featured

Online Terapi Nedir? Online Psikolojik Danışmanlık Hakkında Hiç Bilmedikleriniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda sıklıkla duyduğumuz kavramlar arasında yer alan online psikolog, online psikolojik danışmanlık, online terapist ya da online terapi gibi kavramlar psikoterapi seanslarının online olarak gerçekleştirilmesidir.

Online terapi coğrafi açıdan uzak olan, yaşam şartları nedeniyle ulaşmakta zorluk yaşayan ya da sosyal fobisi olan danışanlar için son derece kolaylık sağlayan konforlu bir terapi yöntemidir.

Online psikolojik danışmanlığa olan talep özellikle covid-19 döneminde ciddi oranda artış göstermiştir. İnternet kullanımının yaygınlaşması, yüzyüze görüşmelerin kesintisiz şekilde kullanılabilir olmasıyla terapistlerin danışanları için sunmuş olduğu online terapist, online terapi yöntemi danışanlar için büyük konfor ve rahatlık sağlamaktadır.

Online terapi, yüzyüze terapi ile aynı yöntemleri içermektedir. Terapi sırasında sessiz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam olması gerekmektedir.Online terapi uygulamak için sadece bir bilgisayar, telefon ve internet bağlantısı yeterlidir. Terapistinize ulaşamadığınızda online psikolojik danışmanlıkta aynı derecede etkili olabilir.

Online Terapi Etkili mi?

Yapılan araştırmalar ve online terapi uygulanan diğer kişilerden alınan bilgilere göre online terapi son derece etkili bir yöntemdir.

Online terapi kimler için uygundur?

Yaşadığı bölgede terapi merkezi bulunmayan kişiler için son derece faydalı olan online terapi yurtdışında yaşayan ve ana dilinde terapi almak isteyen kişiler içinde idealdir. Yoğun çalışma temposunda terapi saatleri uyuşmayan kişilerin online randevu alarak terapilerini aksatmadan devam etmesine olanak sağlayan online terapi son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir. Her danışan online psikolojik danışmanlık hizmeti için uygun olmayabilir. Buna terapist danışanla ön görüşme yaptıktan sonra karar verecektir.

Online terapi yöntemi, psikolojik destek noktasında aklınıza gelebilecek her türlü psikolojik rahatsızlıklarda, takıntılı düşüncelerden panik ataklara, madde bağımlılığından internet bağımlılığına, eşler arası psikolojik desteğe, anne çocuk ilişkilerine, öfke kontrol rahatsızlıklarına ve farklı farklı sosyal ilişkiler ve her türlü sorunla ilgili psikolojik destek sağlayabilir.

Online Terapinin Faydaları

Online psikolojik danışmanlık zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Yoğun iş temposunda fırsat bulamayanlar ve uzakta yaşayanlar için avantajlı bir yöntemdir. İçe dönük kişiler için kurtarıcı bir yöntem olan online terapi, sosyal fobiye sahip kişilerin kendini güvende ve rahat hissettikleri bir ortamda gerçekleştirilmesiyle son derece olumlu yanıt vermektedir. Online terapi ile ilgili detaylı bilgi ve online psikolog randevusu için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!