featured

Balkon Yenileme Dekorasyon Nasıl Yapılır? En Yeni Balkon Dekorasyonları Avantajlı Öneriler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkon yenileme dekorasyon uygulamaları yeni dönemde öne çıkan aksesuarlarla beraber ideal bir görüntü verebilir. Evde geçirdiğiniz zaman çerçevesinde nefes alacağınız balkonları kendi isteklerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ebatlara Göre Balkon Yenileme Dekorasyon  

1. Büyük Balkon Dekorasyonu

Büyük balkonlarda oturma alanları geniş şekilde değerlendirilebilir. Bölümlere ayırarak saksı bitki yerleri, koltuk kısımlarını önce taslak halinde hazırlayın. Ardından da içerisinde olmasını istediğiniz bölümleri balkon duvarı yüksekliğini de düşünerek yerleştirin. Renk açısından doğru seçimleri yaparken duvar boyasına bakabilirsiniz.

2. Küçük Balkon Dekorasyonu| Dar Balkon Yenileme Dekorasyon

Küçük balkonlarda ince uzunlamasına bir balkon yenileme dekorasyon gerekebilir.   Oturma alanlarına genelde ya yer kalmaz ya da çok az bir bölüm vardır. Dolayısıyla tabure gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.  Saksıları yerden yukarı doğru olan dolaplara-raflara koyabilirsiniz. Yüksekliği değerlendirmeye odaklanmak gerekir.

3. Kare Balkon Dekorasyonu Yuvarlakla Bütünlük

Kare balkonlarda bütünlük sağlamak için yuvarlak ürünler kullanabilirsiniz. Kare şeklinde görüntü yuvarlak şekillerle daha güzel ve pozitif olabilir. Bunu sadece koltuklarda değil duvara asılan ürünlerde de vurgulayabilirsiniz.

4. Ahşap Balkon Dekorasyonu

Ahşap balkon mobilyaları kullanarak organik görüntü verebilirsiniz. Yağmura karşı dayanıklı seçimler yapmanız gerekiyor. Kapalı balkon dekorasyonu bu anlamda etkili bir seçim olabilir.

Balkon Yenileme Kendin Yap Fikirleri

Kendi yapacağınız malzemelerle kullanışlı ve hoş görünen balkonlar hazırlayabilirsiniz. Örneğin marketlerde vs. görülen taşıma paletlerini boyayarak üst üste koyup minder yapılabilir.

Lastik tekerle oturma alanı oluşturulabilir.Kartondan küçük sehpalar yapabilirsiniz.Kolilerden saksı rafları yapılabilir.Saksı sarkaçları örebilirsiniz. Birkaç teknikle kolayca hazırlanabiliyor.

Balkon süsleri kendin yap tasarımları internette yüzlerce farklı şekilde bulunabilir. Balonlarla bile süslemeler yapabilirsiniz.

Balkon Aksesuarları Neler?

Tanımlama yapılırsa balkon aksesuarları, kapalı veya açık balkonlarda kullanılan, koşullara uygun süsleme malzemeleridir. Bir süsleme malzemesinin tek özelliği görsel açıdan bir fayda sağlaması değildir. İşlevsel açıdan balkonda geçirdiğiniz zamanı güzelleştirmesi önem kazanıyor.

1. Balkon Duvar Dekorasyonu

Balkon duvarınıza çeşitli tasarımlarda dış koşullara dayanıklı süslemeler alabilir, yapabilirsiniz.  Asmalı duvar dekorasyon ürünleri daha dayanıklı olacaktır. Fakat balkon duvarınıza da zarar vermeyen seçimler yapmalısınız.

2. Balkon Süsleri Işıklı Modeller

Bir tık daha gösterişli olsun diyenler balkon yenileme dekorasyon ışıklandırma yapabilir. Bunu illa LED şeklinde yapmak zorunda değilsiniz. Basit fener ışıklandırmalar da köşelerde güzel görünecektir. Yapı marketlerde ve dekorasyon firmaları üzerinden işlem yapılabilir. Beğeneceğiniz birçok ışıklı malzeme yer almaktadır.

3. Yazlık Balkon Süsleri

Yaz dönemlerinde şemsiyeler, balkon brandaları sıkça tercih ediliyor. Eskileri yenilemek, var olan modelleri değiştirmek isteyenler rengarenk şemsiyeleri kullanabilir.

Ekonomik Küçük Balkon Mobilyaları |Balkon Takımı

Bütçenize en uygun balkon mobilyalarını önceden yapacağınız kısa bir araştırma ile başarılı şekilde kullanabilirsiniz. Mobilyaların başarılı bir şekilde kullanımı balkon söz konusu olduğunda bir hayli önemlidir.

1. Küçük Balkon Koltukları | Küçük Balkon Mobilyaları

Balkona küçük ve verimli koltuk takımları alabilirsiniz. Bütçenize en uygun seçimi yaparken büyüklük ve yerleşim planı oluşturmanız gerekiyor.

2. Balkon Oturma Grubu| Plastik Balkon Masası ve Sandalyeler

Taburelerle veya mini koltuklarla balkon dekorasyonu set halinde oldukça güzel bir görüntü verecektir. Balkonunuza oturma grubu alırken plastik seçimler yapmak daha uzun süre malzeme kullanım sağlar. Endişeleriniz azalacaktır.

3. Yuvarlak Balkon Masası | Açılır Kapanır Balkon Masası

Geniş balkonlarınıza yuvarlak masa verimli bir kullanım sağlar.  Bunu yaparken katlanır özelliği olan masalar yerden tasarruf edilmesine de olanak verir. Balkon demirinin hemen yan kısmına yerleştirilmesi önerilir. Masayı mümkün olduğunca dayanıklı malzemeden seçmelisiniz.

4. Balkon Masası Takımı | Balkon Yenileme Dekorasyon için Modeller

Balkonlarda katlanır masa sandalyeler işlevsel açıdan zaman ve alan kazandıran setlerdir. Masa takımı alırken balkon ayarlamasını ölçülerle yapabilirsiniz. Bütçenizi zorlamaması için mağazalardaki indirimli dönemleri takip edebilirsiniz.

Balkon Dekorasyonu Esnasında Yapılmaması Gerekenler

Balkonda nasıl zaman geçirmeyi planlıyorsanız, ne istediğinizi biliyorsanız ortaya genellikle daha güzel sonuçlar çıkar. Balkon dekorasyon yenileme işlemlerini kısa sürede de uzun vadede de yapabilirsiniz.

Aceleyle güzelleştirmeniz gereken bir alan varsa, evinizdeki en küçük tabure ve sehpayı alarak bir tasarım oluşturabilirsiniz. Balkona yer kalmayacak şekilde bir malzeme yüklenmemesi gerekir.

Kapalı alanlarda kullanılan balkon malzemeleri cam, panjur gibi materyallere zarar vermemelidir. Örneğin panjura tablo asmayınız.  Cam kapatma alanlarına da sert cisimle müdahale etmemeniz gerekir. Delik açmak çatlamalara neden olabilir.

Ev dekorasyonu balkon çiçekleri hakkında daha fazla bilgi için diğer yazımızda bulabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!