featured

Teknoloji Üreticisi Xiaomi’nin Türkiye Fabrikası Açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzakdoğulu teknoloji üreticisi Xiaomi Türkiye fabrikası 30 milyon dolarlık yatırımla Salcomp ortaklığında İstanbul Avcılar ilçesinde açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açılışa Yazılı Bir Mesaj Gönderdi

Xiaomi ve partneri Salcomp’un 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı yatırımın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesi bulunuyor. İstanbul Avcılar fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda olduğunu belirtti. 

”Türkiye Akıllı Telefon Üreticileri İçin Üretim Üssü Olma Yolunda İlerliyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avcılar’da gerçekleştirilen fabrika açılışına gönderdiği yazılı mesajında, ayrıca bu girişimin 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını da duyurdu ve ekledi:

“Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi. Erdoğan devamında, “Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!