featured

Zayıf Kadınlar için Kalıcı Öneriler | Aşırı Zayıf Kadınlar Düzenli Olarak Ne Yapıyor? 40 Yaşından Sonra da Zayıf Kalmak İçin Diyet Listesi  

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıf kadınlar 40 yaş ve daha sonraki dönemlerde nasıl sürekli zayıf kalmayı başarıyor sorusu hemen herkesin aklına gelmektedir. Gereksiz kilo fazlalıkları beslenme ve yaşam tarzı ile oluştuğu için düzene girmesi gereken bir yaşamı da düşündürmektedir.

40 Yaşından Sonra En Çok Zayıflatan Spor Hareketleri

YouTube video

Yapacağınız spor hareketleri listesi kendi metabolizmanıza göre hazırlanmalıdır. Hazırlık esnasında severek oluşturulan hareketlere odaklanılabilir. Dışarıdan dayatılan bir liste yerine genel geçer kurallara da göre bir işlem yapılmalıdır.

1. 1 haftada 10 kilo Verdiren Spor hareketleri Gerçekçi mi? Zayıf kadınlar için Beslenme Diyet Listesi

40 ve üzeri yaş için zaten zayıfsanız yapacağınız hareketler ve diyet listesi bütünlük kazanmalıdır.

Yürüyüş yapmakHafif tempoda koşuHareketli müziklerle dans etmekYüzmekAğırlık çalışmalarıEsneme hareketleriKardiyo ve ağırlık birlikte çeşitli antrenmanlarAçık hava engebeli gezilerKısa veya uzun soluklu bisiklet sürüşleriProtein odaklı beslenme diyet listesi önerileri ise şu şekilde sıralanabilir:Yemeklerde bolca doğal protein içerikli besinler almakHer öğünde yeşillik içeren doğal gıdalar tüketmeye çalışmakBol su içmek ve bunu alışkanlığa dönüştürmekSebze yemeklerinin yanında yoğurt yemek ama protein yemeklerinde yeşillikle beraber tüketimYapay zayıflama ürünleri tüketimi yerine doğal süreçlere odaklanmakHaftada bir kere yağlı şekerli vs. istenen bir yiyecek tüketimiBelirli aralıklarla kan değerlerinin dengelenmesi

2. Evde Zayıflama Hareketleri | Yoğun Kilo Verme Egzersizleri | İç Bacak Eritme

Yoğunlaştırılmış bir spor sürecini istiyorsanız kardiyo ağırlıklı spor yapabilirsiniz. Yaş fark etmeksizin kardiyo antrenmanları sürdürülebilir. Evde zayıflama hareketleri erkek ve kadınlar için kalp atışı ve metabolizma hızlandırmaya yönelik şöyle yapılabilir:

Antrenmanlardan önce 15 dakika aşamalı şekilde vücut ısısı artırılmalıdır. Hafif eklem yeri esneme hareketleri yapmanız sakatlanma olasılıklarını azaltır.Bacak hareketlerini ilk başta çok fazla yapmayın ve gövde, üst, bacak şeklinde bir sıralama takip edin.Evde spor için 500 tane ip atlayın. 100 er tane 5 kere tekrar ederek atlamanız önerilir.7 tane zıplamalı squat ve bunu 3 kere tekrar edin. Sayı aşamalı artırılabilir.Burpi hareketini aşamalı şekilde yapın ve tam yaptığınızda 10’arlı set olarak değerlendirebilirsiniz. Bir iki antrenmanda hazırlık ardından gerçek hareketi yapabilirsiniz.Bacak zayıflama hareketleri yaparken squat dışı seçenekler de bulunmaktadır. 15 kere eller yere paralel şekilde oturup kalkabilirsiniz.  Kol zayıflatma hareketleri için yerde plunk ve ağırlık hareketlerine odaklanılmalıdır.Plunk hareketini dağa tırmanış, düz bekleme, yanlardan diz çekme ve tüm dizi öne getirme gibi çeşitlendirebilirsiniz. Gövdenizin kalıcı şekillenmesinde etkisi olan hareketlerdir. Metabolizmanızın yağ yakma hızını da belirler.

3. Aşırı Zayıf Kadınlar Spor Hareketleri Yapmalı mı?

Zayıf kadınlar spor hareketleri elbette yapmalı ve hayat boyu sürdürmeye çalışmalıdır. Spor zayıf kalmak için değil sağlıklı yaşamak içindir. Bir algı karmaşası olarak zayıflık kolayca kaybolduğu için sağlık da elden kolayca gidebilmektedir. Birçok kadının zayıf olmasıyla alakalı takıntıları aslında sağlık ve güzel duygularla ilgilidir.  Olması gereken temel dengeli vücut yapısı kaybolursa hastalıklı bir algı meydana gelecektir.

Aşırı zayıf kadınlar spor yaparken olması gereken kiloyu hedefleyebilir. Boy ve yağ miktarı da dikkate alınarak süreçler belirlenmelidir. Yağ oranı fazlaysa ve aşırı zayıfsanız bu sağlıksız bir durumdur. Bağışıklık sisteminiz düşer, kolay hasta olursunuz. Kas kütlesi çoksa zayıflık büyük bir avantaj olabilir.

Zayıf Kadınlar Nasıl Giyinmeli | Zayıf Kadın İticiliği

Kilo vermek neden bir yerden sonra itici bir hale geliyor sorusu kıyafetlerdeki hastalıklı görüntü ile alakalıdır. Kıyafetler güzel durmayabilir. Bu kendinize olan bakış açınızla da ayrıca alakalı bir konudur. Kendinizi olduğunuzdan daha kilolu göstermek istediğinizde dar ve açık renk kıyafetler giyilebilir.

1. Herkes Zayıf Olmak Zorunda mı | Fit Kadın Nedir | Zayıflamak İçin Çabalamak

YouTube video

Zayıflamak için erkekler ve kadınlar yanlış besinlerden oluşan düzeni değiştirme çabasında gibi düşünülebilir. Şöyle ki normalde herkes zayıf olmak zorunda değildir. Ancak insanların normal kilosu da obezite gibi sorunlara yer vermez. Obezite özellikle son yarım yüzyılda meydana gelen, Türkiye’de de daha erken dönemlerde görülen bir sorundur. Besin dengesi ve firmalarda tüketilen malzemelerin sorunsuz olduğu yerlerde obezite de olmaz.

Besinlerde hormonlar, zirai koruyucu ilaçlar birbiriyle karıştırılarak kullanılmış ve bu engellenemez düzeye geldiği için vücudun kilo dengesini sağlayan mineraller sekteye uğramıştır. Karbon, yağları yakan doğal bir madde olarak eksildiği için bağışıklık sistemini de çökertmiştir.

2. Kilosunu Belli Etmeyen Zayıf Kadınlar ve Kemik Yapısı

Zayıf kadınlar arasında bazıları kilosunu belli etmeyebilir.  Kemik ağırlığı ve kas yapısı ile yağlanma miktarı bunda belirleyici olmaktadır. Dönemsel olarak beslenme açısından Ramazanda beslenme ve zayıf kalma yöntemleri için ayrı bir araştırma yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!