featured

Çok Çikolata Yemek İsterken Arka Plana Bakın | Çikolata Hakkında İlginç Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok çikolata yemek birçok kişide yaygın bir eğilim olarak biliniyor. Çikolatanın günlük hayatımızda bu kadar yer etmesinin arka planında mutluluk hissi bulunuyor. Tarihi geçmişi, kakao, ülkelerin çikolata tüketimi ve daha birçok ilginç bilgiyi bir arada bulabilirsiniz.

En Çok Çikolata Tüketen Ülkeler

Çok çikolata yemek ve ülkelerin tüketim alışkanlıkları arasında paralellik bulunuyor. İsviçre ve İngiltere en çok çikolata tüketen ülkelerdir. Bu ülkelerdeki depresyon oranının yüksekliği tüketimin yaygın olmasında etken faktör gibi duruyor.

Kadın mı Erkek mi Hangisi Daha Çok Çikolata Yemek İstiyor?

Yapılan araştırmalara göre kadınlardaki çikolata yeme isteği erkeklere göre daha ağır basıyor. Hormon salgısındaki değişimlerin mutluluk ihtiyacını artırdığı biliniyor.

İlk Çikolata Barı

İngiliz Cadbury şirketi dünyadaki ilk çikolata barını yapan ülke olarak biliniyor. 1842 yılından bu yana hizmet veren şirket çikolata barların mucidi olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Türkiye’ye İlk Çikolata Getiren Kişi Gezgin

Türkiye’de çok çikolata yemek genel bir alışkanlık halini aldı. Peki ülkeye ilk çikolatayı getiren İtalyan gezgin Cemelli Careri ismini duymuş muydunuz? Gezisi esnasında Osmanlı topraklarına uğrayan maceraperestin 1693 yılında İzmir’de çikolatayı çevresindeki kişilere sunduğu biliniyor. 1927 senesinde ise Türkiye’de ilk çikolata fabrikası olan Nestle kurulmuştur.

Çok Çikolata Yemek İshal Yapar mı?

Çok çikolata yemek şeker hastası yapar mı ishale neden olur mu sorusuna da kısaca değinmekte fayda var. Çikolatayı içerisindeki şeker ve işlenmiş maddeler nedeniyle sınırlı tüketmek gerekiyor. Aksi halde ilginç bilgiler sağlık açısından zararı desteklemiş oluyor. Çok sınırlı şekilde tüketmeye özen gösteriniz.

En Güzel Çikolatalar Forastero Çekirdeğinden Üretiliyor

Çikolatanın tadı ve çekirdeği arasında paralellik bulunuyor. Dünyanın en güzel çikolatalarının forastero ismindeki kakao çekirdeklerinden üretildiği düşünülüyor. Crillo çekirdeklerinden yapılan çikolataların da oldukça lezzetli olduğu yaygın biliniyor. Bu ikisinin melezi olarak üretilen çekirdek ise trinitario ismini alıyor.

Kakao Yağı Eskiden İlaç Olarak Kullanılıyordu

Kakao yağının 1700’lü yıllarda ilaç olarak kullanıldığı biliniyor. Sütle kakaoyu karıştırarak ilaç olarak satılmasının vücuttaki hastalıklara karşı direnci artıracağı düşünülmüş.

Para ve Çok Çikolata Yemek! Kakao Para Yerine Geçiyordu

Kakao ile ilgili geçmişe dayanan bir bilgi çok çikolata yemek ne yapar konusunda fikir veriyor. Geçmişte Aztekler alışveriş yaparken ekmek ve kakao çekirdeği kullanmışlar. Kakao çekirdeğinin bu kadar değer görmesinde çiçek hastalığına çözüm arayışları olduğu tahmin ediliyor. İspanyol denizcilerinin Avrupa kıtasına getirdikleri kakao da bunun devamı niteliğinde denebilir.  .

Bir Anda Çok Çikolata Yemek mi Kakao Yemek mi?

