featured

En İyi Android Eğitim Uygulamaları | Eğitimde Kullanılabilecek Uygulamalar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi Android eğitim uygulamaları sayesinde öğrenmek istediğiniz pek çok şeyi öğrenebilirsiniz. Çünkü Android ekosisteminde yabancı dil eğitimleri olmak üzere olta balıkçılığından yelkenciliğe, müzik eğitimlerinden okul derslerine kadar pek çok seçenek yer alıyor. İsterseniz eğitimde kullanılabilecek en iyi android eğitim uygulamaları ile kendinizi geliştirebilir, isterseniz de çocuklarınızın eğitimine katkıda bulunabilirsiniz.

En İyi Android Eğitim Uygulamaları ile Kendinizi ve Çocuklarınızı Geliştirin

Günümüz teknolojisi, kişilerin kendilerini ve çocuklarını mobil cihazlar aracılığı ve mobil uygulamalar sayesinde geliştirebilmesine imkan tanıyor. Bu nedenle de her bir eğitim için ayrı ayrı kurslara katılım sağlanması gerekmiyor. Çünkü Android cihazlarını sayesinde dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman, dilediğiniz eğitimi alabilir ve kendinizle birlikte çocuklarınızın eğitimlerine, kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyabilirsiniz. İşte, çocuklarını için yararlı olabilecek en iyi android eğitim uygulamaları listemiz…

1 – Udemy Uygulaması

Öğrenciler arasında popüler olan ve derslere yardımcı uygulamalar arasında bulunan Udemy uygulaması, 130 bini aşkın konuyu bünyesinde barındırıyor. Ayrıca uygulama içinde 2 binden fazla eğitim videosu bulunuyor. Pazarlamadan veri bilimine, kodlamadan dijital pazarlamaya daha pek çok kursun yer aldığı Udemy uygulamasında sektörde değişen trendler de takip edilebiliyor.

YouTube video

Uzman eğitmenleri ve kaliteli kurslarıyla en iyi android eğitim uygulamaları arasında bulunan Udemy, 60dan fazla dilde hizmet sunuyor. Bununla birlikte içerikler çevrimdışı olarak da indirilebiliyor.

2 – Duolingo

Yeni bir dil öğrenmek isteyenlere ücretsiz olarak hizmet veren Duolingo uygulaması, 30’dan fazla dil seçeneği ile öğrencilerin favori uygulamaları arasında yer alıyor. Eğitimde kullanılabilecek uygulamalar arasında bulunan uygulamasında dil öğrenmek oldukça eğlenceli bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Çünkü bu uygulamada aktiviteler ve etkileşimli oyunlar da yer alıyor. Duolingo uygulamasını indirmek için tıklayınız.

YouTube video

Yabancı dilde okuma, konuşma, dinleme ve yazma alanlarında kısa bilgilerin sunulduğu Duolingo uygulamasında kelime bilgileri geliştirilebilmekte ve telaffuz da doğru şekilde sağlanabilmektedir.

3 – Photomath Uygulaması

En iyi ders uygulamaları arasında Photomath uygulaması da yer alıyor. Ücretsiz olarak android kullanıcılarına sunulan bu eğitim uygulaması, matematik sorularının çözülmesine yardımcı oluyor. En iyi android eğitim uygulamaları arasında bulunan Photomath uygulamasında çevrimdışı olarak da çalışılabilmesi oldukça önem taşıyor. Ayrıca akademik matematik sınavlarına bu uygulama sayesinde çalışılabiliyor. Photomath uygulamasını indirmek için tıklayınız.

4 – TED

TED Conferences tarafından geliştirilen ve tamamen ücretsiz olan TED uygulaması, TED konferanslarına kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlıyor. Kaliforniya’da her iki yılda bir düzenlenen TED konferansları, bu mobil uygulama sayesinde kolaylıkla ulaşılabilir oluyor. TED konuşmacıları arasında pek çok ünlü ve başarılı isim yer alıyor. Hatta Nobel Ödüllü pek çok ismin yer aldığı bu platformda yapılan konuşmalar, TED uygulaması sayesinde android cihazlara geliyor TED uygulamasını indirmek için tıklayınız.

