featured

11 Maddede Ayakta Nasır Nasıl Geçirilir? Nasır Bandı Olmadan Nasır Geçirme Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayakta nasır acı veren bir sorun olarak yürümenizi ve günlük yaşantınızı olumsuz etkiler. Cilt yapısında oluşan kalınlaşma tedavi edilebilir bir sorundur.  Oluştuğu zemini yok etmek için sorunun ciddiyetine göre bir müdahale yapılmalıdır.

Ayakta Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ayakta nasır tedavisi için birçok yöntem bulunmaktadır. Bazı çözüm yolları geçici olarak sorunu yok ederken bazıları da kalıcı şekilde onarım sağlar.

1.  Ayak Tabanında Nasır Bitkisel Tedavi

YouTube video

Bitkisel ürünlerle ayak nasır tedavisi yapılırken çeşitli antibiyotik etkisi olan ürünlerden kullanabilirsiniz.  İleri düzey nasırlar yerine hafif çaplı nasır tedavisi için uygun bir çözüm olabilir.

YouTube video

Sarımsakla nasır tedavisi yaparken 4-5 saat boyunca nasırlı yere streç poşetle temas ettirmelisiniz. Geceden sabaha kadar bekletirken nasırlı kısmı önce sıcak suyla yumuşatabilirsiniz. İç kısımlara bu şekilde etkisi daha çok olacaktır.

Ayaktaki nasır nasıl geçer doğal yolla tedavi yöntemi olarak asit fazlası olan domates kullanılabilir. Suyundan arındırılmamış şekildeki domatesi içerisine bir miktar tuz ekleyerek streçle nasır bölüme koyun. Nasır tedavisi domates ile basit sorunlarda yapılabilir. Uygulama ardından 4 saat bekleyebilirsiniz. Öncesinde deriyi yumuşatmak etki kapasitesini artırır.

Ayaktaki nasır nasıl sökülür sorusu için sirke ve ponza taşı kullanarak başka bir doğal uygulamadan faydalanabilirsiniz. Sirke içerisindeki yoğun asit, nasırlı kısımları ve iç bölümdeki enfeksiyonu gidermede destektir. Sirkeyi uygulamadan önce ve sonra ponza taşı ile sürtmeniz ve yüzeyde delik oluşmasını sağlamanız gerekmektedir.

2. Eczanede Satılan Nasır İlaçları ve Nasır Bandı Etkili mi?

Nasır kökünü tam olarak kese ile kurutmadığınızda iltihaplanma sorunu devam edecektir. İlaç kullanılacak kadar kötü düzeyde nasır varsa cildiye nasır tedavisi bölümü üzerinden randevu alabilirsiniz. Kökten sorunu kurutmak gerekmektedir. Nasır sadece yüzeysel kalınlaşma değildir, içerideki iltihabın yayılmasını engelleyen bir koruma çıkıntısıdır.

3. Nasır Ameliyatı ile Ayakta Nasır Tedavisi

Ayakta nasır tedavisi yapılırken ameliyatlı işlemler ileri düzey nasır için gerekmektedir. Tepe oluşan bölüm öncelikle lokal anestezi ile uyuşturulur, ardından da çıkıntılı kısım deriden ayrıştırılır. Operasyon ardından kalan bölümün kurutulması için ilaç tedavisi devam ettirilir.

4.  Ayak Tabanında Nasır  ve Parmakta Çıkan Nasır Farklı mı?

Tabanda çıkan nasır iltihap yayılma hızı bakımından daha yoğun görülür. Çünkü iltihap, yağlı dokuda daha hızlı ilerler. Oysa kemik yapı üzerindeki nasır daha yüzeysel olacaktır. İltihap kurutulması bakımından nasır nasıl geçer sorusunu bu şekilde de ele almak gerekiyor.

5. Ayakta Nasır Başlangıcı Nasıl Anlaşılır? Eldeki Nasır Nasıl Geçer?

Ayakta nasır belirtileri arasında derinin sertleşmesi, kalınlaşması, renk değişimi, halkalı bir yüzey görünümü yer almaktadır. Eldeki nasır da aynı şekilde belirli bir bölgenin sertleşmesi olarak belli olur. İltihaplanma ilerlemeden çözüm bulunmalıdır. Nasır bazı hallerde kendiliğinden geçebilir. Acı hissi ile varsa bir doktordan yardım almalısınız.

6.  Ayakta Çalışanlarda Nasır Neden Olur?

YouTube video

Devamlı ayakta çalışanlarda nasır yaygın görülen bir sorundur. Aynı bölgeye devamlı basınç olması nedeniyle kan dolaşımı ve toksin birikintileri meydana gelir. Ayak nasırı oluşmaması için konforlu bir ayakkabı almalısınız. Uzun süre deri bir yere temas edecekse de nem kalmamasına dikkat ediniz. Nemli bir ayakta veya elde nasır oluşumu daha çoktur.

7. Ayakta Nasır Kökü Kendiliğinden Çıkar mı?

Doğal yollarla nasır nasıl tedavi edilir sorusu için iltihaplı alana kendiniz müdahale etmemelisiniz. Yapılabilecek en makul uygulama o bölgeyi iltihaptan uzaklaştıran bitkisel yollardır. Kuru kalmasını sağlamalı, acı hissi varsa da hemen uzmana başvuru yapmalısınız. Kökü kendi imkanlarınızla çıkarmaya çalışmamanız önerilir. Derin yaralarda nasır bandı boş yere kullanılmış olur. Elle müdahale de sorunu daha büyük hale getirebilir.

8. Ayakta ve Elde Nasır Neden Olur? Vazelinle Nasır Tedavisi Yapılır mı?

YouTube video

Ayak nasırı ve elde oluşan nasırlar genellikle bu bölümü kaplayan yerde sık temasa bağlı şekilde oluşmaktadır.  Vazelin, düzenli olarak önlem amacıyla nasırı engellemek üzere kullanılabilir. Köklü nasır nasıl tedavi edilir sorusu için bu bir sağlıklı yanıt olmayacaktır.  Ameliyat harici uygulamalar hafif nasırlar için sonuç verebilir. Elde de avuç içinde bir şeyleri tuttuğunuz yerlerde nasır sıkça olur. Eldiven ve bandaj kullanarak eldeki nasır nasıl tedavi edilir sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

9. Topuklu Ayakkabılar Nasır Tedavisi Engeli midir?  

Ayaklarınızın baskı yediği ortamda bulunması nasır olan kişiler için olumsuz etki yapacaktır. Bu nedenle baskı olmayan konforlu ayakkabılar seçmelisiniz.

10.  Yaşlılarda Nasır Tedavisi Nasıl Olmalı?

Nasır, deri direncinin az olduğu yaşlılarda daha sık görülmektedir. Tedavi için bir uzmana başvuru yapılması, yenileme sıklığını azaltacaktır. Ayrıca nasır kemikleri belirgin olan aşırı zayıf kişilerde de sıkça görülebilir. Bu bölgelerde iltihap oranı azdır.

11.  Ayakta Nasır Şekil Bozukluğuna Neden Olur mu? Badem Yağı Kullanmak Mantıklı mı?

YouTube video

Ayakta nasır şekil bozukluğuna neden olmaz ama sonuç olarak görülebilir. Kemik yapısındaki sorunlar için ayrı bir tedavi gerekmektedir. Doğal tedavi yollarından badem yağı ise harici kullanımda deriyi yumuşatarak nasır oluşumunu engeller. Nasır bandı ürünleri ile önlem de alabilirsiniz. Ayak bakımı ve üşümesi de ayrıca incelenerek çözüme katkı sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!