featured

Botoks Randevunuza En İyi Şekilde Hazırlanarak Tedavinizi Kolaylaştırın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Botoks uzun yıllardır popüler olan bir tedavi yöntemidir. Yüz kırışıklıklarının ve ince çizgilerin görünümünü azaltmanın harika bir yoludur. Botoks işleminin sonuçları kalıcı olmasa da birkaç ay sürebilir ve tedavinin ne kadar kısa sürdüğü düşünülürse buna değerdir. Botoks Adana yaptırmak, hazırlık için plastik cerrahi kadar çaba gerektirmese de biraz çaba gerektirir. Bu metinde sıraladıklarımız botoks prosedürüne hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Kaçınmanız Gereken Şeylerden Haberdar Olun

İşlemden önce doktorunuz bazı ilaçları ve takviyeleri almayı bırakmanızı önerebilir. Kas gevşeticiler, kan incelticiler ve NSAID’ler, botoks ile birlikte kullanıldığında aşırı kanamaya neden olabilir. Tedavi tarihinden bir veya iki hafta önce bu ilaçları almayı bırakın.

Tedavinizden önceki güne kadar bazı ilaçları almanız gerekiyorsa, bunu doktorunuza bildirin. Kaçınmanız gerekebilecek yaygın ilaçlar,alerji ilaçları, aspirin, warfarin, uyku yardımcıları, ibuprofen, E vitamini takviyesi ve omega 3 yağları olarak sıralanabilir.

Sigara ve alkol, botoks sonrası iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Sigara içmek morarma riskinizi artırır. İşlemden önceki 48 saat boyunca alkol kullanmamanız veya sigara içmemeniz önem arz eder. Kaçınmanız gereken bir başka faktör ise fazla güneş ışığıdır.

İşlem bölgesinin fazla hassas olmasını önlemek için tedaviden önce ve sonra maruz kaldığınız güneş ışığına dikkat etmeniz ve güneş kremi kullanmanız önemlidir. Botoksu Adana’da yaptırmak isteyenler Estelite’ye giderek botoks öncesi hazırlık hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Doktorunuzu Doğru Bir Şekilde Bilgilendirin

İlk danışmanlık randevunuz sırasında tıbbi geçmişiniz ve ilaç tedaviniz konusunda dürüst olun. Doğal takviyeler de önemlidir. Önceden cilt sorunlarınız, alerjileriniz, hastalıklarınız veya sağlık sorunlarınız varsa bunları ilk randevunuz sırasında açıklayın.

Sigara içiyorsanız veya herhangi bir solunum sorununuz olup olmadığını doktorunuza bildirmeniz de önemlidir. Botoks tedavinizin sonuçlarını etkileyebileceğinden, kullandığınız cilt bakım ürünleri hakkında da konuşmalısınız.

Botoks tedavinizi yaptırmadan önce gerçekçi beklentilerinizin olduğundan emin olun. Aynaya baktıktan sonra sorunlu alanlarınızı belirlemeli ve botoksun sizin için neler yapabileceğini anlamalısınız. Botoksun sonuçlarının kalıcı olmadığını ve istediğiniz sonuçları elde etmek için birkaç tedaviye ihtiyaç duyabileceğinizi anlamalısınız. Estelite’nin verdiği ücretsiz danışmanlık hizmeti sayesinde botoksun hangi ihtiyaçlarınızı karşılayacağını ve hangilerini yerine getiremeyeceğini anlayabilirsiniz.

Botoks öncesi cildinize bakım yapın

Tedavi etmek istediğiniz bölgeye bir buz torbası uygulamak, botoks enjeksiyonunuzdan kaynaklanan morarmayı en aza indirebilir. Buz paketini bir havluya koyun ve en az 20 dakika cildinize uygulayın. Tedavi bölgesini buzlamak için en uygun zaman tedaviden önceki gündür.

Yapmanız gereken bir başka şey ise botoks tedavisi yaptırmadan önce cildinizin kir, makyaj veya nemlendirici içermediğinden emin olmaktır. Hafif bir temizleyici ve biraz su kullanın. Cildinizin temiz olduğundan emin olduğunuzda kuru bir havluyla kurulayın. Enjeksiyonu uygulamadan önce, doktor cildinizi bir miktar antiseptik ve ovma alkolü ile temizleyebilir.

Cildiniz morarmaya meyilliyse tedaviden önce biraz kremi sürmeyi düşünün. Enjeksiyon yerinde morarma olasılığınızı azaltacaktır. Kremin nasıl kullanılacağına veya hangi kremin sizin en iyisi olacağına dair sorularınız varsa doktorunuzla konuşun.

Botoks yaptırmayı planlıyorsanız, iyi sonuçlar için uygun hazırlık şarttır. Randevunuz için en az bir hafta erken hazırlanmaya başlayın. Botoks ile daha az çizgi ve kırışıklık, canlı bir cilt ve genç bir görünümün tadını çıkarabilirsiniz. Adana’da botoks yaptırmak isteyenler Estelite’ye gelerek tedavi öncesi bakım hakkında detaylı bilgi alabilirler. Bu sayede daha güvenli ve etkili bir tedavi süreci geçirmeyi sağlayabilirsiniz. Doğru bir hazırlık botoksa bağlı yan etkileri en aza indirir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!