featured

Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Video Paylaşım Sırları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital ortamda üretmek isteyen hemen herkes video paylaşım sırları hakkında bilgi edinebilmek isteyecektir. Bu mecrada video içeriğine olan ihtiyaç, her geçen gün artmakta. İnternetteki veri trafiğinin büyük bir kısmını oluşturduğu bilinen videolar, kişisel, marka ya da şirketlerin tamamında aktif olarak kullanılmaktadır.

Bu nedenle video üretme ve paylaşımı sırasında doğru adımlar uygulamak, istenen başarının elde edilebilmesi konusunda destekleyici olacaktır. Profesyonel ya da kişisel marka değerine doğrudan katkısı bulunan video paylaşım işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır.

1- Video Paylaşım Siteleri Kullanımı

Video paylaşım işlemi yaparak belirli bir kitleye ulaşmak isteyen pek çok kişi bu noktada paylaşım sitelerine yönelim sağlamakta. Üst düzey teknolojilerle donatılmış bu siteler paylaşım yapılmasının yanı sıra, kullanıcıların beklenti ve talepleri doğrultusunda oluşturulan videonun şekillendirilmesine de yardımcı oluyor. Bilindiği üzere video içerikleri ile hedef kitleye ulaşmak isteyen birçok kişi için sınırsız yaratıcılık alanının bulunduğunu söylemek mümkün! İzleyicilerin ilgisini çekebilen ve akılda kalma olasılığı daha fazla olan video içerikleri için video paylaşım siteleri tercih etmek en doğru seçim olacaktır.

2- Kısa ve Tesirli Videolar Tercih Etmeye Dikkat!

İnternetten video paylaşma işlemi gerçekleştirecek kullanıcıların oluşturmuş oldukları videoların hedef kitleye uygun olması son derece önemli. Bu aşamada kullanıcıların ilk olarak hedef kitlesini belirleyerek, bu kitleye uygun içeriklere göre videolar üretmesi gerekiyor.

Video içerikleri ölçülebilirlik, kolay ulaşım ve hedef kitleye hitap etmesi açısından bir adım önde olsa da video paylaşım işlemi birkaç küçük dokunuşa ihtiyaç duyabiliyor. Hazırlanan video içeriğinin hedef kitleyi yormaması son derece önemlidir. Bu sebeple kısa ve tesirli video içeriklerinin üretilmesi ve paylaşılması önerilecektir. Oluşturulan videonun ise odak olarak belirlenen konu hakkında kitleyi bilinçlendirmesi gerekecektir.

3- İzleyicinin İlgi Alanlarına Yönelik Video İçerikleri Üretilmeli

Hızlı video yükleme sitesi tercih ederek videolarını hedef kitlesine sunan kişilerin seçtiği kategoriye de dikkat etmesi gereklidir. Herkesin bir hedef kitlesi olması gerektiği gibi, bu kitlenin ilgi alanı olan sektör ya da konuların belirlenmesi gereklidir. Hedef kitlenizin ilgisini çekmeyen bir video paylaşım yapmanız, izlenebilirliğinizi ve başarınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Ancak hedef kitlenize uygun alanları kategorize etmeniz, müşteri taleplerine uygun içerikler üretmenizi sağlayarak etkileşim oranınızı da büyük ölçüde arttırabilecektir. Böylece kişisel ya da marka bilinirliğini sağlanabilecektir.

4- Video İçeriğinin Hedef Kitlenin Diline Uygunluğunu Kontrol Edilmeli

Video paylaşım programları kullanarak, video içerikleri paylaşacak kişinin hedef kitlenin diline uygun olan içerikler oluşturması gereklidir. Videoda dil ve görsel bileşenler kesinlikle hedef kitle tarafından anlaşılan içerikler olmalıdır. Anlaşılmayan kelimeler ya da cümleler, konu ile ilgisi olmayan görseller müşterinin anlamasında zorlukların yaşanmasına sebep olabilir. Bu kapsamda teknik detaylara yer verilmeyen yalın ve güncel bir dil tercih edilmelidir. Görsel kullanımı ise sınırlı ve göz yormayacak şekilde tercih edilmelidir.

5- Video Paylaşım Zamanına Dikkat Edilmeli!

Bilindiği üzere marka ya da kişisel olarak belirli bir tanınırlığa sahip olmuş kişiler videolarını, belirli saat aralığında paylaşmaktadır. Video paylaşım mecrası olarak Youtube yanı sıra İnstagram, Facebook gibi birçok sosyal medya platformunun olduğu da bilinmektedir. Youtube saat kaçta video atılmalı konusuna yanıt arayan her kullanıcının asıl hedefi daha fazla izleyici kitlesine ulaşabilmek ve sonuç olarak etkileşimi arttırabilmektir.

Yapılan araştırmalara göre video paylaşım için en ideal saatler 08:00-10:00 ile 17:00-18:00 aralığı olarak belirlenmiştir. En yüksek etkileşim alınabilecek bu saatlerde video atmak, daha çok kişiye ulaşabilmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca Youtube her gün video atmak, kişinin hesabının güncel kalmasına ve daha çok kişi tarafından izlenmesini sağlayacaktır. 

6- Video Paylaşım İşlemi Öncesinde, Video Testlerden Geçirilmeli

Video paylaşım işlemi öncesinde videonun uygunluğunun mutlaka test edilmesi gereklidir. Video içeriği kalitesinin, izlenme süresinin ve izleyici de bıraktığı etkinin tespit edilmesi için ön araştırmalar mutlaka yapılmalıdır. Bu noktada A/B sistemini kullanarak, oluşturulan iki video sistemini örneklem grubuna izletmek doğru bir yöntem olabilir. Örneklem grubunun izlemesi sonucunda istatistiki veriler oluşturarak, en iyi olduğu düşünülen içeriği hedef kitlenizle paylaşmak daha fazla etkileşim alabilmenizi sağlayacaktır.

 

YouTube video

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!