featured

Egzersiz Programı Nedir | Korona Dönemi Egzersiz Hareketleri için Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Egzersiz programı yapanlar evde hazırladıkları antrenmanlara spor salonlarından daha çok yer vermeye başladı.  Evde spor düzenini sürdürenler var olan programlarını yoğunlaştırırken hareket miktarına göre yeni düzenleme yapılabilecektir.

Koronada Kadınlar için Günlük Yoğunlaştırılmış Egzersiz Programı

Gün içerisinde hareketsiz kalan kadınlar için yoğunlaştırılmış bir program üzerinden sağlıklı yaşamı sürdürebilirsiniz.  Kilo vermek veya omurga sağlığınızın sürmesi için düzenli yapılan hareketler birçok açıdan katkı sağlar.

1. Evde Çalışanlar için Kilo Verdiren Spor Programı  

Evde çalışan kadınlar için egzersiz programı içerisinde akşam 16-20 saatleri arasında uygulama yapılmalıdır. 30 dakikalık veya 1 saatlik rutinle kilo vermeye başlayabilirsiniz.  Kilo verme süreçlerinizde birer gün aralık olmalıdır. Verme hızınıza göre haftada 3 gün veya 2 gün şeklinde devam edebilir.

Erkeklerde yağ yakmak ve kas oluşturmak daha genel bir amaç olduğu için ağırlık eklemesi kardiyo çalışmalarına ilave edilebilir. Evde kalma sürenize göre hareketlere ekleme yapılabilir.

Isınma hareketleri ardından bir antrenmanda kardiyo bir antrenmanda ağırlık şeklinde denge kurabilirsiniz.Ağrılık odaklı çalışmak isteyenler egzersiz programı oluştururken kas kemik yapısı analizi ardından evde bu sürece başlayabilir. Olası sakatlanmaları engellemek için bu işlemler yapılabilir.Kardiyo hareketlerde kas hasar olasılığı yine olsa da ağırlık kullanım hatalarına göre daha farklı bir süreç olabilir.Evde yapılan antrenmanlarda haftada 3 gün spor hedeflenebilir, ancak 5 güne kadar çıkarabilirsiniz. Süre uzamışsa kaslarınızın onarılması ve yenilerinin oluşması için aralarda bolca su içmeli ve protein almalısınız.

3. Aynı Anda Her Yeri Çalıştıran Tüm Vücut Egzersizleri

Spor yaparken vücudunuzun her yerini çalıştırmak metabolizmanızın sağlıklı şekilde kilo vermesi için son derece önemlidir. Bölgesel çalışma da yapabilirsiniz, ancak bu verilen kiloların sarkmalarını toparlamak için olursa daha etkili bir hedef anlamına gelir. Kilo vermek için bütün vücudu hedeflemelisiniz. Her yeri çalıştıran hareketler için sıralaması yapılırsa:

Dağa tırmanma hareketiPlunkDiz çekme hareketleri tüm metabolizmayı hedeflemektedir.

YouTube video

Evde Spor Programı Yaparken 30 Günlük Beslenme Önerileri

Egzersiz hareketleri için bir aylık programı uygulamaya karar verdiğinizde beslenme en önemli kısım olacaktır. Kadınlarda ve erkeklerde kullanılan protein miktarı değişmekle beraber şu beslenme detayları önem kazanacaktır:

Su tüketmezseniz yağ yakım hızında ciddi oranda düşüş olacaktır. Aç karnına sabah saatlerinde içilen su, bedavadan 100 kalori harcamanızı sağlar. Oksijen yakmaya çalışan hücreler kalori yakar.Protein odaklı beslenmek ve yapay şeker, un, sıvı yağ, katı yağ ürünlerini kesmek gerekir.Proteinli yemeklerle yeşillik tüketmeli ve yoğurt vs. almamaya özen göstermelisiniz.Hareketlerden sonraki 30 dakika içerisinde bir miktar sağlıklı karbonhidrat almalısınız. Kaslarınız çalışsın diye hormonlarınız daha hızlı harekete geçer.Proteini spordan önce tüketmelisiniz. Olabildiğince doğal protein kaynaklarına odaklanmak uzun vadede avantaj sağlar.

Salonlardaki Fitness Programı ve Ekipmansız Ev Egzersizleri  

Spor salonlarında bir uzmanla beraber egzersiz hareketleri yapmak ve evde bunu uygulamak ihtiyaçlara göre yönlenebilir. Bir spor dalında profesyonel eğitim almak isteyenler salonlara kayıt yaptırılabilir. Kilo verme amacıyla yapılan ev çalışmaları size yetecekse, bu gibi hallerde videolardan destek alabilirsiniz.  

Fitness salonu haricinde evde kendiniz antrenman programı hazırlayacağınızda zorlu hareketlere dikkat etmek gerekiyor.  Isınmadan veya ısınarak zorlayıcı hareketleri yapmak ciddi kas zedelenmeleri ve lif kopmalarına neden olacaktır.  Alışkın olmadığınız spor hareketleri yerine aşamalı bir program oluşmalıdır. Sevmeden yaptığınız spor süreci size devam anlamında sorun çıkartabilir.

Spor Egzersiz Programının Devamı Nasıl Getirilir?

Bir spor programı uygulamasını düzenli olarak yapmak için severek ve çeşitlendirerek gerçekleştirmeniz önemlidir. Hayat boyu sağlıklı kalma amacıyla kendinize en uygun spor türü severek yapacağınız seçenekler olabilir.

Kilo vermek için diyet seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Spor malzemeleri temin ederek evde pratik fayda da sağlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!