featured

Papağan Türleri | Dünyada En Çok Bilinen Papağan Türleri İsimleri Hangileri? Papağan Türleri ve Fiyatları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Papağan türleri, dünyada birçok çeşidi olduğu bilinen hayvanlar arasında yer alıyor. Güçlü gagaları, konuşmaları ve çoğunlukla uysal bir yapıya sahip olmaları ile oldukça sevilen papağanlar, insanları kendisine hayran bırakıyor. Peki papağan türleri isimleri neler? Papağan türleri ve fiyatları nelerdir? İşte bu en güzel kuşlar hakkında bilgiler

 1- Papağan Türleri Farklılık Gösteriyor mu? Papağan Türleri ve İsimleri Nelerdir?

Papağanlar türleri bakımından elbette birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Fiziksel özellikler baz alındığında, papağanların baş bölgesinin diğer kuş çeşitlerinden farklı olduğunu görebilmek mümkündür. Alın kemiklerine bağlı olan gagası çok güçlü oluşu ile ön plana çıkmaktadır. Bazı dönemlerde papağanlar gaga kısmından güç alarak, tırmanma özelliğini devreye sokmaktadır. 

Bu kuşların iki ön iki arka ayağı bulunurken, her ayağında toplamda 4 farklı parmağı bulunmaktadır. Parmakları incelendiğinde ise tırnaklarının çok kuvvetli olduğu ve ayak yapısının diğer kuşlardan daha farklı olduğu görülebilir. Ayaklarını el olarak kullanabilen hayvanlar, bu ayakları ile tutunabilmekte ve besinlerini yakalayarak taşıyabilmektedir. 

Papağan türleri ve isimleri nelerdir? Bilindiği üzere birçok papağan çeşidi konuşabilme özelliğine sahiptir. Renkleri ile mükemmel bir görünüm sunan papağan türleri yüksek zekaları sebebiyle kolayca eğitim alabilmekte ve evlerde bakılabilmektedir. Papağan türlerinin bir kısmı ise yırtıcı olması sebebiyle doğada kendi halinde bir yaşam sürmektedir.

Kuş türleri bakımından en gelişmiş beyne sahip bu hayvanların büyük bir kısmı konuşabilmekte ve taklit yapabilmektedir. Ses telleri bulunmayan hayvanlar, syrinks adı verilen organları sayesinde konuşabileceklerdir. Papağan türleri özellikle renk bakımından birbirinden ayrılır. 

2- Papağan Türleri Konuşan Hayvanlar Hangileri? | Hangi Papağan Türü Konuşur? 

Papağan türleri konuşan ve konuşmayan olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ancak konuşan papağan türlerinin diğer papağanlara göre daha fazla olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Konuşan papağanlar insanların söyledikleri kelimeleri ezber yaparak, uzun bir süre tekrarlayabilmektedir.

Zeka seviyesine göre papağanlar ortalama 10 ila 1500 aralığında kelime ezberi yapabilmektedir. Ayrıca taklit edebilme özelliği bulunduğu için papağanlar, karşısındaki kişinin söyleyiş biçimini kaydedebilmekte ve tam olarak kaydettiği şekilde seslendirmektedir.

3- Konuşan Papağan Türleri Evde Beslenir mi? 

Konuşan papağan türleri evde beslenir mi? Konuşan papağanların neredeyse tamamı evde beslenebilmektedir. Çünkü konuşma özelliği bulunan papağanlar, çok sosyal olup, günün büyük bir kısmını sakin olarak geçirmektedir. En sakin olduğu dönemler ise dinlendiği ve beslendiği anlardır.

Sesleri kaydedebilen, çabuk öğrenen, taklit özelliği bulunan, müzik ve ritimleri ayırt eden bu kuş türleri diğer evcil hayvanlara nazaran çok uzun ömürlüdür. Bu nedenle evde beslemek için oldukça uygun olan hayvanlar olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

4- Evcil Papağan Türleri Var mı? Evcil Papağan Türleri İsimleri 

Evcil papağan türleri var mı? Yukarıda da belirttiğimiz gibi konuşabilen papağanlar daha sosyal olmakta ve rahatlıkla evde beslenebilmektedir. Ancak bazı türler asi olduğu için kesinlikle evcil olarak beslenemeyeceklerdir.

Özellikle Amazon papağanları, özgürlüğüne çok düşkün hayvanlar oldukları için kapalı alanlarda strese girmekte ve oldukça zarar verici olabilmektedir. Genel olarak Kakadu, Sultan, Cennet, Lori, Ara ve Muhabbet kuşları gibi çeşitler evcil papağan türleri isimleri arasında yer almaktadır. 

a) Papağan Türleri Jako Konuşuyor mu? Jako Papağanı Fiyat Bilgisi 

Papağan türleri Jako hem akıllı hem de evde bakımı kolay hayvanlar içerisindedir. Jako papağanları dünyada gri Afrika papağanı olarak da tanınmaktadır. Bu hayvanlar kendi içerisinde Kongo, Ghana ve Timney olmak üzere 3 farklı cinse sahiptir. Fiziksel ve karakteristik özellikler bakımından üçünün de aynı olduğu söylenebilir. 