TED konferanslarının varoluş amacı; farklı farklı alanlarda bilgi sahibi olan kişilerin deneyimleri ve bilgilerini dinleyicilerine aktarması. Pek çok alanda konuşmacıların olduğu bu konferansın geçmiş etkinliklerini dinlemek istiyorsanız en iyi android eğitim uygulamaları arasında yer alan TED uygulamasını cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

5 – Piyano Öğretmeni

Rubycell tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak android kullanıcılarına sunulan Piyano Öğretmeni uygulaması yani Pianist uygulaması, piyano çalmayı öğrenmesinde destek oluyor. Bu mobil eğitim uygulaması özellikle konservatuara hazırlanan gençlerin oldukça işine yarıyor. Ancak bu uygulama, piyano çalmanın inceliklerini ya da piyano çalmanın teorisini öğretmiyor. Piyanist uygulaması yalnızca şarkıların nasıl çalınabileceğini, hangi tuşlara basılması gerektiğini öğretiyor. Pianist uygulamasını indirmek için tıklayınız.

En iyi android eğitim uygulamaları arasında yer alan Pianist uygulaması veritabanında 50 bini aşkın şarkı yer alıyor. Eğer siz de piyano çalmayı öğrenmek, arkadaş toplantılarında popüler şarkılardan yararlanmak ve konservatuar için pratik yapmak istiyorsanız bu android eğitim uygulamasından yararlanabilirsiniz.

6 – İngilizce Gramer Kitabım Uygulaması

Tahir Hoca tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak android kullanıcılarına sunulan İngilizce Gramer Kitabım uygulaması, İngilizce’de gramer yapısının detaylı olarak anlaşılmasını sağlayan en iyi android eğitim uygulamaları arasında bulunuyor. Bu eğitim uygulaması tam da İngilizce öğrenmek ve İngilizce’nin temel kalıpları hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için.

Kullanıcılardan olumlu yorumlar alan İngilizce Gramer Kitabım uygulaması, İngilizce dilbilgisini Türkçe olarak detaylı anlatımını bünyesinde barındırıyor. Dolayısı ile kişilerin hem kendilerinin hem de çocuklarının yabancı dil öğrenmesi için ideal eğitim uygulamaları arasında İngilizce Gramer Kitabım uygulaması yer alıyor. İngilizce Gramer Kitabım uygulamasını indirmek için tıklayınız.

7 – Star Walk Astronomy Guide Uygulaması

Vito Technology tarafından geliştirilen Star Walk Astronomy Guide uygulaması da en iyi android eğitim uygulamaları arasına bulunuyor. Özellikle de çocukların dünya ve evreni tanıması, uzayı anlaması için bu eğitim uygulaması oldukça önem taşıyor. Çünkü bu uygulama sayesinde her yaştan çocuk ve kişi, galaksileri, yıldızları ve gökyüzünü tanıyabiliyor. Bu eğitim uygulamasının kullanılabilmesi için de android cihazı gökyüzüne tutmak yeterli oluyor.

Star Walk Astronomy Guide uygulaması sayesinde dünya yörüngesinde bulunan uydular, gezegenler, yıldızlar detaylı olarak incelenip öğrenilebiliyor. Ayrıca bu en iyi android eğitim uygulaması ile birlikte artırılmış gerçeklik teknolojisinden de yararlanılabiliyor. Eğer dilerseniz artırılmış gerçeklik teknolojisiyyle uyumlu olarak bu uygulamayı kullanabilir, gece gökte parlayan yıldızların hangisi olduğunu bilebilirsiniz. Ancak bu yararlı mobil uygulama ücretli olarak sunuluyor. Star Walk Astronomy Guide uygulamasını indirmek için tıklayınız.

8 – Derslere Yardımcı Uygulamalar : Kelime Ezberle Uygulaması

Murat Kılıç tarafından geliştirilen, ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan Kelime Ezberle uygulaması, pek çok alan ile ilgili terimlerin, kelimelerin öğrenilmesi, ezberlenmesi amacıyla hizmet veriyor. İçerisinde tıp terimlerinin, en çok kullanılan Almanca kelimelerin, en çok kullanılan İngilizce kelimelerin ve benzerilerin yer aldığı bu eğitimde kullanılabilecek uygulamalar arasındaki eğitim uygulaması hem çocuklar hem öğrenciler, hem de yetişkinler için hizmet veriyor.

