlı kadına gösterişli bir namaz elbisesi diktikten sonra müşterilerinin çoğaldığını anlattı. Daha sonra ‘Cimri Ayşe’ lakaplı zengin bir Roman kadının, başka bir modacı ile anlaşamadığını ve kendisine kıyafet dikmesi için geldiğinden bahsetti. ‘’Beni kobranın ağzından çıkar’’ diyen ‘Cimri Ayşe’ye gösterişli ve çeşitli kostümlerin tasarlamasıyla birlikte Kobra Murat, Roman dünyasında nasıl ünlü olduğunu anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!