featured

Ziraat Bankası Yem Kredisi Nedir ? Ziraat Bankası Yem Kredisi Başvuru Sorgula Ekranı Neden Gelmiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en önemli üretim alanlarından biri olan hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi için devlet destekli Ziraat Bankası yem kredisi sunulmaktadır. Ülkemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık büyük bir milli gelir özelliği de taşımaktadır. Fakat çiftçinin bu alanda gün geçtikçe ağırlaşan koşullara ayak uydurabilmesi için kredi desteklerine başvurması gerekmektedir. Bu noktada Tarım ve Kredi Kooperatif A.Ş ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile düşük faizlerle kredi verilebilmektedir. İşte, Ziraat Bankası yem kredisi başvuru koşulları ve kredi kullanım süreci.

Ziraat Bankası Yem Kredisi Nedir? 

Çiftçiler farklı bankalar aracılığı ile kredi talebinde bulunabilmektedir. Ziraat Bankası devlet destekli olarak sunulan ve yem kredisi yorumları arasında yerini alan bankalardan biridir. Yem kredisi, çiftçilerin hayvancılık alanında kendisini rahatlatması ve bu işi daha rahat gerçekleştirebilmesi için imkan sunmaktadır. Çünkü yem kredisi normal kredilere nazaran daha düşük faizli uygulanır.

Ziraat Bankası yem kredisi isteyen çiftçilerin gerekli koşulları sağlaması neticesinde alabildiği ücretlerdir. Diledikleri fiyattan kredi alınabilir. 100.000 TL varan fiyatlarda kredi imkanı sunulur. Söz konusu kredi, 18 ay faizsiz olarak uygulanır. Ödemesi normal kredilere nazaran daha düşüktür. Bu sayede çiftçilerin desteklenmesi ve bu alana küsmemesi, katkı sunması hedeflenmektedir. Tarım kredi kooperatifleri bünyesinde bulunan çiftçiler de  yem kredisi kullanım hakkına sahiptir.

Ziraat Bankası 18 Aylık Yem Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde çiftçi, hayvanlarına bakabilmek, yem ihtiyacını karşılamak, hayvanlarla alakalı farklı noktalarda kullanmak üzere kredi başvurusunda bulunur. Ziraat Bankası 18 aylık yem kredisi alabilmek için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Başvuru yapan her kişi rahatlıkla bu krediyi alamamaktadır. Banka tarafından belirlenen özelliklere sahip olmak ve istenen evrakları eksiksiz olarak iletmek, yem kredisi başvurusunda büyük öneme sahiptir. Ziraat Bankası yem kredisi nasıl yapılır, nasıl faydalanır? İşte, yem kredisi başvurusu yaparken taşımanız gereken özellikleri:

Her kredide olduğu gibi kredi puan ortalamanızın iyi olması gerekir.Çiftçiye kefil olacak iki kişi bulmalısınız.Tarım kredi kooperatiflerine kayıt olmalısınız.000 TL üstü taleplerde ipotek (50.000 TL altında ipotek gerekmez) gerekiyor.Çiftçi belgesine sahip olmalısınız.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi Forum Doldurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Her çiftçinin Ziraat Bankası yem kredisi başvurusu sırasında belirli evrakları teslim etmesi gerekmektedir. Kredi öncesi karar veren çiftçi, eksiksiz hazırlık sonucunda başvuru sürecine başlamaktadır. Başvuru sonrası isteyen kişiler Ziraat Bankası yem kredisi erteleme sürecini de aktif hale getirebilirler. Ancak öncelikle bu kredinin alınması için uygun adımlar izlenmesi gerekiyor.

Yem kredisi başvurusu için banka tarafından talep edilen belgeler:

Nüfus cüzdanı,Çiftçi belgesi/ ÇKS,Tarım işletmesine dair tevsik belgeleri (Tapu, kira kontratı),Kredi için teminatlı belge,Tarım işletmesinin son üç yıla ait bilanço gösterge kaydı.

