featured

İcra Davaları Hukuki Danışmanlık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İcra davaları, ödenmesi gereken borcun zamanında ödenmemesi ve belirlenen ödeme şartlarının borçlu tarafından karşılanmaması durumunda hukuki olarak ödeme alma işleminin başlatılmasıdır.

İcra davaları şirket ya da kişi fark etmeksizin herkesin başına sıklıkla gelmektedir. Alacaklı olmanız durumunda borçlunun size borcunu ödemesi için hukuki danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

İcra Hukuku Nedir?

İcra hukuku, alacaklıya borcu olan ve borcunu ödemeyen borçlunun, alacaklının talep etmesi üzerine devlet zoruyla borçluya ait olan taşınmaz ya da taşınır kıymetlilerine el konularak borçlunun borcunun tahsil edilmesi ile ilgilenen hukuk dalıdır.

İcra hukukunda amaç verilen bir söz olan borçlunun alacaklıya borcu sağlanarak toplum içerisinde oluşacak haksızlık durumunun ortadan kaldırılmasıdır.

İcra Takibi Nedir?

İcra takibi, alacaklının talebi üzerine oluşturulan davada borçlunun borcu üzerine sunulan takiptir. Bu takip işleminde öncelikle borçluya ulaşılarak anlaşma yolu denenmektedir. Anlaşma sonucunda borçludan borç miktarı alınırsa takip ve borç kapatılır.

Ancak borçluya ulaşılamaması durumunda öncelikle borçlunun yakınlarına ya da çalıştığı yere ulaşılmaktadır. Bunun ardından hala ödeme işlemi gerçekleşmezse bu takip işlemi borçlunun tutuklanmasına kadar uzamaktadır.

İcra takibinde özellikle borçlunun ödeme olarak kabul edilebileceği taşınmazlar tespit edilir. Böylece alacaklıya borcun tutarının ödenmesi için borçlunun taşınmazı satılır. Elde edilen miktar ile borçlunun borcu kapatılır. Borçlu bir taşınmaza sahip ise takip işleminde sahip olduğu maaş ya da ödemelerine belirli miktarda el koyulabilmektedir.

İcra Davaları Hukuki Danışmalık

Avukatlık hizmetlerinde alacaklıların ya da icra davaları hakkında hukuki danışmanlık almak isteyen kişilere hizmet sunulmaktadır.Bunların içinde:

İnşaat projeleri,Elektrik projeleri,Ticaret,Lisans verme,Havacılık,Enerji projeleri,Sigorta,

Reasürans gibi temel konulardan kaynaklanan ticari uyuşmazlıkların icra davaları için hukuki danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.Sadece alacaklılara değil, borçlulara da pozisyonları koruma ve borcu yapılandırma konusunda hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu hukuki danışmanlıklarda amaç alacağın minimum zararla tahsil edilmesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!