featured

15 Dakikada Kremalı Mantar Çorbası Tarifi | Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır | Ev Yapımı Lokanta Usulü Kremali Mantar Corbasi Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kremalı mantar çorbası tarifi ile sofralarınız tatlanacak. Kremanın fresh tadı sayesinde sofraların vazgeçilmezi olan, soğuk kış akşamlarının sıcacık çorbası kremali mantar corbasi yapmak, bu tarifle çok kolay. Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, bu tarifimizi sizler için adım adım anlattık, açıkladık. İşte, diğer kremali mantar corbasi tariflerinden tamamen farklı, kıtır ekmekli, mis gibi kekik kokulu kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı mantar çorbası tarifi oldukça çeşitli. Ancak sizin aradığınız tam ölçülü, tam kıvamlı ve lezzetli bir kremalı mantar çorbası nasıl yapılır tarifi ise aradığınız tarif burada. Dilerseniz tarifimizdeki gibi çorbanızı kremalı mantarlı yapabilir, dilerseniz de mantar yerine başka bir sebze tercih edebilirsiniz.

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri

Kremalı mantar çorbası tarifi malzemeleri biraz fazla ama bu çorbanın lezzeti, pek çok çorbayı geride bırakıyor. O yüzden malzemelerin çokluğu buna değer. Kremali mantar corbasi yapak için gerekli olan malzemeler de şunlar:

Yarım kilo kültür mantarı5 diş sarımsak (isteğe göre arttırılabilir ya da azaltılabilir)2 adet orta boy soğan8 çorba kaşığı zeytinyağı (isteğe göre Ayçiçek yağı)2 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı sirke (isteğe göre)1 su bardağı et suyu5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 paket hazır kremaKekik

Kremalı Mantar Çorbası Yapılışı | Hazır Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Öncelikle geniş bir çorba tenceresinin içerisine 5 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve ısıtmaya alınır. Zeytinyağı ısındıktan sonra içerisine küçük küpler şeklinde doğranmış soğanlar eklenir, kavrulmaya alınır.  

Soğanların kavrulmasından sonra ince dilimler halinde hazırlanmış kültür mantarları çorba tenceresine ilave edilir ve kavrulmaya alınır, yanmaması için sık sık karıştırılır.  

Mantarlar kavrulurken çorba tenceresi içine 3 diş sarımsak rendelenerek eklenir. 2 çorba kaşığı un, sarımsaklardan sonra tencereye ilave edilir ve unun rengi değişinceye kadar karıştırılarak kavrulur.  

Un kavrulduktan sonra tencere içine kekik ve 1 çorba kaşığı sirke eklenir, karıştırılır. 1 su bardağı et suyu, 5 su bardağı su, tuz ve karabiber eklenir ve çorba kaynayana dek yüksek ateşte pişirilir. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.  

Çorba kaynarken isteğe göre normal ekmek, isteğe göre ekşi maya ekmeği küp küp doğranır ve 2 kaşık zeytinyağı ve bir miktar kültür mantarı ile bir tavada ısıtılır, yanmaması için karıştırılır. İsteğe göre kırmızı biber, kekik, nane ve benzeri gibi baharatlar eklenir.  

Kaynaması biten çorba kısık ateşteyken el blendırı ile mantarlar pürüzsüzleşene kadar çekilir. Bu adımda isteğe göre el blendırı kullanılmaktadır. Kremali mantar corbasi taneli olsun isterseniz blendır kullanmayabilirsiniz.  

Çorba blendırdan geçirildikten sonra 1 paket krema eklenir ve çorba tenceresinin altı kapatılır.  

Çorba servis tabağına alınır ve üzerine mantarlı ekmek eklenerek içime hazır hale getirilir.

Kremalı Mantar Çorbası Püf Noktası

Kremalı mantar çorbası tarifi püf noktalar açısından oldukça zengin. Eğer bu püf noktalara dikkat ederseniz, leziz bir çorba yapabilirsiniz. Kremali mantar çorbasi tarifi püf noktaları ise şunlar:

Mantarları tencereye tek seferde atmayın. Mantarlar suyunu bıraktığı için mantarları ikiye ayırıp, ilk kısım mantar suyunu çekerken ikinci kısım mantarları atmak gerekli.Kremalı mantar çorbasında et suyu kullanılması tavsiye edilmektedir çünkü et suyu, çorbanın daha leziz olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz tavuk suyu da tercih edebilirsiniz.Unun kavrulması aşamasında unu yakmamaya dikkat edilmeli. Bunun için de unun rengi hafiften kahverengiye döndüğünde su eklenmeli.Mantar çorbasına krema eklenirken çorba sürekli olarak karıştırılmalıdır.Kültür mantarı, kremalı mantar çorbası için sık kullanılan bir mantar türüdür ancak istiridye mantar ya da kuzugöbeği mantarı kullanmak, kremali mantar çorbasını daha leziz hale getirmektedir.