Yalnızca Timney diğer cinslere göre daha minyon kuşlardır. Jako papağan türleri ortalama 1500 kelimeye kadar ezber yapabilmektedir. Karanlığı hiç sevmeyen bu kuşların, strese girmemesi için ince de olsa bir ışık huzmesinin bulunması gerekecektir. 

Bu hayvanlar meyve ağaçlarından beslenmekten hoşlanacakları için, aralıklı olarak meyve dilimlerinin verilmesi gereklidir. Bunun dışında kuruyemişler ve sütlü ekmek parçalarının verilmesi uygun olabilir. Tüy dökme sorunu olmayan bu kuşlar, ortalama 50-70 yıl yaşayabileceklerdir. Jako papağanı fiyat bilgisi, kuşun cinsi ve özelliklerine göre farklılık gösterir.

b) Cennet Papağanı Özellikleri Nelerdir? Cennet Papağanı Kaç Kelime Konuşur? 

Cennet papağanı özellikleri bakımından çok tercih edilen kuşlar arasındadır. Çok uysal olması ile tanınan Cennet papağanı, diğer türlere nazaran konuşmayı çok sevmez. Ancak ortama alıştıklarında oldukça geveze olacaklardır. İlgiden ve sevgi görmekten çok hoşlanan bu papağan türleri, strese girdiğinde yoğun olarak tüy dökerler. 

Afrika kıtasının göz bebeği bu papağanın bakımı ise kolaydır. Meyve ve bitki tohumları tüketmekten hoşlanan cennet papağanının özellikle tüy dökme döneminde beslenmesine takviyeler yapılmalıdır. Cennet papağanı kaç kelime konuşur? Diğer türlere nazaran kelime haznesi daha az olan bu papağanlar ancak 10-20 kelime söyleyebileceklerdir.

c) Kakadu Papağanı Özellikleri Nelerdir? Kakadu Papağanı Boyu Nedir? 

Kakadu papağanı özellikleri incelendiğinde, bu türe Pasifik adalarında rastlandığı bilinmektedir. Cana yakınlığı ile tanınan bu papağan kendi içerisinde 17 farklı cinsi barındırmaktadır. Çok sevecen, canlı ve oyuncu bu papağanların kafeslerine mutlaka birden fazla oyuncak konulmalıdır. Beslenme konusunda ise meyve ve bitki tohumlarına ağırlık verilmesi gereklidir.  

23-33 cm olan Kakadu papağanı boyu, bu papağının diğer türlerden daha minyon olduğunu göstermektedir. Çok konuşkan olmadığı bilinen Kakadu’lara çok ilgi gösterildiğinde 20-25 kelime öğrenebileceklerdir. Bu papağan ortalama 25-50 yıla kadar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilir.

d) Sultan Papağanı Sesi Nasıl? Sultan Papağı Fiyat Bilgisi 

Sultan papağanı sesi, sevimliliği ve cana yakınlığı bakımından sevilen bir türdür. Meraklı ve alıngan bu papağanlar, evinizin daha neşeli ve sesli olmasını sağlayabilecektir. Amerika’nın 1 numaralı papağanı olarak gösterilen Sultan papağanı ıslık çalma, ses çeşitliliği ve konuşması en gelişmiş hayvanlardan biridir.

Bu papağan türü ortalama 950 kelimeye kadar kaydedebilmekte ve konuşabilmektedir. Daire yaşantısı için oldukça uygun bu papağanlar, bitki tohumları ve vitaminlerle desteklendiğinde ortalama 20 yıl kadar yaşayabileceklerdir. Sultan papağanı fiyat bilgisi ise kelime haznesi ve sosyallik gibi detaylara bağlı olarak farklılık göstermektedir.

e) Kakariki Papağanı Özellikleri? Kakariki Papağanı Kaç Yıl Yaşar? 

Anavatanı Yeni Zelanda olan Kakariki papağanı özellikleri bakımından tercih edilir bir türdür. Doğada çoğunlukla yeşil renkte bulunan bu türün konuşma yeteneği yok denecek kadar azdır.

Gösterişli oluşu yönüyle tercih edilse de yalnızca 10-20 kelime haznesinin bulunduğunu belirtmek gerekecektir. Kakariki papağanı kaç yıl yaşar? Meyvelerden çok hoşlanan bu tür iyi bakıldığında, ortalama olarak 8-10 yıl yaşayabilir.

f) Muhabbet Kuşu Konuşması Nasıl? Muhabbet Kuşu Bakımı Zor mu? 

Ana vatanı Avustralya olan muhabbet kuşu konuşması ve bakımı açısından en çok tercih edilen türdür. Genel olarak hepsinin aynı fiziksel ve karakteristik özelliklere sahip olduğu söylenebilecektir. Renk bakımından ise menekşe, yeşil, mavi, gri ve alacalı cinslerinin bulunduğu bilinir. 

