featured

Neden Toyota Mirai Sahibi Olmalısınız? Geleceğin Otomobili Toyota Mirai Nedir? Nasıl Çalışmaktadır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toyota Motor ve Toyota Mirai, otomotiv endüstrisinde yeni bir çağ başlattı. Mirai, gelecekte önemli enerji kaynaklarından biri olacak çünkü elektrik üretmek için hidrojen yakıtı kullanıyor. Mirai, üstün çevre koruma özelliklerinin yanı sıra bir otomobilden beklenen konfor ve sürüş keyfini de sağlıyor. İsterseniz geleceğin en çok tercih edilecek Toyota Mirai modelini hep birlikte inceleyelim…

Toyota Mirai Nedir?

Birinci nesil Toyota Mirai, küresel ölçekte temiz ve sürdürülebilir ulaşım için hidrojen kullanarak neler başarılabileceğini gösteren bir araçtır. 2014 yılında piyasaya sürülmüştür ve 2.nesilleri de peşinden gelmiştir. Araç, geleneksel bir aracın sürüş mesafesini yakıt ikmal süresi ile birleştiriyor ve su dışında herhangi bir emisyon üretmiyor. Mirai konsept otomobil, ikinci nesil Mirai’nin son geliştirme modelidir. 

Tamamen yeniden tasarlanan Mirai, hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli bir araçtır. Hidrojenle çalışması da toplum için önemli bir adımdır. Daha uzun seyir menzili, geliştirilmiş sürüş performansı ve daha fazla yolcu alanı ile konforu sağlayabilen zarif bir sportif tasarıma da sahiptir.

1- Toyota Mirai Nasıl Çalışmaktadır?

Mirai motor çalışma sistemi, aracın ön tamponunun altından alınan havadaki oksijen atomlara ayrılarak şanzıman sistemi ile yakıt hücresine gönderilir. Reaksiyon, tankta oluşan hidrojen ile başladığı için doğru akım üretiliyor. Daha sonra dönüştürücüye gönderilen doğru akım, alternatif akıma dönüştürülüyor. Gerekli güç kontrol ünitesi tarafından belirlendikten sonra da fazla enerji daha sonra kullanılmak üzere bataryada depolanıyor.

Toyota Mirai, altyapısı benzin-elektrik yerine hidrojen-elektrik ikilisi olarak kullanılabilen hibrit bir otomobil. Konvertörün yakıt hücresinden elde ettiği enerji, elektrik enerjisine dönüştürülerek tekerleklere iletilir. Yakıt hücresi, güç kaynağı ve pil şarjı için kullanılır.

2- Toyota Mirai Özellikleri Nelerdir?

Toyota Mirai özellikleri nedir, ne değildir diye merak ediyorsanız merakınızı yatıştıralım. Kullanıcı yorumları dikkate alındığında, şu anda en büyük problem yakıt hücresinin ağırlığından dolayı aracın rölantide kalması. Son araştırmalar, şasi üzerinde yaklaşık olarak eşit yük dağılımı sağlamayı hedefleyerek, yakıt hücrelerinin ağırlığını azaltmayı veya yakıt hücrelerini araç tabanına dengeli bir şekilde yaymayı hedefliyor. 

Mirai özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

Uzunluk: 4890 mmMinimum yerden yükseklik: 130 mmGenişlik: 1815 mmİç uzunluk: 2040 mmYükseklik: 1535 mmİç genişlik: 1465 mmLastik tabanı: 2780 mmİç yükseklik: 1185 mmPalet genişliği (ön / arka): 1535/1545Muhafaza aracı ağırlığı: 1850 kg

3- Toyota Mirai Havayı Temizliyor mu?

Toyota Mirai’nin çevresel faydaları sıfır emisyonu aşıyor ve “negatif emisyonlar” gibi önemli faydalar sağlıyor. Mirai, yolculuk sırasında havayı da temizleyebiliyor. Toyota’nın bir yeniliği olarak, aracın hava girişine katalizör tipi bir filtre ekleniyor.

Yakıt hücresi sisteminde kullanılmak üzere araca hava çekildiğinde, dokunmamış filtre elemanındaki yük, sülfür dioksit (SO2), nitrit (NOx) ve PM 2.5 partikülleri dahil olmak üzere çevreyi kirleten mikroskobik partikülleri yakalar. Sistem, 0 ila 2,5 mikron çapındaki partiküllerin% 90-100’ünü etkili bir şekilde temizleyebilir ve aynı zamanda hava yakıt hücresi sisteminden geçebilir. 

4- Toyota Mirai Yakıt Tüketimi Nasıl?

Mirai, sadece su buharını tahliye ederek temiz ve sürdürülebilir çevre dostu otomobillerin üretiminde öncü rol oynamaya devam ediyor. Mirai hibrit, otomobillerin ve dünyanın geleceğini değiştirmede olağanüstü işlevlere sahip. Mirai’nin gelecekteki enerji kaynaklarından biri olarak hidrojeni kullanarak, Mirai’nin “0” CO2 emisyonları insanların dikkatini çekerken, aynı zamanda konfor, sürüş keyfi, geleneksel motorların ulaşabileceği seyir menzili ve hızı sağlıyor. Yakın zamanda tanıtılan Ferrari Roma 2021 özellikleri de, yine Mirai gibi birçok kullanıcı tarafından ilgi çekti….

Mirai, Toyota’nın -30 derecede bile çalışabilen yakıt hücresi sistemini hibrit teknolojiyle birleştiriyor. Mirai, elektrik üretmek için hidrojeni kullanıyor. Mirai, pil ve yakıt hücresi teknolojisini aynı anda kullanan iki motoru kullanabiliyor. Mirai hibrit, bu motorlar sayesinde 154 hp güç ve 335 Nm tork üretebiliyor, 0’dan 100 km / saate 9,6 saniyede hızlanabiliyor ve maksimum 178 km / sa hıza ulaşabiliyor. 

5- Toyota Mirai Fiyatları Nelerdir?

Toyota Motor Avrupa Satış ve Pazarlama Müdürü Matt Harrison, Avrupa Otomobil Basın Konferansı’nda 2030 yılına kadar hidrojenle çalışan araçların hibrit araçlarla fiyat açısından rekabet edebileceğini söyledi. Üçüncü nesil Mirai, on yıl içinde çıkacak ve Toyota Mirai fiyat anlamında tanınmış hibrit modellerle rekabet edecek. Mirai şu anda yalnızca Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da mevcuttur. Toyota Mirai fiyatı 60.000 ABD dolarıdır.

6- Toyota Mirai Aynı Zamanda Hibrit mi?

Mirai, şirket tarafından geliştirilen yakıt hücresi teknolojisini kullanıyor ve hibrit teknolojisi ile destekliyor. Yakıt hücresi tarafından kullanılan hidrojen yüksek basınçlı bir tankta depolanır ve fazla elektrik aküye yönlendirilir. Ayrıca araç gücünü 6 temel parçadan almaktadır. Yüksek basınçlı hidrojen tankı, yakıt hücresi, güç kontrol ünitesi, elektrik motoru, konvertör ve bataryadan oluşan parçaların ayrı görevleri vardır. Toyota modelleri ilginizi çekiyorsa, bu araçtan memnun kalacağınız kesin!

Bonus! Toyota Mirai Hibrit Geleceğin Otomobilini Yakından Tanımak İster misiniz?

YouTube video

Yakın zamanda çok sık göreceğimiz Mirai, geleceği şekillendirmeye niyetli! Sizler için güzel bir paylaşım getirdik. İyi seyirler 🙂

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!