featured

Türkiye’nin Koronavirüs Haritası Kıpkırmızı Oldu | Haftaiçi ve Haftasonu Kısıtlamaları Geldi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre koronavirüs nedeniyle yüksek riskli illerin sayısı 58’e yükseldi. Bu iller için artık sadece pazar günü değil hafta sonunun tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ayrıca geceleri saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında 81 ilin tamamında sokağa çıkılamayacak. Bundan bir ay önce çok yüksek riskli il sayısı 17 olarak açıklanmıştı.

Kabine Toplantısı Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı

Bugün gerçekleştirilen 3,5 saatlik kabine toplantısı sonrasında yeni tedbirler için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye’deki 81 ilin risk durumunu açıkladı. Buna göre artık illerde 100 bin kişiye düşen vaka sayısı üzerinden sınıflandırma yapılmayacak, doğrudan “çok yüksek riskli” iller kırmızı, “yüksek riskli iller” turuncu, “orta riskli iller” sarı ve “düşük riskli iller” mavi ile gösterilecek.

Yüksek Riskli Kırmızı İllerde Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kırmızı kategorisindeki çok yüksek riskli illerde sadece pazar günü değil artık cumartesi günleri de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı. Ayrıca ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması gece 21.00 ve sabah 05.00 saatleri arasında haftanın her günü uygulanacak. Akşamları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan ayı boyunca da geçerli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!