featured

Kilo Verme Hareketleri  | 1 Günde 1 Kilo Verdiren Spor Hareketleri | Zayıflama Hareketleri Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo verme hareketleri istediğiniz fiziksel duruma ulaşmak için kritik birtakım uygulamaları barındırmaktadır.  Düzenli olarak kendi sevdiğiniz hareketleri yaparak mutlu bir hayata kavuşabilirsiniz. Kendi bedeninize yönelik bakış açınızı değiştirmek bu sürece başlarken faydalı olacaktır.

1 Haftada 10 Kilo Verdiren Spor Hareketleri Neler?  Anında Kilo Vermek Gerçekçi Bir Yaklaşım mı?

Bir haftada 10 kilo vermeye çalışmamak gerekmektedir.  Genel olarak tüm diyetisyenler, spor hocaları ve sağlık uzmanları kısa sürede kilo vermenin kötü olduğunu düşünmektedir.  Çünkü bağışıklık sisteminizin çökmemesi için ani değişikliklerden kaçınmak gerekmektedir.

Isınma Hareketleri Önemi

Yapacağınız spor zayıflama hareketleri öncesi ısınma hareketleri sakatlanmaları engeller. Isınma hareketlerinde eklem yerlerinizdeki aksamalara bağlı kas yapısını zorlamak engellenir. Hareket ederken eklemlerinize bağlı kas ve bağlar, kıkırdak aksaması nedeniyle anormal şekilde gerilebilir. Bu da size sakatlanma olarak dönebilir. Zayıflamanın hareketleri araştırılırken bütünsel olarak bir iyi yapı oluşturulmalıdır.

1 Günde 1 Kilo Verdiren Spor Hareketleri

Zayıflatma hareketleri üzerinden bir günde ödem atabilir ve vücudunuzdaki şişlikleri giderebilirsiniz. Normalde 500 gram civarı sabahtan akşama kadar kilonuzun değişmesi normaldir. Fazladan enerji harcamanız içinse sabah aç karnına bolca su içmeli ve bir gün önce akşamdan 30-40 dakika yoğunlaştırılmış yağ yakma hareketi yapmalısınız.

1. Koşu ve Tırmanış Hareketleri

Koşu ve tırmanış hareketleri evde kilo verme yolu olarak etkili bir çözüm olacaktır. Dışarıda koşu ve evde tırmanış hareketleri 45 dakikaya kadar uygulandığında yağ yakabilirsiniz.  Genel olarak her bölgede inceleme amacı için bu işlem önemlidir.

2. Bacaklardan Kilo Vermek için Spor Hareketleri

1 haftada 10 kilo verdiren spor hareketleri yerine bacaklara odaklanmak ve bir günde bir kilo vermek için aynı saatler ve su uygulaması ile squat hareketi üzerinden yapabilirsiniz.

15 yerde plunk hareketi15 squat hareketi10 zıplamalı squat hareketi

Yorgunluk durumunuza göre aralarda devamlı yürüyerek bu hareketleri yapabilirsiniz. Bacak ve karın bölgesini bir arada çalıştıran etkili hareketler arasındadır.

3. Evde Kurbağa Hareketi ile Kilo Verme Egzersizleri

Hızlı zayıflatan hareketler arasında yer alan kurbağa hareketlerini düzenli olarak yaptığınızda metabolizmanız önemli ölçüde harekete geçer. Bacaklarınız müsait değilse, kollarınız müsait değilse bel hareketlerine odaklanabilirsiniz.  Uygun olanlar da tüm vücudu kullanarak ani sıçrama odaklı hareketler yapmalıdır.

1 saatte 1 kilo verdiren hareketler uygulanırken dikkat edilmesi gereken bir detay ani hareketlerden kaçınmaktır. Bir saat içerisinde bir kilo verirsiniz, ancak aralarda birer yudum su içmeli, önceden antrenmanlı olmalısınız. Yeni evde kilo verme egzersizleri başlangıcı yapan kişiler bir saatte bir kilo vermek için ani yükleme yapmamalıdır. Evde zayıflama hareketleri resimli olarak aşamalı şekilde uygulanmalıdır. Yani ilerlemenizi kendiniz veya bir spor hocası takip etmelidir.

1 haftada 5 kilo verdiren egzersiz program seçimi yaparken hedeflerinizi baştan kontrol etmelisiniz. Hedef 5 kiloyu bir haftada değil de bir ay iki ayda vermek olmalıdır. Fazla kilonuz 40 ve üzeriyse ayda 5 -10 arası normal zayıflama hareketleri hemen verim almanızı sağlar.

4.  Evde Zayıflama Hareketleri mi Spor Salonları mı?

Hızlı zayıflatan hareketler yaparken evde mi salonda mı olacağı duruma göre değişmektedir. Yani fiziksel sorunlar varsa, çok uzun süre kendinizi adapte edemeyeceğinizi düşünüyorsanız spor salonu ve diyetisyen başvurusu mantıklı olacaktır. 1 saatte 1 kilo verdiren hareketler evde de yapılabilir ve hemen kilo kaybedebilirsiniz. Önemli olan uzun vadede sağlıklı amaçlar edinmektir. Konuyla alakalı kitaplar da okuyabilir, kendi araştırmanızı yaparak devam edebilirsiniz.

5. Kilo Verme Hareketleri Erkek Kadın Fark Eder mi?

Kilo verme hareketleri kadın erkek fark etmeksizin benzer şekillerde yapılabilir. Uygulama süresi ve sıklığı açısından erkeklerde kas kütlesi çok olduğu için hareket kapasitesi artabilir.  Kilo verme süreçleri açısından bakıldığında kadınlardaki vücut daha değişken yapıdadır. Hormonlar daha aktif olduğu için değişkenlik de kiloya yansıyabilmektedir.

Oturduğun Yerden Kilo Verme Hareketleri

Çabuk kilo verme hareketleri yapmak isteyenler için oturarak birçok farklı hareket yapılabilir. Ayaklar ve kollarda ağırlık ile hareket edilebilir.  Bel hareketleri yaparken ani hareketlerden kaçınmalı ve dik pozisyonda işlem uygulamalısınız.

Havuzda Kilo Verme Hareketleri

En etkili havuzdan kilo verme hareketleri yapılırken ekstra enerji harcamış olursunuz. Spor hareketleri arasında eşit dağılım ile kilo vermek bu şekilde mümkündür.

Basen Kilo Verme Hareketleri

Basenlerden kilo verme zor bir işlemdir. Çünkü yağlar en kalıcı şekilde mide ve yanlarda oluşmaktadır. En çok zayıflatan spor hareketleri bu açıdan basenlere odaklanan aletli aletsiz spor hareketleridir. Zayıflamak için spor programı oluşturanların bu detaya dikkat etmesi önerilir.

https://www.youtube.com/watch?v=fFtYKTjUgL0

Diyet kabak çorbası tarifleri için doyurucu spor yemekleri seçenekleri şeklinde inceleme yapabilirsiniz.  Diyet yemekleri hakkında daha çok bilgi de kitap üzerinden alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!