Bir anda vücudunuza fazladan alacağınız kakao içerisinde şeker olan çikolataya göre daha zararsızdır. Yani karmaşık çikolatayla alakalı karmaşık bir algı bulunuyor. Çikolatanın içerisinde yağ ve şeker katkıları zarar veriyor.

Koyu Renk Bitter Çikolatanın Zararları Sadece Kakaosu Fazla

Bitter çikolatadaki kakao oranı fazla olduğu için daha sağlıklı gibi görünüyor. Fakat bu aslında sadece bir kendini oyalama taktiği denebilir. Şeker bitter çikolatada da yer aldığı için kısmi bir zarar azalması söz konusudur. Bunun dışında diğerleriyle benzer üretim süreci geçiriyor.

Hergün Çikolata Yemek Depresyonu Geçirmiyor

Çok çikolata yemek zararlı mı yoksa depresyonu geçirir mi diyenler için ters etki ve algı karmaşası bulunuyor. Şekerli yiyecekler anlık mutluluk verirken, zarar nedeniyle kendinizi daha da değersiz hissetmenize neden oluyor. Yani çikolata depresyonu çoğaltıyor.

Zarar Veriyor Dikkat! Çok Çikolata Yedim Ne Yapmalıyım| Bu Adımları Takip Edin

Mideniz bulanana ve fenalık geçirene kadar çikolata yediyseniz öncelikle 10 dakika kadar bir şey yiyip içmeyin ve mideniz kendine gelsin. Ardından da yoğurt ve bolca su tüketin. Bunu yapmanızda amaç, kan şekerinizi dengelemek ve atıkları kolayca vücuttan uzaklaştırmaktır. Su içtiğinizde toksinleri ve gereksiz maddeleri kolayca atabilirsiniz.

Olabildiğince hızlı bir süre içerisinde 20-30 dakika ardından vücudunuzu hareket ettirin. Bunun yöntemi koşu, yürüyüş, ip, aerobik hareketleri veya istediğiniz başka bir hareketi yapın. Enerjiyi atmaya çalışmanız gerekiyor.

Üzerine Pek Düşünülmeyen Çikolata Zararları Nelerdir?  

Çok çikolata yemek baş ağrısı yaparmı evet fazlasıyla yapabilir hem de… Çünkü şekerle mücadele etmeye çalışan beyin hücreleriniz bolca su kaybederek başınızın ağrımasına neden olur.

1.Çok Çikolata Yemek Kaşıntı Yapar

Aşırı miktarda çikolatayı vücudunuza aldığınızda alerji olabilirsiniz.  Aniden aşırı yükleme yapıldığında bölgesel olarak kabarcıklarınız çıkabilir.

2. Hastalığı Artırır, Mide Bulantısı Yapar

İçerisindeki ekstra katkı maddeleri nedeniyle çok tüketilen çikolata soğuk algınlığına neden olarak mide bulantısına neden olabilir. Hastalık sürecinizin artmasına neden olur.

3. Hızlı Kilo Aldırır

Harcamadığınız enerji çikolata formunda olduğunda şeker nedeniyle çok daha hızlı şekilde kiloya dönüşür. İnsülin salgısı yetmediği için bu durum yaşanır.

4. Ruhsal Dengesizlikler ve Sivilce Çoğalması

Çok çikolata yemek sivilce yapar mı sorusu ruhsal dengesizlikler ve hormon değişimleriyle kendisini gösteriyor. İnsülin bir hormondur ve dengede kalmadığında ruhsal açıdan sizi etkiler. Yani çikolata sadece görüntü değil ruhsal açıdan da sizi kötü etkiliyor. Bir anlamda hormon dengenizi bozarak bunu yapıyor.

Kakao faydaları ve ilginç bilgilerle alakalı sayfaya bakabilirsiniz. Ayrıca çikolatayı işe dönüştürmek istiyorsanız bu link faydalı olabilir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!