featured

Sosyal Medyada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler, bu mecrada sorunsuz bir iletişim kurabilmenize yardımcı oluyor. Sosyal medya bugün genç ya da yaşlı demeksizin tüm kullanıcıların rağbet gösterdiği bir platform konumunda. Herkes tarafından sevilen ve aktif olarak kullanılan bu platform, aslında sanıldığı kadar da masum değil! Bu yüzden tüm kullanıcıların sosyal medya üzerinden yazdıklarına ve paylaştıklarına dikkat etmesi gerekiyor. İşte tüm kullanıcılar tarafından sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler listesi…

Sosyal Medyada Dikkat Edilmesi Gerekenler Arasında En Önemlisi: Geniş Kitlelere Ulaşabilmek!

Sosyal medya araçları kullanımında dikkat edilmesi gerekenler arasında belki de en önemlisi edindiğiniz çevredir. Herhangi bir platformda hesap oluşturduktan sonra, aktif faaliyet gösterebilmeniz için arkadaş edinmeniz gereklidir.

Bu noktada oluşturduğunuz topluluk ile iletişim kurmak ve onların söylediklerini değerlendirmek oldukça önemlidir. Bu görevi sizin yerine getiremediğiniz durumlarda ise ücretsiz araçların bulunduğunu söylemek mümkün. Google Alerts, Hootsuite, Social Mention, TweetDeck, Toops bu araçlardan yalnızca bazıları!

Sosyal Medya Platformu Üzerinden Yapılan Paylaşımlarınıza Özen Gösterin!

Sosyal medya kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar arasında paylaşımlarınız önemli bir kriter olarak yer alıyor. Özellikle çalışma hayatı konusunda son derece dikkatli olunması gereklidir. Çalışırken iş hayatınız ya da üstleriniz ile ilgili paylaşımlar yapmanız, işinizden memnun olmadığınızı ifade etmeniz iş hayatınızda kötü bir imaj yaratmanıza neden olabilir.

Buda iş hayatınızı ve kariyerinizi olumsuz etkileyecektir. Sosyal medya her zaman profesyonel bir amaç doğrultusunda kullanılmamalıdır. Sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler arasında eğlenceli ve etkileşimli olmakta gerekecektir.

Sosyal medyada eğlenceli olmak size geniş bir kitleye sahip olma konusunda yardımcı olsa da, çizgiyi aşan durumlarda da ciddi bir tutum sergilenmesi son derece önemlidir. Çünkü böyle kişilere tahammül etmeniz, hitap edilen kitlenizde bu tarz insanların çoğalmasına neden olabilir.

Sosyal medya paylaşımlarında dikkat edilmesi gerekenler arasında son olarak fazla bilgi paylaşımının yapılmaması bulunuyor. Çok fazla bilgi paylaşımında bulunmanız, bilgilerinizin birileri tarafından kötüye kullanılmasına neden olabilir. Özel hayatınızla ilgili sosyal medyaya bir çizgi çizmeniz ve bu çizgiyi aşmamanız lehinize olacaktır.

Sosyal Medyada Yorumları Yanıtlamaya Özen Gösterin

Sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler arasında yorumlarda yer alıyor. Her paylaşımın altında yer alan yorum bölümü ile, kullanıcılar paylaşım hakkında düşüncelerini paylaşabiliyor. Bu noktada kişinin yorumlara ve diğer tüm söylemlerde profesyonel bir yaklaşım sergilemesi gerekiyor. Zamanında ve gerekli cevapları vermek, bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Sinir bozucu yorumlara ise cevap vermemek ve onları uğraş aracı olarak görmemek, en doğru adım olacaktır.

Birçok sosyal medya uygulamasının hem kişisel hem de iş sayfaları açabilme özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde pek çok kullanıcının kişisel hayatı ile profesyonel hayatını devam ettirebilmesi mümkün olabilecektir. İki farklı hesabı birbirine karıştırmamakta, sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler listesinde yer alacaktır. Çünkü iki farklı hesabı birbirine karıştırmak, kullanıcıların hoşuna gitmeyen bir durum olarak ortaya çıkabilir.

Sosyal Medya Üzerinde Öğretici Olmaya Çalışın…

Öğretici olmak elbette ki sosyal medyayı kullanırken dikkat edilmesi gereken etik kurallar arasındadır. Aynı zamanda sizi takip eden kişiler için öğretici bilgiler paylaşmanız, sayfanızın ilgi çekiciliğini de arttıracaktır. Bu noktada soru- cevaplar yapmanız, her konuda onlara cevap verebilmeniz, eğitimsel ve farklı konularda bilgi eksikliklerini paylaşmanız ya da yeni ürünler hakkında bilgi vermeniz doğru bir strateji olabilir.

Sosyal ağları güvenli kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz konusunu sorgulayan kişilere, hitap ettiği kitleye dikkat etmesi gerektiği söylenebilir. Sosyal medya uygulamalarında sizi yanlış yöne çekmek isteyenler olabilir. Sinir bozucu yorumlarla sizi yanlış yöne çekmek isteyenlerle kesinlikle muhatap olmamalı, belirlediğiniz çizgiyi aşmamalarına izin vermemelisiniz. Profesyonel çizginizi aşmanız profilinize, markanıza ya da adınıza zarar gelmesine neden olabilir.

Sosyal Medyada Dikkat Edilmesi Gerekenler Arasında Firmalar İçin En Önemlisi Hastag Kullanımı!

Özellikle firmalar sosyal medya kullanırken nelere dikkat etmeli denildiğinde Hastag kullanımına ayrı bir parantez açılmalıdır. Yapılan araştırmalara göre Hastag kullanan birçok iş yeri hesabı, %50 daha fazla ilgi çekiyor. Böylece markaların ulaşım potansiyeli fazlasıyla da geliştirilmiş oluyor.

Facebook, İnstagram, Pinterest ve Google hesaplarının tamamında hastag kullanımı mümkündür. Ancak bu noktada sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan birkaç noktaya da değinmekte fayda var. Konu ile ilgili olmayan veya güncel bir konu olmayan Hastag kullanmak, istediğiniz sonucu alamamanıza neden olacaktır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!