Muhabbet kuşu bakımı diğer papağan türleri ile karşılaştırıldığında oldukça kolaydır. İlgilenildiğinde ortalama 100 kelime kadar konuşabildiği kaydedilmiştir. Yine sevgi ve ilgi gördüğünde oldukça sıcakkanlı olan bu tür, yalnız ya da karanlıkta kaldığında strese girebilir.

Meyveleri çok seven bu kuşların bakımı düzenli olarak yapıldığında ve takviye gıdaları verildiğinde ortalama 10-12 yıl kadar yaşayabilir. Erkek muhabbet kuşlarında bu süre 20 yıla kadar çıkabilecektir.

5- En İyi Papağan Türü Hangisi? 

En iyi papağan türü hangisi? Bu soruya net bir cevap verilebilmesi için öncelikle, besleyecek kişinin koşullarının bilinmesi gereklidir. Kakariki, Kakadu, Jako, Cennet papağanı gibi türler genellikle çok dar ortamlarda beslenmemelidir.

Karakteristik özellikleri bakımından daha özgür bir yaşantıdan hoşlanan bu kuşlar, geniş alanlarda özgürce uçabildiği takdirde konforlu bir şekilde hayatını sürdürebilir. Ancak dar alanlar onların strese girmesine, içine kapanmasına ve tüy dökmesine neden olabilir. Ancak Sultan papağanı ve muhabbet kuşları hemen her ortamda bakılabilecek papağan türleri içerisindedir.

6- Papağan Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? 

Papağan tüy bakımı nasıl yapılmalıdır? Papağanların tüy bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Ancak yoğun stres altında oldukları dönemde tüylerini daha çok döktükleri ya da yoldukları fark edilebilir. Bu dönemde onlara daha fazla ilgi göstermek, bu süreci daha hızlı atlatabilmelerini sağlayacaktır.

Normal zamanda papağanların tüy bakımı, bakım spreyleri ile düzenli olarak yapılabilecektir. Tüy bakımının ne kadar sürede bir ve nasıl yapılacağı, seçilecek sprey türüne göre değişkenlik gösterir.

7- Papağan Türleri Bakımı Nasıl Yapılır? Papağan Bakımı Zor mu? 

Papağan türleri bakımı için belli başlı kriterlere önem vermek yeterlidir. Papağan bakımı düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde zor değildir. Papağan bakımı için yapılacaklar şu şekilde sıralanabilir;

Papağanların kafesleri her iki günde bir mutlaka temizlenmelidir.İçerisinde bulunan oyuncakların yeri değiştirilerek farklı noktalara oyunlar oynaması sağlanmalıdır.Papağanların sosyal ve konuşkan olması için mutlaka kelime tekrarı yapılmalıdır.Papağanın hafızasını tazelemek amacıyla sürekli olarak yeni kelimeler öğretilmelidir.Verilen yemler ve meyveler dışında mutlaka vitamin ve takviye gıda desteği yapılmalıdır.Papağan türleri kabuklu yemişler sevse de, sürekli olarak kabuklu yemiş vermek sağlığı için uygun değildir.Bu hayvanların düzenli olarak pençe ve tırnak bakımı yapılmalıdır. Aksi halde, kafese rahat tutunamayabilir.Papağanların gagası uzadıkça kesilmelidir. Kesilmediği takdirde sağlıklı beslenmesi söz konusu olamayacaktır.Tüylerinin solmaması ve dökülmemesi için belirli aralıklarla bakım spreyleri uygulanmalıdır.

YouTube video

Bu kuşların kafeslerinin sıcaklığının iyi ayarlanması da oldukça önemlidir. Kış aylarında kafes sıcak bölgelere konulmalıyken, yaz aylarında ise daha ılık ancak direkt rüzgar almayan yerlere konulmalıdır.

8- Papağan Türleri ve Fiyatları Nelerdir? 

Papağan türleri ve fiyatları göz önünde bulunduğunda,  fiyat bilgisi kuşun özellikleri ve uyumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Jako papağanları zeka, kelime haznesi ve uyum bakımından en iyi papağan türü olduğundan diğerlerine göre daha pahalıdır. Kakadu ve Sultan papağanları, Jako’lardan sonra en yüksek fiyat içeriğine sahip hayvanlardır.

Bu türlerde cins farklılıkları, fiyatta dalgalanmalara neden olabilecektir. Evcil papağan türleri arasında, yüksek fiyat içeriğine sahip bir diğer kuş Kakariki’dir. Bu kuşlar çok konuşkan olmasa da gösterişli olması sebebiyle, değerli türler arasına girmesini sağlamıştır.

Cennet papağanı ile Muhabbet kuşları en uygun fiyat içeriğine sahip papağan türleridir. Evde bakım için oldukça uygun olan bu türler, uygun fiyatlı olmaları sebebiyle daha çok tercih edilmektedir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!