featured

Soğuk Odada Uyumak Hasta Etmiyor | 10 Maddede Soğuk Odada Uyumanın Faydaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk odada uyumak sizi hasta etmez. Doğru soğukluğu ve ortamı ayarladığınızda soğuk bir odada uyumanın keyfi son derece iyidir. Sağlık açısından da faydalarını birçok uzman araştırmış bulunuyor. Genel kanı, doğru korunarak yattığınızda soğuk hava oldukça faydalıdır.

Soğuk Odada Uyumak Kabus Gördürür mü?

Kabuslar bazen fiziksel bazen de ruhsal olabilir. Dolayısıyla soğuk odada uyumak kabusa neden olabilir. Şöyle ki aşırı soğuksa ve üzeriniz de yeteri kadar ısıtan bir örtü yoksa kabuslarla dolu rüyalar da görebilirsiniz.

Sıcakta Uyumak Nasıl Etki Yapar? Soğuk Odada Uyumak Hasta Eder mi?

Aşırı soğuk odada uyumak nasıl zarar verirse aşırı sıcak odada uyumak da sağlık açısından risk olabilir. Dolayısıyla sınırlar içerisinde uyumak gerekiyor.

Soğukta Uyuyarak Ölmek Olur mu?

Eğer anormal bir soğuklukta çok uzun süre kalırsanız uykuda ölebilirsiniz. Uyku esnasında fiziksel durumunuz da belirleyici olacaktır. Hastalıkla mücadele eden birinin soğuk havalara karşı direnci daha az olacaktır.

Soğuk Odada Uyumanın Faydaları 10 Madde

1.Soğuk Odada Uyumak  Yatıştırıcı Bir Etki Yapar

Vücut soğuk havada kan akışını yavaşlatarak enerjisini en yüksek verimde kullanmaya çalışır. Bu nedenle ağırlaşan metabolizmanıza bağlı şekilde soğuk odada uyumak faydalı olacaktır.

2.Depresyona İyi Gelir

Cildinize temas eden soğuk hava sizi dirayetli yapar. Direnciniz artarken odak noktanız sıkıntılı düşünceler olmaz. Yani soğuk havada uyuma alışkanlığı olanlar sıkıntılı ruh hallerini daha kolay atlatabilir.

3.Yeme Alışkanlıklarınızda Şeker İhtiyacı Azalabilir

Metabolizmanızın stres seviyesinin azalması, doğal bir şeker dengeleyici etki yapabilir. Soğuk havada hormonlarınız daha ortalama seviyelerde sürdürülür. Başlarda yağlı ve şekerli yiyecek isteyebilirsiniz. Ancak bir süre geçince soğuk havada uyku fark edilir bir değişiklik hissettirir.

4.İltihaplara Karşı Daha İyi Mücadele Edersiniz

İltihaplanma ateşle beraber daha hızlı çoğalan bir durumdur. Bunun anlamı dondurucu soğuk iltihaba iyi gelir olmasa da ilerlemenin yavaşlaması bakımından avantaj görülebilir. Enfeksiyonla mücadele direncinizin artışı birçok hastalık açısından avantaj demektir.

5.Cildiniz Daha Geç Sarkar

Cilt yapısı soğuk havada uyku ile daha dirençli olacaktır. Sıkılığını koruyan ciltlerde cildi koruyan bir hormon üretiliyor. Bu da ekstra bir koruma anlamına geliyor.

6. Cinsel İsteğiniz Yükselişe Geçer| Erkeklerde Sperm Kalitesi Artar

Sıcak havalarda fenalık hissi geçirirken cinsellik daha az aklınıza gelebilir. Soğuk havada sıcacık bir ortamın keyfini çıkarabilirsiniz. Erkeklerde hareketli spermlerin sayısında artış olduğu gözlenmektedir.

7. Ağrılarınızı Daha Az Hissedersiniz

Ağrılarınız genelde iltihap gibi etkenlere bağlı oluştuğundan azalan iltihapla beraber ağrı da giderilmiş olur. Migreni olanların ağrı şiddeti azalacaktır. Bu da yaşam kalitenizi artıracaktır.

8. Uykunuz Daha Kaliteli Olur | Soğuk Havada Uyumak Derin Uyku Verir

İyi bir uyku isteyenler için oda sıcaklığı birkaç derece daha soğutulabilir. Kendinizi genel ısıtıcının çalışmadığı ortamlarda uyumaya alıştırmalısınız.

9. Metabolizma Hastalıklarınız Azalır

Metabolizma, oda sıcaklığı ve oksijen seviyesi ile alakalıdır. Dolayısıyla soğuk odada uyku sayesinde oksijen daha çok alırsınız ve bu da iyi hücre üretiminin artışı anlamına gelir.

10.Kilo Verme Hızı Artar

Soğuk havada yağ depolarınızın daha hızlı yakılmasına bağlı olarak kilo verme hızınızda artış olabilir. Özellikle bol su tüketerek kış aylarında bolca kilo verebilirsiniz. Su tüketimi şeker isteğinizi azaltacaktır.

Sıcak Odada Uyumanın Zararları

Vücut uykuya dalabilmek için kendisini belirli bir sıcaklığın altına düşürür. Bunu engelleyen ortam koşulları uykunuzun kaçmasına neden olabilir. Huzursuz bir uyku da zincirleme şekilde kötü etkileri beraberinde getirebilir.

Mantar enfeksiyonu artar.Verimsiz bir gün geçirebilirsiniz.Stres seviyesi artar.Ödem oluşumu kolaylaşır.Bitkinlik hissi artar.

Bebekler için İdeal Oda Sıcaklığı ve Nem Oranı| 26 Derece Oda Sıcaklığı Uygun mu?

Genellikle 20-26 derece arası bebekler kaç derece odada uyumalı sorusunun yanıtı olarak düşünülüyor. Daha da özelleştirilirse yenidoğan oda sıcaklığı için 22-24 derece ideal olabilir. 6 ayını dolduran bebeklerde ise 21 derece uygundur.Gündüz saatlerinde bu sıcaklık ölçümleri geçerliyken gece bunların bir derece daha düşüğü ayarlanabilir. Nem seviyesi için ortalama 40-50’yi geçmemesi önerilir.

Temiz Hava Açısından Bebeğin Uyuduğu Oda Nasıl Olmalı?

Yazın bebek odası sıcaklığı, açık pencerelerle beraber içerideki oksijenin cereyana dönüşmesine neden olabilir. Nasılsa hava ideal diye bebeklerin cereyana kapılmasını izlememelisiniz. Nem oranı ve oksijen miktarı açısından içerisi doğru ayarlanmalıdır. Bir oda termometresi işinizi epey kolaylaştıracaktır. Nemölçer cihaz da bulabilirsiniz.

İç Çamaşırsız Uyumanın Faydaları| Soğuk Havada Uyku Çamaşırsız Olur mu?

İç çamaşırı olmadan uyumak birçok kişinin tercihi olduğu için sağlık açısından da faydaları bulunuyor. Soğuk bir odadaysanız üzerinizin açılmamasına önem vererek iç çamaşırı olmadan uyuyabilirsiniz. Genital bölgenizin, sırt, omuz ve ayak kısmınızın soğuğa maruz kalmaması gerekiyor.

Bebekler için uyku sıcaklığı hakkında daha fazla bilgiyi link üzerinden bulabilirsiniz Düzenli uyku faydaları için de yazıya bakabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!