featured

Öğrenmeyi Öğrenmek Gerçekten 2 Kat Hızlı Sonuçlar Almanızı Sağlayabilir | Beyin Güçlendiren Yöntemlere Önem Verin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenmeyi öğrenmek klasik ifade olsa da hızlı ve kalıcı bir şekilde sonuç almanıza katkı sağlamaktadır. Bir konuyu öğrenmek istediğinizde doğru teknikleri kullanmak için bazı önerileri kendiniz üzerinde uygulayabilirsiniz.

Beyin Yapısı ve Kas İle İlişkisi

Sinir sistemi beyin bölgesinde odaklanan ve efektif açıdan etkileri olan bir bölümdür. Bu alanda ne kadar çok çalışma yaparsanız beyniniz öğrenme ve buna bağlı yetenekleri geliştirir.   Fiziksel etkenler yanında bireysel etkenlere bağlı olarak beyninizi geliştirebilir, hızlı öğrenebilirsiniz.

Öğrenmeyi Öğrenmek Nasıl Olur | Görselleştirme Teknikleri ile Kolay Hafıza

Öğrenmek istediğiniz bir konuyu öncelikle zihninizde yerleştirmeye çalışmak işin büyük kısmını tamamlamanız anlamına gelecektir. Öğrenmeyi öğrenmek için neyi ne amaçla ve hangi tekniklerle öğreneceğinizi sınıflandırmalısınız. Duruma göre destekleyici görsellerle bu süreci somutlaştırmalısınız.

Sözel metinler akılda zor kalır ve hızlıca yok olmaya meyillidir. Uzun bir metni ezberlemeniz gerekiyorsa, paragraflara ayırın ve kendi resimlerinizi oluşturun. Hayal ettiğiniz duruma uygun bir görseli bu paragrafın yan kısmına yerleştirin. Nasıl bir resim çizeceğiniz kendinize özel olmalıdır.

Sayısal konularda amacı iyi anlamaya çalışmalısınız. Formüldeki amaç ne hedefliyor ve bunun için kullanılan formüller neler bilmelisiniz. Formüller zaten bir sembol olduğu için ekstra bir işaret kendi isteğinize göre katkı sağlayacaktır.

YouTube video

1.  Spor Hareketlerini Öğrenmeyi Öğrenmek

Fiziksel bir spor etkinliği yapılırken bir hareketi doğru teknikle yapabilmek için görsel açıdan öğrenmek önemlidir. Spor hareketini öğrenmeyi öğrenmek için basitten zora hareketleri tekrar etme alışkanlığı kazanmalısınız. Hızlı öğrenme çabalarınızın bu alanda yapılması size fiziksel bir zarar verebilir. Karmaşık hareketleri birden yapmamalısınız.

2. Bilgisayar Programları Kullanarak Öğrenmeyi Öğrenme Kavramı Nasıl Hızlandırılır?

Bilgisayar uygulamaları, programları ve öğrenme hızınızın artışı arasında paralellik oluşturabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz birçok programı temin ederek sunum formları hazırlayabilirsiniz. Aslında bir konuyu öğretmeye çalışırken öğrenmek kolaylık sağlayabilir.

3. Başkalarına Anlatarak Öğrenmeyi Öğrenmek

Bir konuyu diğer kişilere anlatmak, kayıt alarak birine öğretmek en iyi hızlı öğrenme yöntemleri arasındadır. Başkasına karşı kendinizi sorumlu hissettiğinizde önce kendi motivasyonunuz artar ve tam olarak kendinizi odaklamış olursunuz.

4. Not Alarak Öğrenmeyi Öğrenme Teknikleri

Not almak, kendinizce bir metni bir konuyu, anlatılanı özetlemek, hafızanıza almak demektir. Bu nedenle dinlediklerinizi, izlediklerinizi kendinizce nota dönüştürebilirsiniz.

Not alırken uzun cümleler yerine kendi anladığınız kadarıyla bir yazı oluşturmalısınız.Karmaşık konularda, anlamadığınız kısımlarda mutlaka soru işareti bırakarak o kısmı sonra incelemelisiniz.Zaman kaybı olmadan not almak için belirsiz durumların detayına girmeden ayrı bölümler oluşturabilirsiniz.

Ruhsal Durum ve Öğrenmeyi Öğrenme Arasındaki İlişki Nedir?

Öğrenmeyi öğrenmek psikoloji ile doğrudan alakalı bir durumdur. Beyninizi nasıl odakladıysanız hareketleriniz, davranışlarınız da bu yönde şekillenecektir.

Psikolojinizde öncelikleriniz neyse bunu belirlemek öğrenme hızını önemli ölçüde etkiler.Derin üzüntülü bir kişi yeni bir şeyler öğrenirken zorlanabilir.Rahat ve motive olmuş bir kişi çok daha fazla hızlı öğrenebilir.Dikkat dağınıklığı temelinde çocuklukta güvenli ve sevgi dolu ortam bulamama gibi etkenler olabilir. Bir konuda öğrenmekte zorlandığınızda psikolojik kökenli olabileceği değerlendirilebilir.Bir konuyu öğrenmek ve zarar görmek arasında doğrudan bağlantı vardır. Zarar göreceğini hisseden bir kişi öğrenmek ve fayda hislerinden uzaklaşabilir.

Mobil Uygulamalarla Öğrenmeyi Öğrenmek Mümkün mü?

Telefon uygulamalarını kullanarak hızlı öğrenme teknikleri kullanılabilir. Hangi konuyu öğrenmek istiyorsanız uygulaması üzerinden teorik kısmı pratiğe çevirebilirsiniz. Belirli bir sistem oluşturulması ilerlemenizi hızlandırır. Kendinize gün içinde belirli saatler ayarlayarak mobil uygulama kullanımı yapabilirsiniz.

Kalıcı Öğrenme Teknikleri Okullarda Tam Olarak Uygulanıyor mu?

Genel bir mantık olarak kalıcı öğrenmek için teorik ve pratik bir arada olmalıdır. Bir konuyu hayatınıza aldığınızda kalıcı şekilde öğrenmiş de olursunuz. Okullarda ve eğitim kurumlarında birçok konu uygulama olmadan yüzeysel olarak anlatıldığı için akılda kalıcılık da pek mümkün olmamaktadır.  Okullar arası belirli bir öğretim tekniği standardı olmadığı için ne yazık ki alınan verim de sorunlu olabilmektedir.

Hızlı Öğrenmek Nasıl Kazançlar Sağlar?

Kalıcı ve hızlı öğrenme teknikleri kullanıldığında psikolojik ve maddi açıdan kazançlar elde edersiniz. Bilgiye dayalı bir düzen olduğu için ekonomik anlamda bir getiri elde edebilirsiniz. Bu durum bir tarla işinde de aynı mantıkla düşünülmelidir. Tarım alanından verimi almak için de ürünleri doğru tanımalı ve hızlı öğrenmelisiniz. Bilgisayar kodu üzerinden uygulama hazırlamak, site hazırlamak da bir eğitim süreci demektir. Seçtiğiniz alanda ilerlemek için uygun motivasyonu elde etmelisiniz.

hakkında da kitap incelemesini değerlendirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!