featured

2021 Yılının Popüler Sağlık Uygulamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılı hemen hemen hepimiz için zorluklarla ve sıkıntılarla geçerken 2021 yılının popüler sağlık uygulamaları tüm dünyayı etkisi altına aldı. Küresel anlamda birçok sorun yaşatan ve etkileri hala devam eden 2020 senesi; ekonomik, politik, sosyal ve sağlık alanlarında krizlere neden oldu. Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün yankıları devam etmekte.  

Dünyanın neredeyse her yerinde baş gösteren bu virüs, sağlık anlamında verdiği zararların yanında ekonomik anlamda da ülkeleri çıkmaza sürüklüyor. Bu zorlukların yanı sıra sosyal hayatlarımız da bu süreçte ciddi anlamda kısıtlanmış durumda. Hal böyle olunca insanlar, sosyal hayatlarını ve iş hayatlarını ev ortamına adapte etmek zorunda kaldı.   

2021 Yılının Popüler Sağlık Uygulamaları 

Salgın sebebiyle bir bakıma evlerine hapsolan insanlar, teknolojiyi hemen her alanda kullanmaya başlamaları ile gerçek hayattan soyutlanmalar meydana geldi. En iyi sağlık uygulaması trendlerine kapılan insanlar, teknolojiye olan uyumunu değerlendirdi. 

Teknolojiyi bağımlılık derecesinde kullanan insanların bu durumu ‘an’ dan kopmalara ve boşa harcanan saatlere neden oldu. İnsan fiziksel ve zihinsel sağlığını hayli zorlayan 2020 senesinin ardından 2021’den temel beklenti elbette sağlık. Peki 2021’de bizi hangi dijital sağlık uygulamaları bekliyor, gelin bu sorunun cevabını inceleyelim:

1 – 2021 Yılının Popüler Sağlık Uygulamaları : Dijital Detoks

Hayatımızda önemli roller üstlenen teknoloji, birçok alanda işlerimizi kolaylaştırmayı başarmış durumda. Ancak teknoloji kullanımı hatta bağımlılığı o kadar artmış bir noktada ki, birçoğumuzun hayatını ele geçirdiğinin hepimiz farkındayız. Ellerimizden düşmeyen akıllı telefonlar, sevdiklerimize ulaşmanın güzel bir yolu olsa da bu yol neredeyse yüz yüze iletişimlerin önüne geçti. 

Bir araya gelen arkadaş grupları, çoğunlukla sohbet anında bile teknolojiden uzak kalmayı beceremiyor. Üstelik böyle bir pandemi döneminde toplantılar, görüşmeler ve hatta aile buluşmalarının bile akıllı cihazlarla yapılıyor. Bu şartlar altında teknolojiden belli aralıklarla uzaklaşıp insanın kendi iç dünyasına, kendine zaman ayırması fikri yani dijital detoks; 2021 yılının popüler sağlık uygulamaları arasına girecek ilk isim.

2 – Hem Dijital Hem Analog Yani Hibrit Bir Hayat 

Küresel salgın elbette herkese oldukça zararlar verdi, vermeye de devam ediyor. Peki evlerimizde vakit geçirmenin hayatlarımıza hiçbir katkısı olmadı mı? Birçoğumuz bu sayede aile bireyleriyle daha fazla vakit geçirme imkanı elde etti ya da yıllardır süren hayat koşuşturması içinde duyduğu özlem duygusunu giderdi. Kimimiz akıp giden zamana dışardan bir göz olup kendi hayatını gözden geçirdi. Kimimiz ise dostlarla edilen sohbetlerin ve kutlamaların, aslında farkında olmadan sahip olduğumuz hazinenin yani sosyalleşmenin kıymetini anladı. 

