featured

15 Maddede Tükenmişlik Sendromu Çözümleri | Depresyona Ne İyi Gelir | Ramazan Ayında Depresyona Girmemek İçin Ne Yapmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tükenmişlik sendromu son bir sene içerisinde hemen herkesi daha çok etkilemektedir. Korona virüs salgını nedeniyle burnout sendromu olarak da bilinen bu durum uzun sürdüğünde depresyon ve derin sorunlara dönüşebilir.

Tükenmişlik “Burnout” Sendromu ve Depresyon ile ilgili Bireysel Araştırmalar

Birçok kişi devam eden tükenmişlik sendromuna ve depresyonuna yönelik müdahale talebi olmadan hayatını sürdürmektedir. Ekonomik kriz ve toplumsal sorunların da çok olduğu sürede kendinize bir çözüm bulmak için tükenmişlik sendromu çözümü için kitap makale araştırması yapabilirsiniz.

1. Tükenmişlik Sendromu Testi Yaptırmak

YouTube video

Birçok hastanenin psikoloji bölümü sitesine kolayca giriş yaparak tükenmişlik testleri ve depresyon konu içeriklerini görebilirsiniz. Test kesin bilgi vermese de sizi yönlendirme açısından iyi olacaktır.

2.  Tükenmişlik Sendromu Makale ve Pdf İçerikler

Doğru bilimsel makale ile birçok konuda bakış açınız istediğiniz şekilde değişebilir. Yaşanan sıkıntıların arka planını pratik şekilde anlayabilirsiniz. Neticede kendinize yeteri kadar değer vermemeniz ve istediklerinizi yaşamakta zorlanmak tükenmişlik sendromu nedenidir. Bu kapsamda depresyon kitapları da değerlendirilebilir.

Tükenmişlik Sendromu Nasıl Anlaşılır?

Gün içinde kendinizi enerjisiz ve isteksiz hissediyorsanız, tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsiniz. Günlük işleri yerine getirirken üşenmek ve amaçsızlık hissi, yapılan işlerin bir amaca ulaşmadığı düşüncesi genelde yaygın şekilde eşlik eder. Bu durum belirli bir mekana göre değil hemen her alana göre oluşabilmektedir. Halsizliğe ne iyi gelir şeklinde bir arayışınız da olabilir. 

Tükenmişlik Sendromu Belirtileri Olanlar Ne Yapmalı? Tükenmişlik Sendromu Nasıl Geçer?

Tükenmişlik sendromu nasıl aşılır diyorsanız belirtilere yönelik çözüm sürecine girmiş olmanız gerekmektedir. Kendinizde bu enerjiyi bulamadıysanız ve bir uzmanla da görüşmeniz mümkün değilse, bir defter, kağıt kalem alarak isteklerinizi netleştirin.

1.  Kötü Hislerinizi ve İyi Hislerinizi Yazın

Tükenmişlik sendromu çözüm süreci için öncelikle ne istediğinizi ve ne istemediğinizi netleştirmek gerekmektedir. Basit bir yöntemle hızlı şekilde ayrıştırma işlemi yapabilirsiniz. Hislerinizi yazarken kendinize karşı net olmaya çalışınız.

2. Çalışanlarda Tükenmişlik Sendromu İş Yeri ile Alakalı Olabilir

Çalışanlardaki tükenmişlik sendromu dışarıdan kaynaklı bir sorun olabilir. Hakkınızın yenmesi ve yasal açıdan oluşan problemler ayrıca savunma gerektiren konulardır. Bireysel alanınıza ve çalışma hayatınıza yönelik net sorunlarda devlet kurumlarından faydalanabilirsiniz.

3. Beslenmenizi Düzeltmek için Özen Gösterin

Yediğiniz ve içtiğiniz her şey sizi oluşturuyor. Yani ruh kendisi ayrı bir şekilde iyi kötü duruma düşmez. Tükenmişlik sendromu nedir sorusunu bu anlamda fiziksel olarak da ayrıca ele almalısınız.  Yedikleriniz ne kadar katkı maddeliyse toksin maddeler çoğalır ve sizi ruhsal açıdan da yorar. Sinir sisteminiz ve yemekler bağımsız değildir.

4. Sabahları Bedava Kalori Harcayın

Sabah saatlerinde 1 litre su içmek, bedavadan 100 kalori harcamanızı sağlar. Kilo vermiş olma hissi kendinizi iyi hissettirir. Çünkü fiziksel özelliklerinizi değerlendirirken kilonuzun yerinde olması güzel bir duygu uyandırır. Başkalarının beğenmesi anlamında değil de olması gerekenin olması şeklinde bir hissiniz oluşacaktır.

5. Tükenmişlik Sendromu Belirtiler Listesinden Hangisi Uyuyor Bulun

YouTube video

Tükenmişlik sendromu  varsa bile hangi bölüm size daha çok uyuyor bunu tespit etmelisiniz. Nedenleri kabul etmek size hızlı bir çözüm bulmanız için avantaj sağlar.  Başka bir kişinin sizi mutsuz ettiğini düşünüyorsanız ayrı bir yol çizmeyi deneyebilirsiniz.

