featured

Genital Bölge Temizliği Yanlış Yapılırsa Ne Olur? Hijyenik Genital Bölge Temizliği Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genital bölge temizliği en hassas bölümler için hijyenik bir işlem demektir. Yapılan yanlış müdahaleler kalıcı rahatsızlıklara neden olabilir. Genital bölgede kadınlar ve erkeklerin hassas kısımlarında yanlışlıklar olmadan bakım ve hijyen sağlanabilir.

Genital Bölge Tüy Temizliği Acısız Şekilde Yapmak

YouTube video

Bakım ve temizlik işlemleri birbiriyle karıştırılmadan sürdürülebilir. Jilet türleri, tüy temizliği yapılırken yaygın kullanılan bir araçtır.  Ağda ve lazer epilasyon yöntemleri de ayrıca gündeme gelmektedir. Kendi beklenti ve ihtiyaçlarınıza göre yeni evlilikte genital bölge temizliği çözümlerinizi bulabilirsiniz.

1. Evlilikte Genital Bölge Temizliği ve Diğer Dönemlerde Genital Bölge Temizliği

Evlilik hayatı herkesin kendi beklentisine ve tercihlerine göre değişebilmektedir. Evlilikte genital bölge temizliği düzenli cinsel hayat nedeniyle temizlik daha da önemli hale gelecektir.  Genital bölgede aktiflik olduğunda bu bölgeyi korumalı ve dış etkenlere karşı doğru şekilde hijyenik hale getirmelisiniz.

2. Epilasyon Aleti ile Genital Bölge Temizliği

Epilasyonda acıyı azaltmak için pudra kullanabilirsiniz. Önce pudra ile gözenekleri tıkamak, ardından da aleti kıl olan bölgelerin çıkış yönünde almak mümkündür. Genital bölgede acısız yöntemler için sınırlı kıl temizliği de yapılabilir.

3. Eldivenle Genital Bölge Temizliği Yapılır mı?

Bir ek alet kullanmadan eldivenle genital bölge temizliği yapılacaksa tüy dökücü kremler kullanılabilir. Erkeklerde acı eşiği daha az olduğu için tüy dökücü kremlerden faydalanmak idealdir. Cildiniz yumuşak kalırken acısız şekilde tüylerden kurtulmuş olursunuz.

4. Genital Bölge Tüy Temizliği  Erkek için Öneriler

Kadınlardaki tüy dökme işlemleri ve erkekler için genital bölge tüy temizliği acısız şekilde gerçekleşmesi aynı oranda önemli bir konudur. Hem erkekler hem de kadınlar için tüy dökme işleminde deri gözeneklerine çok fazla acı hissi vermemek gerekmektedir. Çünkü sinir sistemine zarar veren bir işlem olduğu biliniyor. Yoğun şekilde ağda yapmak, yaptırmak, sinir yapısına kötü etki eder. 

Genel anlamda vücudunuza yapılan ek müdahaleler hem genital bölge temizliği hem de diğer alanlarda zarar verici olabilir. Vücudunuzun kendi doğal yapısına en az zarar veren çözümleri bulmalısınız.

Yanlış Genital Bölge Temizliği  Sonuçları Neler?

Genital bölgede oluşan tüyleri genellikle sinirlerinize zarar vermeden almaya çalışmalısınız. Lazer sistem sinir köklerini direk yakar ve sinirsel açıdan zarar vermez. Ağda işlemleri derinizdeki sinirleri zayıflatacağı için çok fazla üst üste olmamalıdır. 

1. Bikini Bölgesi Dudaklar Nasıl Alınır | Sarkma Olur mu?

Bikini bölgesi kadınlarda genital bölge temizliği için iç ve dış kısımlar önemlidir. Sarkma olmaması için yanlış şekilde almamanız önem kazanır. Genital ne demek sorusunun yanıtı olarak organa zarar vermeden sonuç belirlenmelidir. Organ yapısının iç kısımlarından uzak durarak işlemleri sürdürmeniz gerekir.

YouTube video

Ağda yapılırken içerisinde şeker olmayanları kullanmalısınız. Kılların yayılmasına neden olan bu durum zaman içerisinde küçük tüyleri çoğaltır. Jiletle almak ise sertleştirici etki yapacaktır.

2. Erkekler Jilet Genital Bölgede Tüy Azaltma Yöntemleri

Erkeklerde jiletle almak hijyenik anlamda faydalıdır, ancak sinir ve damar sistemini zararsız şekilde almak özen gösterilmesi gereken bir durumdur. Kıl köklerinin lazerle kurutulması konusunda erkekler ve kadınlarda karışık bir algı olduğu söylenebilir. Erkeklere evlilikte genital bolge temizliği yapılırken kadın genital bölgesi ile aynı işlem olmaması gerekir.

Kadınlarda epilasyon aleti ile genital bolge temizliği esnasında acısız işlem olması için regl dönemleri öncesi ve sonrası almamak gerekir. Hassasiyet hormon değişen dönemlerde daha da artmaktadır. Eldivenle genital bolge temizliği yapmak bu açıdan ek önemli bir durumdur. Eldivenle kıl köklerinize hafif şekilde baskı gerçekleşerek çekilen kıllar daha az şekilde acı verebilir.

3. Genital Bölge Temizliği Yapılmaması Gereken Dönemler

Genital bolge temizliği erkek türü için yapışan ürünler dışında olması gerekir. Kan dolaşımı sinir sistemi erkek cinsel organına zarar verebilir. Kadınlarda da tüylerin yapısı özellikle bozulmaması için banyolardan sonra gözeneklerin açıldığı dönemlerde işlem yapılmalıdır.

İltihaplanma sorunlarıDeride pullanma ve kızarıklıkGenital bölgede yaralara bağlı işlevsel sorunlarKıl dönmeleriİç ve dış bölümlerde kaşıntıAkıntılar ve ileri düzeyde kistKötü genital tıraş nedeniyle olabilir.Genital bölge akıntı nedenleri de yanlış tıraş kaynaklı olabilmektedir. Akıntı erkeklerde de kendini gösterebilir. İltihaplanma engelleyici süreçler için bir ürolog ile görüşme de yapabilirsiniz. Tam detaylı bilgilendirme için uzman görüşü alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!