9 – Perfect Ear Pro Uygulaması

EduckApps tarafından geliştirilen ve ücretli olarak andorid kullanıcılarına sunulan Perfect Ear Pro uygulaması hem müzik ile amatör olarak uğraşan hem de müzik eğitimi alan kişiler için kaliteli bir deneyim oluyor. Müzik kulağını geliştirmek isteyenlere hizmet eden bu eğitim uygulaması, sesleri doğru tanınmasına, şarkılardaki yanlış seslerin tespit edilmesine olanak tanıyor.

En iyi android eğitim uygulamaları arasında yer alan Perfect Ear Pro, seslerin daha kolay tanınması için egzersizler yapılmasını sağlıyor. Dolayısı ile bu uygulama özellikle konservatuara hazırlanan ve müzik kulağını geliştirmek isteyenlere imkân tanıyor.

10 – En İyi Android Eğitim Uygulamaları : LYS Pratik Edebiyat Bilgileri Uygulaması

Yergök tarafından geliştirilen ve android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan LYS Pratik Edebiyat Bilgileri uygulaması, LYS’ye hazırlanan öğrenciler için kullanışlılık sağlıyor. Ancak bu eğitim uygulaması yalnızca Batı etkisinde gelişen Türk Edebiyatı bilgilerini kapsıyor. Tanzimat Dönemi’nden başlayarak Cumhuriyet Edebiyatı’nı da içine alan bu uygulama detaylı bilgiler sunuyor ve LYS’ye hazırlanmak daha da kolay oluyor. Dönemlerin genel özelliklerinin, anahtar bilgilerin, eserlerin ve yazarların bulunduğu LYS Pratik Edebiyat Bilgileri uygulaması içinde ÖSYS’de çıkmış olan ilgili sorulara da yer veriyor. Üstelik soruların doğru cevapları da soruların altlarında yer alıyor.

11 – Eğitimde Kullanılabilecek Uygulamalar : Math Ref Uygulaması

Happy Maau Studios tarafından geliştirilen Math Ref uygulaması, android kullanıcılarına makul bir ücret karşılığında sunuluyor. Matematiği kolaylıkla ve detaylı olarak öğrenmek isteyen, formül ezberlemek için uğraşan kişilere kolaylık sağlayan bu uygulama, iş gereği matematik formülü kullanmak zorunda olan mühendislere de hizmet ediyor. En iyi android eğitim uygulamaları seçeneğinden biri olan Math Ref uygulaması, görsel olarak da formülleri anlatıyor.

12 – Hızlı Okuma Uygulaması

HeKu IT GmbH tarafından geliştirilen Hızlı Okuma uygulaması, okuma hızını geliştirmek isteyen kişilerin kullanımına sunuluyor. Bu eğitim uygulamasının içinde yer alan interaktif alıştırmalar sayesinde kişiler okuma hızlarını geliştirebiliyor. Ayrıca eğitimde kullanılabilecek uygulamalar arasındaki bu uygulama, beynin hafızaya yerleştirme ve hatırlatma becerilerini de geliştiriyor. Hızlı Okuma uygulaması içerisinde yer alan interaktif uygulamaların yararlı olabilmesi için günlük olarak okunması gereken metinler bulunuyor. Ayrıca bu uygulamada görme açısı genişletilebiliyor, konsantrasyon artışı sağlanıyor, esnek göz hareketleri yapılabiliyor ve harfler, sayılar, kelimeler hızlı olarak algılanabiliyor.

13 – En İyi Ders Uygulamaları :Tureng Sözlük Uygulaması

Tureng LTD. tarafından android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan Tureng Sözlük uygulaması, Türkçe-İngilizce sözlük olarak hizmet veriyor. En başarılı sonuçları en hızlı şekilde vermeyi amaçlayan bu eğitim uygulaması, 3 milyonu aşkın terimi bünyesinde barındırıyor. Ayrıca aranan kelimeler, üç farklı İngilizce telaffuzla seslendirilebiliyor. Uzun yıllardan beri kullanılan en başarılı Tureng Çeviri, günümüzde de başarıyla hizmet veriyor.

Eğer daha fazla başarılı uygulamalar arıyorsanız, sitemizde bulunan nelerdir, inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!