featured

6 Adımda Cafe Açmak | Cafe Açmak İçin Gereken Belgeler Neler | Kafe Açma Maliyeti Hesaplaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cafe açmak isteyenler yeni iş fikirleri arayışı içerisindekiler birçok detayı düşünmek zorundadır. Yeni farklı iş fikirleri arasında sıradan bir hale gelmiş olsa da kafe açmak yeni salgın koşullarında format değiştirerek gerçekleştirilebilir. Sıfırdan cafe açma maliyeti ve diğer süreçlerde salgın durumunu da dikkate almanız önerilir.

Cafe Açmak İsteyenler Ortam Koşullarını Nasıl Görmeli?

YouTube video

Konsept cafe açmak genel anlamda uygun bir zaman değerlendirmesi gerektirmektedir. Bağdat caddesinde cafe açmak gibi lüks girişimcilik hayalleriniz ve sermayeniz yoksa doğru bir değerlendirme yapılması gerekir. Yani para harcayacağınız alanın size geri dönüşümü uzun vadede iyi olmalıdır.

1.  Nostalji Cafe Açmak Salgında Nasıl Bir Fikir?

Yeni salgın işletme koşulları, çalışma ortamları önlemler nedeniyle değişmektedir. Bunu da dikkate alarak hijyen odaklı yeni konsept kafeler açılabilir. Mesafeli oturma alanları haricinde işletme tarzı olarak da sipariş elemanlarına odaklanılan bir sistem gündeme gelebilecektir. Birçok işletmede seri şekilde müşteri akışının devamı için yasalarda da değişiklikler olabileceği düşünülüyor.

2. Cafe Açmak İçin Ne Gerekli?

Öncelikle yasal açıdan kafe açmak konusunda güncellemeleri takip etmelisiniz. Güncellemelerden dolayı yeni yasal değişiklikler uzun vadede zarar görmenizi engelleyecektir. Cafe açmak için gerekli malzemeler ve gereken para miktarı nasıl bir yer açılacaksa buna göre değişebilir.  

Maliye’den belge almak, kasa ve kayıt işlemleri yaptırmakGereken işletme temel demirbaş malzemeleri almakGider işletme defteri almakHijyen kurallarına uygunluk belgesi almakİşletme türüne göre aşçılık vs. gereken evrakları tamamlamakYetki belgeleri ve kalite kontrol evraklarını tamamlamak gerekmektedir.

Cafe acmak icin sermaye miktarı ortalama 15 bin TL –ve üzeri miktarlar düşünülebilir. 50 bin TL ve üzeri için büyüklük ve işletme kapasitesi daha da değişecektir. Salgın ortamında genelde değişiklikler sık yaşanacağı için çok fazla yatırıma para harcamamanız önerilir. Cafe açmak için gerekli belgeler araştırmanızı bu açıdan dilediğiniz dönemde yapabilirsiniz.

Cafe açmak maliyeti açısından hesaplama yaparken önünüzdeki kısıtlama dönemlerini de mutlaka dikkate almalısınız. Türkiye koşullarında Yeni Reform Paketi açıklamaları güncellenerek devam ettiği için işletmelerle alakalı sürekli yenilikler gündeme gelmektedir.  Takipte kalarak yeni ekonomik sistemin değişiminde kendinize bir yol çizebilirsiniz. Cafe açmak istiyorum diyenler için önlem alarak ilerlemek bu açıdan avantajlı olacaktır.

3. Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Kafe açmak maliyeti içerisinde gereken malzemeleri de gündeme getirerek hesaplamak gerekmektedir. Gündemle alakalı olarak dilediğiniz takibi yaparak cafe açmak için kredi gibi seçenekleri de bulabilirsiniz. Hatta yurt dışında da almanya’da cafe açmak isteyenlere yönelik olarak hazırlık süreçlerinde toplam para hesabı yapabilirsiniz.

4. Playstation Cafe Açmak

Oyun salonları açılırken keyifli bir ortamda işlemleri sürdürebilirsiniz.  Salonlar pandemi ardından eğlenceli alanlara ihtiyacın artması ile daha da çoğalacaktır. İnternet başında uzun süredir kalan kişiler çeşitli internet cafe açmak şeklinde avantajlı bir kullanım sunabilir.

5.  Butik Cafe Açmak 

Butik kafe açmak son dönemlerde az yatırımla dikkat çekici alanlar oluşturmak için sıkça tercih edilmektedir. Ek iş fırsatları arayanlar için özellikle bu tür KOSGEB yatırımlarını da takip edebilirsiniz.

6.  Kitap Cafe Açmak Kac Para ile Mümkün?

Cafe restoran acmak kitap odaklı bir alansa hem sahaf hem de kafe gibi değerlendirebilirsiniz. Salgın dönemlerinde bu gibi aynı anda çok sayıda amacı taşıyan küçültülmüş esnaf değerlendirilebilir.

Cafe Pastane Açmak için Dekorasyon Fikirleri

Pastaneler en keyifli yiyecek içecek alanlarından biridir. Bu gibi işletme ağı açarak pastane üzerinden keyifli şekilde işlemleri yürütebilirsiniz.

Dekorasyon yapılacak alanı önceden kafanızda tasarlamalısınız.Verim çıkarmak ve güzel ortam oluşturmak, şartlar dahilinde güzel bir alan yaratmak için makul malzemeleri seçiniz.Dekorasyon anlamında fikir almaktan çekinmeyin ve farklı yerlerden gelen fikirleri de inceleyin.Ortam büyüklüğünü kafe açmak için temel almalısınız. Malzemelerin yerleşmesi adına doğru şekilde oluşumlar yer almalıdır. Sıkışık alanlarda istediğiniz verimi oluşturamazsınız. Çok boşluklu alanlar da büyük bir soruna neden olabilecektir.

Kafe açmak pastane açmak aynı şey olsa da konsepte uygun şekilde bir renk seçimi yapabilirsiniz. Pastanede genellikle şekerli yiyecekler pastel tonlar görülebilir. Bütünlük sağlamaya çalışmak faydalı olacaktır.

Bütçenizi zorlayacaksa uygun zamanda ve mevsimde dekorla uğraşmalısınız. Dekor yaparken mutlaka parasal detaylara önem vermelisiniz. Neticede salgın dönemlerinde kafe açmak ek yükler anlamına gelir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!