featured

Zihin Okuma Sinyal Testi Olmadan Facebook Bileklikleri ile İnanılmaz Akıl Okuma   

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zihin okuma teknolojisi günümüzün en dikkat çekici konuları arasında yer almaktadır. Facebook zihin okuma bileklikleri bu konuyu daha da ilgi çekici hale getirerek bir yeniliğe imza atıyor. Yeni nesil teknolojiler konusunda devamlı bir atılım içinde olan Facebook bileklikleri VR ve AR teknolojilerinin ötesine geçiyor.

Facebook Zihin Okuma ve Nörolojik Sinyallerle Akıl Okuma Teknikleri | Telekinezi ile Ayrılan Yollar

https://www.youtube.com/watch?v=kf6r4jeHuqM

Facebook bileklikleri gelişim aşamasında olsa da beyinden gelen sinyalleri ellere göndererek kullanıcıların eylemlerini anlamayı hedefliyor. Sanal veya artırılmış gerçeklik kapsamında kullanıcıların hareketlerinin önceden bilinmesi kontrol cihazları açısından önemli bir atılım denebilir. Uzaktan zihin okuma sisteminin ilerleyen dönemlerde kontrole bağlı savunma sistemlerinde de kullanılabileceği düşünülüyor.

1. Facebook Klavye Sistem Uzaktan Zihin Okuma

Zihin okuma sistemi, nörolojik bağlantılı sanal klavye uygulamasında da kendisini göstermektedir. Bileklik sayesinde gerçekleşen bu akıl okuma sisteminde harekete bağlı şekilde yazılmak istenen ifade metne dönüştürülüyor.

2. Akıl Okuma Kontrolden Çıkabilecek Bir şey mi?

Pratik faydalara odaklanan teknolojik yenilikler kontrolden çıkabilir durumda olduğunda birtakım denetim mekanizmaları devreye giriyor. Bilekliklerin neden uzun zamandır piyasada yer almadığı birçok kişinin Facebook ile ilgili düşüncelerini de sorgulattı denebilir.

AR, VR çalışmalarına odaklandığı bilinen Facebook, birkaç kere bilekliklerle alakalı piyasa hazırlıklarını dile getirmişti. Askıda kalan süre boyunca sosyal medya platformu üzerinden bazı yenilikler denense de istenen randıman alınamadı.

3. Akıl Okuma Bilekliği Fikrinin Geliştiricisi Mike Schroepfer Ne Diyor?

Facebook zihin okuma sorularına dayalı bir teknoloji sistemine odaklanan Mike Schroepfer sanal klavye ve dijital metin dönüştürücü sistemin üzerini çiziyor. İlerleyen dönemlerde Facebook teknolojilerinin sosyal medyada yön değiştirerek baskın koşullar elde edeceğini vurguluyor.

Bileklik ve buna bağlı sanal klavyelerin piyasaya çıkış değerlendirmesinin kesinleşmemesi akıllardaki soruları daha da artıracaktır.  Klasik anlamda sosyal medya kullanıcıları için devrim niteliğindeki bu gelişmenin ciddi değişiklikler getireceği yönünde yorumlar bulunmaktadır.

4. Facebook Bileklikleri Zihin Akışını Kötü Etkiler mi?

Bir süre tartışmalara da neden olan Facebook akıl okuma bileklikleri zihin akışını çevirerek simgesel hale getiriyor. Var olanı tespit ederek dönüştürürken temas teknolojisini kullanıyor. Beyin sinyallerinin geçtiği bölgeden alınan işaretler dönüştürülürken ekstra bir zarar söz konusu değil.

Zihin Okuma Teknolojisi Günlük Yaşamda Nasıl Etki Edecek?

Facebook bileklikleri yaygınlaşırsa, sinyallerle araçsız görüntü alma uygulamaları daha sık karşımıza çıkacak gibi duruyor. Hologram sistem dışında bireyselleştirilmiş dönüştürücü sistem sayesinde daha karmaşık sitelerin aynı şekilde kullanılacağı aşikardır.

Araçsız Akıl Okuma Teknikleri | Teknolojiden Bağımsız Şekilde Düşünce Okumak

Savunma amacıyla başkalarının aklından geçenleri okumak tahmin şeklinde odaklanma gibi düşünülebilir. Yalan testleri, sinyallere göre birtakım çözümlemeler eskiden beri yapılmakla beraber çoğu zaman istenen verim alınamamıştır.

Tahmin edilir davranışlar konusunda zihin okuma teknikleri cinsel eğilimler, etnik kimlik, genetik zemininde oluşturulabilir. İnsanlar doğum anından itibaren 5 yaşına kadar edindikleri temel üzerinde davranışlarını şekillendirir. İlk düşünce ve duygular, gelecekte yapılacaklar için en temel zemini oluşturur.

Köklü davranış değişiklikleri için sosyal açıdan küresel etkileri olan ölüm kalım meselesi konular gerekecektir. Cinsellik travmaları, hastalıklar, kırım gibi kitlesel sorunlarda insanlar özlerine aykırı şekilde davranabilmektedir.

Yönlendirici etkiler, sinir sistemi ile doğrudan alakalı olduğu için, Facebook zihin okuma bileklikleri de aynı mantıktan yola çıkıyor. Bir davranışı önceden tahmin etmek için beyinden gelen sinyaller devreye girmektedir. Beyindeki sinir sisteminde fiziksel etkiler varsa, sinyal aktarımı doğru şekilde devam etmez.

Başkalarını tanımadan yapacakları davranışı tahmin etmek,  seçimlerle doğrudan alakalıdır. Sembolik olarak kartlarla akıl okuma bu amacı taşır. Seçtiğiniz kartlar anlık hislerinize göre beyninizdeki sağ sol yönüne göre şekillendirilmektedir.

Dini duygular ve cinsel hisler ayrı sinyaller olarak iç ve dış sistemi temsil eder. Bu iki sinyalin bir arada olması, ancak hayati risk olan hallerde devreye girmektedir.  Yoğun adrenalin ve tehlike anlarında cinsellik akla gelmesi hayatta kalma çabasını artırmak için kendiliğinden olan bir şeydir.

Cinsel davranışlar doğru şekillenmediği anda zihin okuma teknolojisi otomatik olarak etkisiz hale gelebilmektedir. Beyindeki sinyaller haz merkezi olan kısımla doğrudan bağlantılı olduğu için aktarımın doğru ve dalgalı bir şekilde devamında etkili olacaktır.  

Zihin Okuma Teknikleri Okuma Önerisi “Stan B Walters”

Zihin nakli konusu akıl okuma ve yapay zeka ile değişen ekranları anlamanıza yönelik farklı bir bakış açısı oluşturabilir. Zihin okuma teknikleri hakkında kapsamlı araştırma için de kitap önerisi sayfasına bakabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!