Ziraat Bankası Yem Kredisi Başvuru Sorgula Ekranı Neden Gelmiyor?

Çiftçiler bazı durumlarda yem kredisi başvuru ekranına ulaşamayabilir. Bu noktada Ziraat Bankası hem telefon hem de şubeler aracılığı ile başvuru sorgulama imkanı sunar. Çiftçilerin Ziraat Bankası yem kredisi başvurusunda bulunabilmesi için Tarım Kredi Kooperatifi’ne kayıt olması gerekmektedir.

Çiftçi kayıt belgesinin ardından,  Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kredi başvuruları hazırlanan belgelerle birlikte yapılabilir. Genellikle 7 gün içerisinde Ziraat Bankası yem kredisi sonuçlanmaktadır. Dilerseniz şubelere giderek dilerseniz 444 00 00 çağrı merkezlerinden kredi başvuru süreciniz hakkındaki detaylı bilgiyi sorgulayabilirsiniz.

18 Ay Faizsiz Yem Kredisi Hesaplama Aşamaları

Yem kredisi Ziraat Bankası fırsatlarından faydalanacak kişiler yem kredisinin faiz oranlarını merak etmektedir. Kredide etkin olarak kullanılacak faiz oranı bankaların yıllık cari faiz oranları ile belirlenir. 2021 yılında Ziraat Bankası %17 oranında uygulama kararı almıştır. 17/12= %1.41 cari oran çiftçileri karşılar. Ancak devlet tarafından yem kredisine %50 indirim uygulanması ile %0.70 aylık faiz uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Ziraat Bankası yem kredisi, çiftçiler için 18 ay faizsiz yem kredisi hesaplama genel itibari ile şu şekilde sağlanır:

10.000 TL alınan bir kredi için aylık 600,94 TL geri ödeme sağlanır ve yıllık toplamda 10.816 TL ödeme oluşur.50.000 TL alınan bir kredi için aylık 3,004 TL geri ödeme sağlanır ve yıllık toplamda 54,084 TL ödeme oluşur.100.000 TL alınan bir kredi için aylık 6,009 TL geri ödeme sağlanır ve yıllık toplamda 108,169 TL geri ödeme oluşur.

Yem Kredisi Alınabilecek Diğer Bankalar

Yem kredisi ihtiyacı sadece Ziraat Bankası tarafından sağlanmamaktadır. Devlet tarafından çiftçilere yardımcı olabilmesi için 2 yıl geri ödemesiz hayvancilik kredisi de sağlanır. Yem parası, hayvan kredisi almak için birçok bankadan vadeli olarak kredi imkanı sunulmaktadır. Genellikle devlet bankası olması dolayısıyla Ziraat Bankası tercih edilse de çiftçiler için farklı alternatifler de bulunmaktadır.

1- DenizBank Yem Kredisi

Deniz Bank yem kredisi alabilmek adına SMS üzerinden başvurular alınmaktadır. Çiftçiler tarafından SMS gönderildiği takdirde başvuru değerlendirmeye alınır. Değerlendirme esnasında ve sonrasında ek belgelere ihtiyaç duyulabilir. Çiftçiler eğer Üretici Kart sahibi değilse bu kart da tahsil edilir. Kart kullanım limiti 25.000 TL olmak üzere toplamda 50.000 TL bulan ödeme imkanları sunulur.

2- Ziraat Bankası Yem Kredisi Alternatifi | Şekerbank Yem Kredisi

YouTube video

Ziraat Bankası yem kredisi dışında Şekerbank yem kredisi ile de kaynak elde edebilirsiniz. Çiftçilere bu konuda tüm alanlarda kullanabileceği kredi imkanı sunulmaktadır. 2 yıla varan vade imkanı sunan bu kredi taksitli olarak ödenebilir. Bu krediden başvurmak için de yine Çiftçi sahibi olmak gerekir.

Ziraat Bankası Hayvansal Üretim Kredileri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Ziraat Bankası resmi web adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca güncel kredi ve ekonomi haberleri için OkuHaber Ekonomi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!