featured

İmplant Tedavisinde Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dişler, ağız sağlığının temel noktasını teşkil eder ve çeşitli nedenlerden dolayı dişler kaybedildiğinde yapay diş kökü yani implant tedavisi gündeme gelir. Gelişen teknolojinin diş hekimliğindeki en önemli etkilerinden biri olan implant tedavisi, titanyum alaşımlarından üretilen doku uyumlu bir maddenin çene kemiği ile bütünleşerek yapay diş kökü haline gelmesi ve bu diş kökünün üzerinin kaplanarak diş haline getirilmesi olarak özetlenebilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer ?

İmplant tedavisinin cerrahi müdahale olarak süre bazında diğer tedavilerden bir farkı yoktur fakat bu tedavide belirleyici olan implantın, çene kemiği ile bütünleşerek yapay bir diş kökü haline gelmesi için geçen süredir. Bu süre her hastanın fizyolojik yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir ve ortalam 2 – 3 aylık bir periyodu kapsar.

Üç adımda değerlendirebileceğimiz implant tedavisinde ilk adım ortalama 10 – 30 dakikalık bir seansı kapsar ve bu aşamada implant çene kemiğine yerleştirilir. Hastanın çene ve ağız yapısına bağlı olarak seans süresinin değişkenlik gösterdiğinin altı çizilmelidir.

Tedavinin ikinci adımı ise implantın çene kemiğine sarılarak yapay diş kökü haline gelmesidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu süreç hastanın kemik yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Tedaviyi gerçekleştiren uzman hekim düzenli muayeneler ile yapay diş kökünün durumunu tespit ederek üçüncü adıma geçiş yapacaktır.

Üçüncü adım ise yapay diş kökünün kaplanarak gerçek bir diş haline getirilmesidir. Bu aşamadaki seans yine hastanın ağız yapısına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 20 – 30 dakika içerisinde tamamlanır.

Daha fazla bilgi için; https://www.peridentklinik.com/implant-ne-kadar-surer.html

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli ?

Teknolojinin etkisiyle implant her ne kadar büyük ölçüde sorunsuz bir süreç haline geldiyse de dokulara temas edilen tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi implantta da tedavi sonrasında birkaç noktada hassasiyet gösterilmesi, tedavinin başarısı adına hayli önemlidir.

Öncelikle implant sonrasında hekim kontrolleri kesinlikle aksatılmamalı ve hekim tavsiyeleri de mutlaka dikkate alınmalıdır. Cerrahi müdahaleden sonraki 48 saatlik süreç içerisinde dişlerde hassasiyet yaratabilecek aşırı sıcak, soğuk ya da sert besin gruplarından uzak durulması gerekir ki dişlerin yapısına bağlı olarak bu sürenin birkaç gün daha uzaması muhtemeldir.

İyileşme sürecini hızlandırmak adına bir süre sigara ve alkol kullanımından uzak durulması tavsiye edilmekle birlikte vitamin ve mineral dengesinin sağlanması adına meyve tüketimi de ihmal edilmemelidir.

Daha fazla bilgi için; https://www.peridentklinik.com/implant-tedavisi.html

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!