featured

Güçlü Kadın Karakteri | Filmlerdeki Güçlü Kadın Karakterleri, Tarihteki Güçlü Kadın Karakterler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güçlü kadın karakterleri filmleri daha çekici kılarken, en iyi film ve dizi türlerinin daha çok izlenmesini sağlayabiliyor. Bu zorlu yaşamda kadın – erkek hemen herkes birbiri için ilham verici olabilecektir. Çoğu zaman zor, çoğu zaman yoğun bir tempoda geçen bu hayatta bir rol modele sahip olmak hayata daha büyük ideolojilerle sarılmayı sağlayabilecektir.

Güçlü Kadın Dizileri ve Karakterleri

Güçlü kadın dizilere ve içerisinde bulunduğu karakterleri özellikle kadınlar için teşvik edici olabilecektir. Bu kadınlar gücün ve başarının simgesi olacağı için birçok kadın güçsüz, umutsuz ve çaresiz kaldığında kendilerini daha iyi hissedebileceklerdir. İşte toparlanıp yolunuza devam edebileceğiniz cesur tavırları, özgür ruhları ve kıvrak zekaları ile ilham olabilecek güçlü kadın karakterleri

1- Daenerys Targaryen Savaşçı Kadın Karakterleri Arasında Öne Çıkıyor! 

Savaşçı kadın karakteri denildiğinde akıllara ilk gelen karakter Daenerys Targaryen’dir. ‘’Game of Thrones’’ adlı dizi sayesinde tanışabildiğimiz bu kadın, yenilmezliği ile tanınıyordu. Üç tane ejderyası olan bu karakter türlü zorbalıklara uğraması, sürgün edilmesine ve ailesiz kalmasına rağmen yenilmemişti.  

Ejderhaların annesi olarak yeniden doğan karakter hayatın tüm sorumluluğunu üzerine alarak bu hayatta başarılı olabilmişti. Güçlü kadın karakterleri denildiğinde akıllara bir gelen Daenerys bu filmde hem idealist hem de korkusuz bir kraliçe olmasıyla kendisine hayran bırakmıştı.

Game of Thrones filminin en güçlü kadın karakteri, film boyunca tahta çıkabilmek ve dünyayı iyi bir hale getirebilmek için var gücü ile çalışarak kadınlığa büyük bir örnek oldu.

2- Wonder Woman Tarihteki Güçlü Kadınlar Arasında Yer Alıyor! 

Güçlü kadın karakterleri arasında yer alan Wonder Woman, ‘’Kendileri için savaşamayanlar için savaşacağım’’ repliği ile tanınıyordu. En tanınan ve tarihteki güçlü kadınlar listesinde ilk sıralarda yer alan Wonder Woman, saf bir gücü temsil etmektedir. Saf gücü ise karakteri diğer süper kahramanlardan daha farklı kılmaya yetiyor.

Diana Prince tarafından canlandırılan bu karakter, düşmanlarıyla savaşırken yapılan eylemlerin arkasındaki nedenleri gerçekten anlamaya çalışarak, kıvrak zekasını ortaya koyuyor. Marvel kadın karakterleri arasında hayran olunan Wonder Woman, Batman ve Süpermen’i tek bir hamlede yenebilecek güce sahip olmasıyla öne çıkıyor.

3- Hermione Granger Fantastik Film Kadın Karakterler İçerisinde Bir Numara! 

Fantastik film kadın karakterler arasında gösterilebilecek Hermione Granger bilgisi, zekası, arkadaşlık aşkı ve cesareti ile hemen herkesin sevgilisi olmayı başarmıştı. Geçmiş dönemlere bakıldığında bugün birçok insan Hermione olmasaydı, Harry Potter, Voldemort’u yenemezdi diyor. Aslında doğru ve haklı bir yaklaşım olduğunu söyleyebilmek mümkün! 

Zekası ve şefkatiyle Harry Potter’in en önemli akıl hocalarından biri olan Hermione, kitaplardan aldığı güç ile dünyayı değiştirebilecek cesarete de sahipti. Özellikle sonuçları ne olursa olsun sevdiklerine yardım etmekten hiç kaçınmayan güçlü kadın karakterleri arasında olan Hermione bu yönüyle, insanlığa büyük örnek olmayı başardı.

4- Bety Harmon Güçlü ve Zeki Kadın Karakter Denildiğinde Akla İlk Gelenlerden Biri… 

Bety Harmon özellikle yetimhaneden çıkan güçlü ve zeki bir kadın karakter olması ile ön plana çıkmıştı. Satranca olan ilgisi ile tanınan bu karakterin bu yeteneği zamanla bir tutkuya dönüşmüştü. 

Bu tutkusu sayesinde erkeklerin egemenliği altında olan satranç dünyasında hayatta kalmayı başararak, büyük bir mücadeleye girişti. Başlarda kadın olduğu için küçük görülen ve alaya maruz kalan Bety asla yıkılmadı. Daima ‘’Son gülen iyi güler’’ diyerek, zeki ve yenilmez biri olduğunu tüm dünyaya kanıtlamayı başardı.

5- Eleven Kurgusal Karakterler Kadın Olarak Büyülemişti! 

Güçlü kadın karakterleri denildiğinde Eleven’i es geçmek olmaz. Birbirinden sıra dışı güçleri bulunan Eleven, özellikle geçmişinde yaşadıkları ile hepimize ilham kaynağı olmuştu. Güçleri yüzünden sürekli işkencelere maruz kalan bu denek, çok küçük yaşında tüm bunlara isyan ederek kaçmayı başarmıştı.

Esir tutulduğu yerden kaçan Eleven zamanla kurgusal karakterler kadın rolünde büyük bir üne kavuşmayı başarabilmişti. Sonrasında ise hayat hikayesi ile herkesi üzmüş ve yaşadıklarından sonra bu hale gelişi ile takdir toplamıştı.

6- Michonne Devasa Güçleri ile En Güçlü Kadın Karakterler Listesine Girebilmeyi Başarmıştı! 

Karizmatik kadın film karakterleri arasında bir diğeri elbette ki Michonne! Gelmiş- geçmiş en güçlü karakter diyebileceğimiz Michonne, Zombi kıyametinde hayatta kalma mücadelesi ile tanınmıştı.

YouTube video

Sessiz ve savaşçı ruhu ile büyük hayranlık uyandıran bu karakter iki zombisi, samuray kılıcı ve gizemli geçmişi ile bir anda ortaya çıkmıştı. Kısa zamanda ise bu hikayede önemli bir role bürünerek, en güçlü kadın karakterler listesine adını yazmayı başardı.

Zombi istilasında gücü ve zekası ile takdir toplayan Michonne, bugün belki de birçok kadının güç unsurunda büyük idolü haline geldi.

     

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!