featured

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? İnsan Beynini Geliştirmek Mümkün mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz hiç düşündünüz mü? Bu sorun toplumu uzun zamandır rahatsız ediyor. Pek çok kişinin bu konuda farklı görüşleri var. Örneğin, 2013 anketine göre, Amerikan toplumunun yüzde 65’i insan beyninin yüzde 10’unu kullandığına inanıyor. Ama aslında bu yanlış. Peki o zaman doğrusu ne? Beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz? Gelin birlikte bakalım…

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? İnsan Beyninin Yüzde Kaçını Kullanır?

Lucy veya Limitless gibi beyninizin yüzde kaçını kullandığınıza dair fikirleri olan filmler izlediyseniz, genellikle insanların beynin sadece küçük bir bölümünü kullandıklarına inanılır. Bu filmlerin genel görünümü şöyledir: “Nesne taşıma gibi günlük hayatta yaptığımız faaliyetler de dahil olmak üzere insan beyninin yalnızca onda birini kullanır ancak% 100 beyin kullanırsak, bir saat içinde yepyeni bir kitap okuyup, her şeyi öğrenip nesneleri hareket ettirmek gibi olağan üstü güçler de sergiyeleyebiliriz. Ancak bu filmlerde hiçbir gerçekliği olmayan varsayımsal görüşler, bilimsel teorilerin yanlış anlaşılmasının ve insan yeteneklerinin acımasız beklentilerinin sonucudur.

Her şeyden önce beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz sorusundan yola çıkacak olursak, beynimizin% 10’u gerektiği gibi çalışıyorsa ve beynimizin% 90’ı gerektiği gibi çalışmıyorsa, beyin yaralanmalarının büyük çoğunluğu etkisiz olacaktır. Çünkü onda dokuz olasılıkla, bu tür bir hasar beynin sözde ”çalışmayan” alanına çarpacak ve bu nedenle etkisiz olacaktır. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalar, beynin herhangi bir kısmındaki hasarın neredeyse her zaman vücudun herhangi bir kısmının herhangi bir işlevini istisnasız olarak yok ettiğini göstermiştir.

Beyindeki en ufak bir hasar bile ciddi sorunlara ve hastalıklara neden olabilir. Örneğin, beyin tomografinizde, beyin bölgesindeki 1-2 derecelik bir eğri açısı, zihinsel durumunuzun değişmesinin veya hatta ölümcül bir hastalığın nedeni olabilir. Başka bir deyişle, beynin herhangi bir bölümünün işlev bozukluğu hakkındaki tüm ifadeler geçersizdir. Beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz sorusuna verilecek cevap bu yüzden çok önemlidir.

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? İnsanlar Beyninin %100’ünü Kullanırsa Ne Olur?

Araştırmacılar, beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz oldukça fazla vakit ayırıyor. İnsanların nörolojik araştırmaları yanlış anlamasından veya yanlış anlamasından kaynaklanıyor olabilir. Harvard Üniversitesi Psikoloji Bölümü araştırmacıları William James ve Boris Sidis’in “enerji rezervi teorisine” inanmaktadır. William James “The Energy of Men” adlı kitabında şöyle yazmıştı: “Potansiyel zihinsel ve fiziksel kaynakların yalnızca küçük bir kısmını kullanıyoruz.”

Beyin yaklaşık 100 milyar nörondan oluşur, vücudumuzdaki en karmaşık organdır ve oksijen ve kanın% 20’sini tüketir. Tüm önemli işlevlerin gerçekleştirilmesini yönetmekten sorumludur. Beyin hareketlerimize, duygularımıza ve hislerimize rehberlik eder. Beynin yeteneklerini daha etkin kullanmamızı sağlayan birçok beyin eğitimi tekniği vardır. Bir kart destesini 30 saniye içinde ezberleyerek, ancak hafıza sarayını veya beyni kullanarak, beynin Pi sayısının 67.980 basamağından zaten sahip olduğu bilgileri açığa çıkarabilir veya yepyeni bilgiler öğrenebilirsiniz. 

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? Beyin Yaşınız Kaç? Beyin Yaşı Nasıl Ölçülür?

Beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz merakına bir de beyin yaşı nasıl ölçülür merakı eklendi. Bilimsel araştırmalara göre 60 yaşından sonra beyin küçülmeye başlar. Yaşlandıkça beyin her organ gibi küçülür. Hipokampus dışında beyin hücreleri yenilenmeyecek ve öldüklerinde de  yenilenmeyeceklerdir. Dolayısıyla beyin yaşlanması diye bir şey yoktur. Eğer hipokampusu koruyabilirseniz beyniniz her zaman genç kalacaktır. Dolayısıyla yaratıcılığın sınırı yoktur. Yukarıdaki faktörler beynin genç kalmasında rol oynar, ancak en önemlisi hipokampal hacimdir. Hipokampusun boyutu iyiyse 100 yaşında bile olsanız 20 yaşında olacaksınız.

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? Einstein Beyninin Yüzde Kaçını Kullanmıştır?

Einstein, günümüzün en ünlü bilim adamlarından biridir. Soyut konular üzerine çeşitli düşünceler, özellikle genel ve özel görelilik teorileri, herkesin zaman ve mekan hakkındaki düşüncelerini derinden etkilemiştir. Einstein’ı farklı kılan bir başka şey de, zamanın göreliliği gibi başkalarının çalışmaya ve düşünmeye cesaret edemeyeceği konulara kendini adamış olmasıdır.

Einstein, diğer tüm insanlar gibi beynin neredeyse% 100’ünü kullandı. Her durumda, insanların beynin% 3 veya% 10’unu (veya% 100’den azını) kullandığı iddiası tamamen temelsiz ve uydurma. Siz beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsanız, Einstein dahil tüm Homo sapiens türlerine ait bireyler (ve diğer hayvanlar) beyninin %100’ünü kullanmaktadır.

Beyninizin Yüzde Kaçını Kullanıyorsunuz? Beyin Nasıl Geliştirilir?

Artık beyninizin yüzde kaçını kullandığınıza dair yeni fikirleriniz oluşmuştur. Beyninizi güçlendirmek istiyorsanız, işte bazı ipuçları ve egzersiz ipuçları… Eğer beyninizin yüzde kaçını kullandığınızı merak ediyorsanız, güncel testlerle kendinizi deneyebilirsiniz

1.     Fiziksel egzersiz beyin gelişimine yardımcı olur. Bol spor yapın.

2.     Doğru beslenme çok önemlidir. Beslenmenize sağlıklı seçenekler ekleyin.

3.     Hiç denemediğiniz bir şeyler deneyin.

4.     Stresten uzaklaşıp küçük bir tatile çıkın.

5.     Doğru uyku zamanları belirle. Bunun için sağlıklı uyku uyumanın beyine olan faydalarını muhakkak araştırın.

Bonus!  

Beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz konusuna fazla ilgiliyseniz, sizler için Lucy filminden güzel bir sahne bıraktık. İyi seyirler 🙂

YouTube video

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!