6. Evlilikte Cinsel Hayat ve Tükenmişlik Sendromu

Evlilikte cinsel hayat tükenmişlik sendromu nedeni olabilir. Birbirinden ruhsal ve fiziksel anlamda beklentisi olan kişiler bu durumu yaşayamazsa tükenebilir. Cinsel takıntılar, sorunlar, güven sorunları vs. tükenmişlik sorununun en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Bir terapistten destek alabilirsiniz.

7. Cinsellik Tanımlamaları Eğitimi Almak

Tükenmişlik sendromu tedavi süreçleri cinsel kökende çözüm odaklanılırsa kısa sürede bir sonuç verebilir. Neticede insanların hayatını sürdürmesi için en temel gereksinim cinsel istek ve bunu güvenle yerine getirme dürtüsüdür. Bu sekteye uğradığı anda işler daha karmaşık hale geliyor. Tanımlamaların düzgün yapılması için özellikle çaba harcanmalıdır.

8.  Hobi Alanı Bulunmalı

YouTube video

Önemli işleriniz haricinde önem vererek yapacağınız ayrıca bir hobi konusu olmalıdır. Kendi imkanlarınız dahilinde bunu yapabilirsiniz. Bahçe işleri, küçük sera alanı kurmak, geri dönüşüm işleri veya bir alanda yeni uzmanlık sağlamaya çalışmak size enerji verebilir. Bir amaç ve bunu yerine getirmeniz için istek oluşturmaya çalışabilirsiniz.

9. Psikolojide Tükenmişlik Sendromu Hafife Alınmıyor

Sanılanın aksine psikoloji konulara göre size müdahale yapmaz. Tüm hislerinizin ve sorunlarınızın psikoloji bilimi içerisinde karşılığı vardır. Oluştuğu dönem temelinde yeni bir his oluşturulmaya çalışılmaktadır. İnternetteki online psikoloji kursları, eğitimler, terapilere güvenerek hareket edebilirsiniz.

10. Tükenmişlik Sendromundan Kurtulmak için Acele Etmeyin

Nedenlerini tam bilemediğiniz konularda acele ederek sorunu daha da büyük hale getirmemelisiniz.  Tükenmişlik sendromu çözümleri için sabırlı ve kendinize başta anlayışlı olmalısınız.

11. Depresyon ve Tükenmişlik Sendromu için Yenmesi Gereken Yiyecekler

Acı biber, papatya çayı, balık, peynir, yumurta, yoğurt ürünlerini öğünlerinizde bolca tüketebilirsiniz. Sağlıklı protein ve doğru yiyecek kombinasyonu odak noktası olmalıdır. Örneğin karbonhidratı sadece spor ardından tüketebilirsiniz.

12. Depresyona En İyi Gelen Şey Spor Olabilir

Depresyona iyi gelen aktiviteler severek yapacağınız birçok fiziksel hareket olabilir. Dans etmek, yürümek, koşmak, oturarak hareket yapmak, kendinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Oturduğunuz yerden ağırlık kaldırmak bile size iyi hissettirebilir.

13. Depresyonu Tetikleyen Yiyecekler Yenmemelidir

Anlık keyfi artıran yiyecek ve içecekler, maddeler sizi depresyona daha da çok sürükler. Kendi dengenizi yok ettiğinizde vücudunuz normal düzenden daha da uzaklaşır ve yapay bir mutluluk kurar. Mutluluk için kendinize değer verme yollar bir madde, yemek vs. ile olmamalıdır.

14.  Depresyona İyi Gelen Dua Nedir?

Her din ve inanç türünde zorluklarla baş etme yolları değişebilmektedir. Dolayısıyla inandığınız duaları, dini aktiviteleri yapabilir ve sıkıntılardan kurtulmaya çalışabilirsiniz.  Kötülüklerden ve karmaşadan arınmak için birçok yöntem bulunuyor.

15. Tükenmişlik Sendromu Geçmesi İçin Psikolojiye İyi Gelen Aktiviteler

Psikoloji bozukluğuna ne iyi gelir sorusu için aktivitelerde çözümler bulabilirsiniz. Kültürel geziler, seyahatler, korona salgını da dikkate alınarak gerçekleştirilebilir. Farklı kültürleri görmek, uzun seyahatlere çıkmak size birçok anlamda fayda edecektir. Öğrenmeye devam ederek amacınızı sürdürebilirsiniz.

Travmalarla Baş Etmek için Tükenmişlik Sendromu

Yaşanan ciddi travmalarda kendinizi tükenmişlik sendromu içerisinde bulabilirsiniz. Kabullenmekte zorlandığınız durumlar için hislerinizi zorlamadan olduğu gibi düşünebilirsiniz. Müdahale etmemek ve acıyı olduğu gibi anlamak, nedenlere odaklanmak, kendinize iyi gelecektir. Psikolojik sorunların geçmediği süreçlerde nedenleri bulamamak en temel etkendir.

  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!