Kopi Luwak Türkiye | En Farklı Kahve Dünyanın En Pahalı Kahvesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kopi luwak üretim aşamaları oldukça farklı olan tüm aşamaları ile dikkat çeken bir özelliktedir. Bir hayvan aracılığıyla bardaklara gelen bu kahve, isminden sıkça bahsettiriyor. Kahve içerken alternatif birçok seçeneği bulmak isteyenler bu seçeneği değerlendirebilir.

Kahve Nesilleri için Yeni Trend Kopi Luwak

Kahve tüketiminde nesiller farklı beklentiler içerisinde bulunabiliyor. Bilgisayar odaklı çalışma süreçlerinde bu kahve pahalı bir seçim gibi görünse de misafirlerinize ikram ederken  özel seçenekler bulabilirsiniz. Kahve ihtiyaçlarınıza karşılık veren 3. nesil ve 3. dalga kahveler civet kahvesi olarak da isimlendirilmektedir.

Kopi Luwak Nasıl İşlenir?

Kopi luwak ismi kopi kelimesinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Kopi demek Endonezya dili için kahve anlamına gelir. Luwak kelimesi de misk kedisinin bu ülkedeki adıdır. Hikayesi de olan bu kahvede ilk ortaya çıkış plantasyon amacı taşımaktaydı. Plantasyon işçileri kendileri içmek için  kahve tüketiyordu ancak bunun toplanmasına izin verilmediği için misk kedisi dışkısından yapılan bir çeşit üretildi.

Kendi kahvesini yapmak isteyen işçiler yeni bir şey keşfetmek için uğraştıkları kahveyi kurutarak yeniden içme çabası içerisindeydi. Bu da geleneksel bir kahve arayışına yönelmeyi sağladı. Misk kedileri kahve kirazlarının seçimi esnasında seçici davranırken midede fermantasyonla beraber farklı bir süreci de beraberinde getirmiştir. Kakao üretiminin değişik bir hal alması neticesinde farklı bir kahve türü meydana gelmiştir. Bu da Kopi Luwak olmuştur.

Kopi Luwak Çekirdekleri Neden Pahalı?

Paha açısından bakıldığında yüksek bir üretim verimi olduğu söylenebilir. Şöyle ki kopi luwak kahvesi çekirdeği misk kedisinin gece saatlerinde karbon yemesi ile bağdaştırılmaktadır. Gece otlarında karbon monoksit salgısı daha çok olduğu için çekirdeklerin tadı daha güzel hale gelmektedir. Bu da kahve içeriğine özel bir tat katmaktadır. Kilo üretim anlamında çekirdeklerin ele geçirilmesi büyük bir emek demek olduğu için kopi luwak fiyatı değişmektedir.

1. Kavurma Özellikleri  

İdeal kavurma özellikleri bakımından değerlendirme yapıldığında koyu ve açık derecelerde bu kahve tüketilebilmektedir.  Talep edilen kahve kavurma miktarına göre seçim yapabilirsiniz.

2. Kopi Luwak Fiyat Özellikleri Aromayla Alakalı mıdır?

Kopii luwak kahvesi üzerinden ucuz kahve amacı taşıdığı ancak üretimin sınırlandırıldığı ve zor koşullarda yeniden bir kahve üretme amacı olduğu bilinmektedir. Bazı komplo teorilerinin de olduğu bu kahve için Hollanda’nın işçilere kahveyi engellemesi ardından yeni bir çözüm arayışı neticesinde bu sürecin başladığı söylenmektedir. Kahve hem işlenme tarzı hem de zor koşullarda bulunması nedeniyle üretilmiştir.

3. Çekirdekler Arabica Robusta 

Misk kedileri tarafından üretilen kopi luwak kahvesi ile alakalı bir iddia çekirdeklerin arabica robutus da olabileceğidir. Misk kedilerinin ne yediği ve ne içtiği konularında arabica ve robusta kahveleri de belirlenmektedir.

4. Çiftlikte Gezen Hayvanlar Kopi Luwak Nereden Alınır?

Birçok Türk ve yabancı firma üzerinden temin edebileceğiniz kopi luwak kahvesi Hindistan, İngiltere, Bali ve dünyadaki birçok ülkede yer almaktadır. Farklı ülkelerde

Protein ve Karbon Monoksit Arasında Nasıl Bir Bağlantı var? Luwak Kahvesi Fiyatı

Luwak kahvesi içenler neden bu kahvenin bu kadar değerli olduğunu merak etmektedir. Düşük asit nedeniyle bu kahve mide sorunlarınızın azalmasında etkili olabilmektedir. Mide sorunlarınız kahveye bağlı olarak görünüyorsa protein ve karbon monoksit içeren bu kahveden tüketebilirsiniz. Kakao içeriğinde yer alan maddelere alternatif olarak da bu kahve üretildiği için güvenle kullanılabilir. Bakteriler kendisini çevreleyen maddelerle nasıl etkileşime giriyorsa  ağrılarla da alakalı bir durum olacaktır.

Kopi Luwak Kahvesi Faydaları

YouTube video

Kopi luwak kahvesi faydaları ağrı azaltıcı etkiler, mide sorunlarının azalması ile bağdaştırılmaktadır. Bilinen bu faydalar haricinde misk kedilerinin dışkısı ile nasıl fayda olacağı merak edilmektedir. Temasın ardından nasıl bir işlem süreci geçirildiği, misk kedisinin beslenme alışkanlığı ile birlikte düşünülebilir. Çekirdek özelliklerinde bakterilerin avantaj olması nedeniyle bu kahve sağlık açısından sıkça gündeme gelmektedir.

YouTube video

Luwak kahvesi tüketimi yapılırken aç karnına içmek mümkündür. Aç karnına içilebilmesi nedeniyle mide ağrısı asidi veya ülser acısı gibi sorunlar olmadan çözüme ulaşabilirsiniz. Midenizde yara varsa kopi luwak kahvesi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

En çok kahve tüketilen yerler üzerinde birçok bölümü inceleyebilirsiniz. Kopi luwak fiyatı ve diğer seçenekleri inceleyebilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!