featured

Evde Çıtır Tavuk Yapımı | KFC Tavuk Tarifi ile Leziz Tavuk

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çıtır tavuk yapımı aslında o kadar basit ki… Dilerseniz evinizde çitir tavuk yapimi tarifi ile hem kendinize hem de sevdiklerinize leziz sofralar hazırlayabilir, ziyafet verebilirsiniz. Eğer KFC usulü tavuk göğsü seviyorsanız ve daha az maliyetle daha fazla çitir tavuk hazırlamak istiyorsanız mutlaka bu vereceğimiz çitir tavuk yapimi tarifi denemelisiniz. İşte, az malzemeyle yapabileceğiniz, zahmetsiz ve oldukça pratik çıtır tavuk yapımı tarifimiz…

Evde Çıtır Tavuk Yapımı için Gerekli Malzemeler

Evde KFC usulü çıtır tavuk yapımı için gerekli olan malzemeler oldukça basit. Vereceğimiz çitir tavuk tarifimizde tüm malzemeler yarım kilo tavuk eti için geçerli. Eğer siz daha kalabalık sofralar için çıtir tavuk yapımı gerçekleştirecekseniz, verdiğimiz ölçülerin üzerine kontrollü olarak çıkabilirsiniz. Yarım kilo tavuk eti için malzemelerimiz ise şu şekilde:

500 gram kemikli ya da kemiksiz tavuk1 maden sodası5 yemek kaşığı beyaz un4-5 yumurta2 su bardağı kahvaltılık mısır gevreği1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tercihe göre acı ya da tatlı)Kızartmalık yağ

Çitir Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır ?

Biz bu çıtır tavuk yapımı tarifimizde kemiksiz tavuk eti olarak tavuk göğsü üzerinden anlatım yapacağız. Sizler dilerseniz kemikli tavuk eti (baget, kalça, kanat) tercih edebilirsiniz. Evde KFC tavuk yapımı için takip edilmesi gereken adımlar ise şunlar:

Tavuk etleri istenilen boyutlarda dilimlenirTavuk etleri derin bir kap içerisine alınır ve üzerine bir şişe maden sodası dökülerek buzdolabında yaklaşık olarak yarım saat dinlendirilirKahvaltılık mısır gevreği bir blenderdan geçilir ya da bir poşet içerisine konulup üzerine hafif şiddetle vurularak ufalanırUfalanmış mısır gevreklerinin içine 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızı biber konur ve iyice harmanlanırBir kaba un, bir kaba çırpılmış yumurtalar, başka bir kaba da mısır gevrekli karışım konulurYağ, ocağa alınarak kızartmaya uygun hale getirilirDolaptan çıkarılan sodalı tavuklar önce una, sonra yumurtaya en son da mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağ içine atılırTavukların her yeri eşit derecede kızarınca yağdan çıkartılır ve yağını alması için kağıt havlu üzerine konulur

Çitir Tavuk Yapilişi Arda’nın Mutfağı

Ben okuyarak değil, video izleyerek çıtır tavuk yapımı öğrenmek istiyorum diyorsanız çitir tavuk yapimi tarifi için Arda’nın mutfağı izleyebilirsiniz.

YouTube video

KFC Tavuk Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri

Dilerseniz daha fazla ve KFC usulünden farklı olarak Popeyes usulü çıtır tavuk yapımı öğrenebilir, evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Pane Harçlı Tavuk Tarifi

Çitir tavuk yapmi için dilerseniz kahvaltılık mısır gevreği yerine hazır halde satılan pane harcı da kullanabilirsiniz. Bakkal ve marketlerden alabileceğiniz pane harcı ile de çitir tavuk yapabilmek mümkündür. Ancak çıtir tavuk yapimi için bizim tavsiyemiz kahvaltılık mısır gevreğidir. Mısır gevrekleri, tavukların daha çıtır olmasını ve tıpkı fast food restoranlardaki gibi olmasını sağlıyor.

Galete Unlu Tavuk Tarifi

Evde hem kahvaltılık mısır gevreğiniz yoksa hem de pane harcı bulamadıysanız yine de çıtır tavuk yapabilme şansınız var. Dilerseniz mısır gevreği ve pane harı yerine tavuk etlerini galete ununa bulayabilirsiniz.

KFC Tavuk Yapımı Püf Noktası

Fast food restoranlarındaki kova tavuk yapımı için dikkat edilmesi, uygulanması gereken püf noktalar var. Çıtır tavuk yapımı püf noktaları ise şu şekilde:

Tavuklar mutlaka yaklaşık 30 dakika sodalı şekilde bekletilmeli, bu tavuk etlerinin yumuşamasını sağlarTavuklar yeterince kızgın hale gelmiş yağ içerisine atılmalı, bu tavukların yağı içine çekmesini önlerTavukların çıtır olması için mümkün olduğunca pane harcı ya da galeta unu yerine kahvaltılık mısır gevreği tercih edilmeli

Sağlıklı Çıtır Tavuk Yapımı Önerisi ve Püf Noktası

Dilerseniz sağlıklı bir akşam yemeği ya da sağlıklı atıştırmalık için de çıtır tavuk yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; tavukları tarifteki gibi hazırlamak ve yağlı bir pişirme kağıdı üzerine koyup fırında 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!