En Basit Kremalı-Mantar Çorbası Tarifi | Ev Yapımı Kremalı-Mantar Çorbası

Eğer benim çok vaktim yok, en basit kremalı mantar çorbası nasıl yapılır öğrenmek istiyorum diyorsanız da sizler için bir tarifimiz var. Üstelik bu tarifimiz az malzemeli ve 4 kişilik. Basit kremalı mantar çorbası tarifi için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şunlar:

250 gram kültür mantarı1 dolu yemek kaşığı un3 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı1 paket hazır krema

Basit kremalı mantar çorbası yapmak için öncelikle derin bir tencere içerisine tereyağı ile birlikte sıvıyağ alınır. Tereyağı eriyince içine küçük küçük doğranan ya da rendelenen sarımsaklar eklenir, karıştırılır. Küçük küpler şeklinde doğranmış mantarlar tencereye eklenir ve kavrulur. Tuz eklenir ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar sık sık karıştırılır. 

Mantarlar suyunu çektikten sonra un ilave edilir, un kokusu çıkana dek kavrulur. Unun kokusu çıkınca tencereye su ilave edilir ve çorba kaynadıktan sonra krema eklenir. Kremanın eklenmesi sonrasında çorba bir taşım kaynatılır ve servise sunulur. İşte, kremalı mantar çorbası tarifi bu kadar basit!

Sütlü Kremalı – Mantar Çorbası

YouTube video

Dilerseniz kremalı mantar çorbası tarifi sütlü de yapabilirsiniz. Mantar çorbasi yalnızca kremalı olarak yapılmıyor. Eğer isterseniz süt kullanarak, leziz bir mantar corbasi yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemeler yalnızca; mantar, limon suyu, tereyağı, zeytinyağı, un, süt, su, tuz ve karabiber. 

Terbiyeli Mantar Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri

15 dakikada hazırlayabileceğiniz terbiyeli mantar çorbası ile hem akşam yemeklerinizi hem de Ramazan ayında iftar sofralarınızı tadına doyum olmaz hale getirebilirsiniz. Eğer yemeklerinizde ve çorbalarınızda krema kullanmayı sevmiyorsanız, terbiyeli mantar çorbası tarifi deneyebilirsiniz.

Terbiyeli mantar çorbası yapmak için gerekli olan malzemeler: bir paket kültür mantarı, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 4 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağı ve tuz. Çorbanın terbiyesi için ise yarım limonun suyunu ve 1 yumurta sarısını kullanmanız yeterli. Terbiyeli mantar çorbası tarifi için linke tıklamanız yeterli.

Kremalı Mantar Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri

YouTube video

Kremalı mantar çorbası nefis yemek tarifleri ile de mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz. Kremalı mantar çorbasını evde yapayım ama lokantada yapılanlar gibi bir tadı olsun diyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. 

Bonus : Kremasız Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı mantar çorbası güzel ama kreması bana ağır geliyor, kremayı sağlıklı bulmuyorum, bu yüzden kremasız mantar çorbası nasıl yapılır merak ediyorum diyorsanız, vereceğimiz tarif de tam size göre. Üstelik kremasız mantar çorbası da 15 dakikada servise hazır. Kremasız mantar çorbası yapmak için gerekli olan malzemeler de şunlar:

Bir paket (yarım kilo) kültür mantarı1 adet soğan1 su bardağı süt1 litre su (sıcak)2 yemek kaşığı dolusu un4 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuz

Kremalı mantar çorbası tarifi gibi lezzetli kremasız mantar çorbası yapımı için ilk olarak soğan küçük küçük doğrandıktan sonra derin tencerede kavurun. Küçük doğranan mantarları tencereye ilave edin ve sulanana kadar kavurun. Mantarlar suyunu çekince un ilave edip ve kavurun. Unun kokusu çıkınca su ekleyin. Suyun kaynamasından sonra oda sıcaklığındaki süt ekleyin. Çorbayı tüm malzemeler ile birlikte kaynattıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve servis tabağına alın. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!