featured

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Ramazanda Var mı? Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı | Hangi Esnaf Açık?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokağa çıkma kısıtlaması Ramazan ayı içerisinde devam edecek mi? Milyonları ilgilendiren bu konu iş yerlerini yakından ilgilendiriyor. Birçok firma, devam eden kısıtlama kararlarıyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Ramazan Ayında Koronavirüs Kısıtlamaları Nasıl? Hafta Sonu Yasak Var mı?

YouTube video

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Ramazanda koronavirüs kısıtlamaları 81 ilde uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonları devam edecek.  Saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında gerçekleşen yasaklar tüm illerde uygulamaya konacak.

1. Ramazanda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Dükkanlar

Ramazan ayı başladığından itibaren tüm illerdeki gıda işletmeleri kapalı olacak. Paket servis ile hizmet vermeye devam edebilecekler…

2. Ramazanda İftarlar Nasıl Olacak?  Namaz için Camiye Gidilecek mi?

Kısıtlamalar iftarları etkileyecek. Kalabalık yemek etkinlikleri, sahur ve toplu iftarlar yasak olacak… Ayrıca camilerde kalabalık olması nedeniyle teravih namazı olmayacak.

3. Ramazanda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi Esnaf Açık?

Bazı işletmeler sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sınırlı saatlerde hizmet verebilecek. 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olan yerler şu şekilde:

KuruyemişçilerMarketFırınlar, unlu mamul satan yerler ekmek ürünleri firmalarıKasap, manavlar da bu saatler arasında hizmet verecek.

Erdoğan Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Ne Diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Ramazan ayı boyunca fedakarlık yapılacağının sinyallerini verdi:

Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız.

Hafta Sonu Yasak Süreci Nasıl Etki Edecek?

Yaşanacak olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle hali hazırda zor durumdaki esnafın daha da zor günler yaşayacağı bekleniyor. Yeni kalkınma paketleri gündeme gelmesine rağmen tam kapsamlı bir ilerleme olmaması vatandaşların daha da zorluk içerisinde hayatını sürdürmesine neden oldu.

Varlık Fonu Ramazan Ayı’nda Etki Edecek mi?

YouTube video

Varlık Fonu bünyesinde birleşmeye devam eden firmaların ilerleyen günlerde daha da yoğunlaşacağı düşünülüyor. Hafta sonu yasak var mı sorusu endişeli bir bekleyişin sürmesine de neden olduğu için yeni güncel gelişmelere gözler dikildi.

Ramazan Ayı Yasakları Ne Kadar Sürecek? Ramazanda Yasaklar 2021 Kaç Gün

Ramazan ayında gündeme gelen esnaf işletme yasakları, sokağa çıkma yasağı son dakika gelişmesi olarak merak uyandırdı. Uzun süredir devam eden salgın kısıtlamaları Ramazan ayı içerisinde devam edecek…

Ramazanda Spor Salonları Ne Olacak?

Ramazan ayı boyunca spor salonları için genel işletme kuralları de geçerliliğini devam ettirecek. Saat kısıtlamaları spor salonları için de sürdürülecek.

Ramazanda Sahur Zamanı Yasak Saatleri

Ramazan ayı boyunca sahur zamanında sokağa çıkma kısıtlaması kuralları aynı şekilde geçerliliğini sürdürecek. Son dakika sokağa çıkma yasağı gelişmeleri haricinde kurallar aynen devam ettirilecek.

Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller | Ramazanda Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı

Ramazanda sokağa çıkma yasağı saatleri özellikle 81 ilde varlığını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı açıklamaları kapsamında sokağa çıkma yasağı genelgesi Türkiye’nin tüm illerinde uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı akşam ve sabah saatleri fark etmeksizin kurallara uygun şekilde sürdürülecek. Belirtilen saatler çerçevesinde sokağa çıkma yasağı İstanbul ve Türkiye’nin her ilinde aynı şekilde devam ettirilecek…

Ramazanda Yasaklar 2021 Senesi için Nasıl Çözümler Bulunabilir?

Ramazan ayı için sokaga çıkma yasağı saatleri kapsamında vatandaşların önlemlerini alarak evde ve sokakta yaşamlarını sürdürmesi bekleniyor. Bu kapsamda işletmelerdeki ekstra saat değişikliği uygulamaları doğrultusunda yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.  Ramazan ayı boyunca sürmesi beklenen yasaklar boyunca belirtilen saatler haricinde vatandaşların kısa mesafelerde maskeli gezmesinde sakınca bulunmamaktadır. Kalabalık ortamlardan uzak durulması önemli şekilde belirtilmiştir.

Evlerde Stok Yapılmalı mı? Paket Servis Sektörü Nasıl Etkilenecek?

YouTube video

Ramazan ayı sokağa çıkma kısıtlaması süresince marketlerde daha fazla alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor. Evlerde gıda tüketim yiyecek içecek stok durumu isteğe göre yapılabilir. Gıda ürünlerini servisle çağırmayı tercih edenlerin sayısında önemli miktarda artış yaşanacağı düşünülüyor. Yeme içme ihtiyaçlarını ev ve kapalı ortamlarda gideren vatandaşlar, uzaktan paket servis taleplerine daha çok yoğunlaşacağa benziyor.  

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!