featured

Yeri Değişmiyor! Yaprak Baskı ile Dekorasyon Çalışmaları | Etkileyici Yaprak Baskı Kompozisyon Uygulamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alternatif süsleme arayışı olanlar için yapraktan resim uygulamalarını adım adım yapabilirsiniz. Kavanozlar, sabunlar ve daha birçok alanda dekoratif desenleri bu şekilde oluşturabilirsiniz. Kolayca hazırlayacağınız desenler kolay ve bütçenizi zorlamayan şekilde değerlendirilebilir.

Sonbahar Yaprak Baskı Malzemeleri

Akrilik boya, şerit kağıt ve yaprak çeşitlerini temin ederek yaprak baskısı örnekleri için işe koyulabilirsiniz. Yaprak ve boya seçimi yaparken büyüklük ayarlamasını da dikkate almalısınız. Süsleme amacı en temelde dekorasyon hedefi taşır fakat gözü yormadan bir uygulama olmalıdır.

Yaprak Baskısı Kompozisyon Uygulamaları

Amacınız dekorasyondan ziyade yapraklarla resim denemeleri ise kompozisyon çalışmaları gelişiminize katkı sağlayacaktır. Yüzlerce çeşit uygulama arasından ufak çaplı bir araştırma yaparak kararınızı verin.

1.     İp Baskısı ile Yaprak Görüntü Mümkün mü?

En zorlu tekniklerden biri olan ip baskıyla yaprak görüntüsü sabitleyebildiğiniz sürece elbette mümkün olabilir. Öncelikle bir kağıt üzerine ipten yapak şekli yapın ve üzerini boyayın. Ardından da üzerine kağıtla bastırın. Bunu dilediğiniz alanda süsleme malzemesi gibi kullanabilirsiniz.

2.     Guaj Boya ile Yaprak Baskısı  

Kalıcı olduğunu düşündüğünüz guaj boya veya akrilik boya ile yaprak baskı aşamalarına hazırsınız. Yaklaşık 30 dakikada güzel bir kavanozu veya sabunu süslemiş olursunuz.

3.     Pastel Boya ile Yaprak Baskısı Kalıcı mı?

Boya işleminde yaprak baskısı pastel boya uygulamaları kalıcılık açısından istenen sonuçları vermeyebilir.  Dekorasyondan ziyade tablo oluşturma açısından etkili uygulama olabilir. Bir resim sayfasına rengarenk yaprak türlerini boyama ile desen halinde yapabilirsiniz. Tablolarda kendi stilinizi yansıtan birçok dekorasyon malzemesi oluşacaktır.

4.     Kavanozda Patates Baskısı Ananas Üzerinden Yaprak Dekorasyon

Yapmakta olduğunuz sabun paketi tasarımı veya kavanoz dekorasyonu patates ve ananas üzerine çizilen yaprakla olabilir. Karar verdiğiniz yaprak baskısı modelleri üzerinden sandığınızdan iyi bir sonuç alabilirsiniz. Sabitleme malzemelerini kullanırken baskı alanının zarar görmemesi için doğal ip vs. kullanmaya özen gösteriniz.

5.     Meraklı Çocuklar için Yaprak Baskısı Okul Öncesi

Çocukların yeteneklerini geliştiren yaprak baskısı çalışmaları size ve ailenize iyi gelebilir. Yapılan baskıda sulu boya ile resim sayfalarına uygulamaları yaptırabilirsiniz.

Yaprak Baskı Nasıl Yapılır?

Püf noktalarına dikkat ederek yaprak baskısı mükemmel görüntüler verebilir. Adımları takip ederken el ayarına dikkat etmeniz gerekir.

1.     Yaprakların Damarlı Bölümünü Boyayın

Deseni sorunsuz şekilde çıkarabilmek için yapraktaki çıkıntılı kısımları da boyamalısınız. Kullanacağınız kağıt üzerinde ancak bu şekilde net şekil çıkar.

2.     Dikkatlice Yaprağı Kağıda Yapıştırın

Kağıdınızın yaprak baskısı etkinlik planı kapsamında boya nedeniyle zarar görmeyeceğinden emin olduktan sonra baskı yapabilirsiniz. Baskıda desen bozulmaması için yaprak şeklini kıpırdatmamalısınız.

3.     Kaldırırken Tek Seferde

Baskınızı kağıda aktardınız ve artık tek seferde bunu kaldırarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.  Bu işlem ardından kurumaya bırakmalısınız. Kuruyan yaprak baskılı kağıtları artık dilediğiniz yere iple bağlayarak kullanabilirsiniz.

YouTube video

Şart Var mı Yaprak Baskısı Hangi Boyayla Yapılır?

Kavanoz gibi malzeme dekorasyonunda en yaygın kalıcı yaprak baskısı akrilik boya ile kullanılabilir. Fakat çok da keskin çizgilerle bu şart koşulmamalıdır. Bireysel resim ve okul çalışmalarınızda gönül rahatlığıyla dilediğiniz boyayı kullanabilirsiniz.    Öğrenme amacı olduğu için alternatifler sulu, guaj, pastel boya vs. olarak düşünülebilir.  

Evde yapabileceğiniz farklı dekorasyon fikirleri için sayfayı inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!