 

Başlarda tüm gün evde olup teknolojinin tüm imkanlarından yararlanacak olma fikri bizi heyecanlandırsa da bir süre sonra tatminsizlikler başladı. Sosyal medyada aldığımız beğeniler, izlenmeler anlamını yitirmeye başladı. İşte bu sayede belki de insan özüne dönme isteğiyle ile analog tarafını ve hislerini harekete geçirmeyi başarmış durumda. 2021, teknolojinin etkilerinden sıyrılmayı deneyeceğimiz, ilişkilerimiz üzerinde hakimiyet kurmasına izin vermeyeceğimiz bir yıl olacak.

3 – 2021 Yılının Popüler Sağlık Uygulamaları : Sağlık ve Esenlik Platformlarıyla Evde Mutluluk

YouTube video

Evlerimize kapandığımız bu dönemde birçok aktiviteyi evlerimizden gerçekleştirebiliyoruz. Önceden işten dönüp yorgun bir şekilde karşısında uyuyakaldığımız o televizyon, şimdilerde sayesinde spor yapabildiğimiz bir cihaza dönüşmüş durumda. Belki bir gün spora başlarım düşüncesiyle alınıp bir kenara atılmış yoga matı ise işlev kazanmaya başladı. Online spor dersleri, meditasyonlar ya da online kişisel gelişim kursları… Sağlıklı beslenmek ve evde de zinde kalabilmek için pek çok fırsatı 2021’de de değerlendirebileceğiz.

4 – ‘An’da Kal

İçinde bulunduğumuz bu hızlı teknoloji çağında her geçen gün yapay zekayla birlikte teknoloji bir adım daha ileriye taşınıyor. Kullandığımız cihazlar 20 yıl hatta 10 yıl öncesine göre bile evrim geçirmiş durumda. Her gün yeni özelliklerin eklendiği bu cihazların yanında insan beyni de gerçek bir evrim geçiriyor mu?

https://www.youtube.com/watch?v=D-fkwO8UXLY

Elbette hayır. Çıkan yeni tayvan drama dizileri de dahil tüm dizileri takip etmeye çalışarak, aklımıza her geleni sosyal ortamlarda paylaşarak ya da gereksiz bir sürü video izleyerek sadece zihnimizi yoruyoruz. Kendimizi dijital cihazların beyinleriyle karşılaştırıyoruz belki de. Ancak bu manasız çaba sadece zihnimizin ayarlarının bozulmasına sebep oluyor. Peki her şeyi takip etmek ya da hayatımızla ilgili her detayı paylaşmak ne kadar gerekli? Kimilerimiz için 2021, hayatın anlamını keşfedeceğimiz ve ‘an’ın tadını çıkarmaya çalışacağımız bir yıl olacak.

5 – 2021 Yılının Popüler Sağlık Uygulamaları : Dijital Sağlık Uygulamaları

Listemizin son sırasında popülerliği giderek artan ve artacak olan 2021 yılının dijital sağlık uygulamaları listesine yer verdik. Özellikle büyük şirketler, çalışanların performanslarını fiziksel ve aynı zamanda zihinsel sağlıklarının bir hayli etkilediğinin farkına varmış durumda. Özel hayatın, ev yaşantısının getirdiği sorumlulukların ve iş hayatının birbirine girmiş olduğu bu pandemi sürecinde ayakta kalmayı başaran şirketler, çalışanlarına her yönden destek veren şirketler oldu. 

Motivasyon seminerleri, online kurslar ve sağladıkları teknolojik imkanlar sayesinde sağlıklı bir zihinle çalışan elemanları sayesinde büyük karlar elde etti. Sağlık ve motivasyonu hedefleyen şirketler böylelikle küresel ekonomik krizden etkilenmemeyi başardı. Elbette bu dönem sonrasında da uzaktan çalışma hayatına devam etmeyi tercih edecek şirketler de olacaktır. Pandemi sürecinde kullanımı yaygınlaşan ve bundan sonraki kurumsal hayata yansımaları olacak bu dijital sağlık uygulamaları, 2021’nin trendleri arasında olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!