featured

Evde Salıncak Nasıl Yapılır? En Yeni Evde Salıncak Modelleri | Tavana Asılan Modeller

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde salıncak modelleri çeşitli amaçlarla kurulan bir ürün olarak düşünülebilir. Bazıları dekorasyon amacıyla bu salıncakları kullanırken üzerinde sallanmak için de olabilir. Farklı kullanım amaçlarına göre üründen alınacak olan verim ve sonuç da değişebilmektedir.  

Makrome Salıncak Yapımı | Evde Salıncak Nasıl Yapılır? Evde Salıncak Kurulumu

Kendi kullanacağınız salıncaklar için öncelikle alt bölümü örgü şeklinde hazırlayabilirsiniz. Bu, makrome örgüden salıncak isteyenler için gereken bir durumdur.

Çember ve bazı örgü tekniklerine sahipseniz oldukça güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Makrome evde salıncak yapımı dekorasyon amacıyla üzerine saksı, kitap, kahve gibi ürünler koymak için olabilir. Bu tavana asılı şekilde bir salıncak yapılırken ağırlık açısından farklı bir hesaplama gerektirecektir. Tavana asılı ve dekoratif salıncaklarda kullanacağınız ip daha ince yapıda olabilir. Maksimum ağırlık olarak 5 kg gibi limit koyabilirsiniz.

Tavana asılan halatlarda bebek veya normal insan ağırlığı taşınacaksa malzemeleriniz daha sağlam olmalıdır. Halatı yerleştireceğiniz alanı belirlerken zemin de sağlam olmalıdır. Dekorasyon için yapılan bölümle diğer amaçlar aynı olmaz.

1. Uygun Bütçe ile Evde Salıncak Nasıl Kurulur?

Tahta malzemelerden salıncak yapacaksanız öncellikle sağlam bir dikdörtgen özellikte ürün bulmalısınız. Tahta malzeme için ahşap kasaların şekilleri değişebilir.

Üzerini sprey boyalarla renklendirebilirsiniz. Fakat evde salıncak dekor dışı amaçlarda bu iki katlı şekilde olabilir. Kırılmayacağı biçimde ayarlama yapılmalıdır.

2. Malzemeleri Hazırlayın | Evde Salıncak Kurmak için Ne Lazım?

Teknik anlamda gereksinimlerinizi temin etmelisiniz.  Duvara monte yapacağınız dübel ve sıkılaştırıcı malzemeler, delik açıcı matkap vs. temin edilmiş olmalıdır. Zemin kötü ise başka bir yer bularak sağlam alandan salıncak kurmalısınız. Kaldı ki bebek uyku zemini içinse riskleri daha da çok düşünmelisiniz.

3. Zemin Hazırlandı Şimdi Ne Olacak?

Zemin hazırlandıysa ve askıya asacağınız yer tamamsa sırada salıncağı yerleştirmek kalıyor. Salıncak içerisine önce tahta ya da minder koyun. Bu şekilde kancalı alana yerleştirin. Dengeli şekilde olması için göz hesabı yerleşimi oturtun. Evde tahtadan salıncak yapımı makromeden hazır yapılı salıncakların içine de yerleştirilebilir.

Ev İçi Salıncak | Tavana Asılan Salıncak Büyük Boy

Yetişkinler için ev içi salıncak modellerinde büyük ürünlerden alırken tavan kısmını da paralel şekilde ayarlamalısınız. Ağırlık kapasitesi 100 kg -150 kg veya üzeri olarak düşünülebilir. Dübel alırken de iki tane olduğunda güçlendirilmiş olacaktır. Kanca ve askı bölümleri desteklenmelidir. Duvarınız aksi halde kolayca çökebilir.

Bebek Salıncak Hangileri Daha Uygun | Bebek Salıncağı Tavsiye

Bebek salıncağı yapımı genellikle askısız şekilde ayarlanıyor. Bunun nedeni uyku esnasında bebek hareketlerinin zarar olasılığıdır. Yere paralel ürünler bebekler için salıncak tasarımlarını çeşitlendiriyor.

Bebeklere özel salıncaklarda yatay ve derinliği yüksek modellere odaklanabilirsiniz.  Hamak tarzı bebek salıncakları bu açıdan daha avantajlı olabilir. Yapılan araştırmalar hamak tarzı alanlarda uyuyan bebeklerin daha derin ve sağlıklı bir uyku uyuduklarını gösteriyor.

Salıncak hazırlıkları yapılırken bebeklerin üzerini kapatmayacak şekilde hareketi kolayca devam ettiren ürünler almalısınız. Yumuşak minderler ağır olmamalıdır.

Uyku zemini ve yanlardan koruma olmalıdır. Ev içi salıncak bebek hava alacak şekilde temin edilmelidir. Genellikle ahşap malzeme yerine daha yumuşak ürünlere odaklanabilirsiniz.

Uyku alanı ters dönmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Dolayısıyla alt kısmına da korumalık alanlar oluşturmalısınız. Olasılıklara göre bebek uyku alanları güvenli bir alan sağlar. Bütçenizi çok aşmadan bebek salıncakları yapılabilir. Ön araştırmalarla oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Tavana Asılan Salıncak Fiyatları | Evde Salıncak Modelleri Ne Kadara Mal Olur?

20 mt halat 50-250 TL arası değişebilir.  Dübel ve matkap yeni almanız gerekiyorsa bunu çeşitli yapı market ve malzeme satış alanından bulabilirsiniz. Dübeller büyüklük ve ana malzeme özelliklerine göre değişebilir.

Model karmaşıksa genellikle daha pahalı sonuçlar elde edersiniz. Hazır salıncaklar bu açıdan ev yapımı olanlara göre daha pahalıya mal olabilir. Evde salıncak fiyatları kendiniz yaparsanız da ana malzemeleri sağlam şekilde temin edebilirsiniz.

Ev salıncağı modelleri arasından seçim yaparken amacınız sadece dekorasyonsa ortalama fiyatlar otomatik daha uygun hale gelebilir. Çünkü malzeme kalitesi olarak çok abartıya kaçmanıza da gerek kalmaz. Süsleme kısımlarında da bütçeniz için ideal çözümler elde edilebilir.

Dekorasyon amacıyla alacağınız halat ve zemin malzemeleri hakkında kendi hayal gücünüzü geliştirebilirsiniz. Düz bir zemin yerine çukur hasır malzemeler de ideal görüntü verebilir. Bebek salıncağı dışı halatla yapılan dekoratif ürünler için linke bakabilirsiniz. Ev dekorasyon fikirleri için de farklı görüşleri değerlendirebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!