featured

Ziyaret Edilmesi En Zor Ülkeler | Bu Ülkelere Gitmek Çok Zor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziyaret edilmesi en zor ülkeler özellikle gezginlerin dikkatini çekiyor. Yeni yerler keşfetmeyi seven ve gezginlerin seyahat rotasında sapmalara neden olan bu ülkeler aynı zamanda dünyanın en az ziyaret edilen yeri. Bu ülkelerin kimisi coğrafi nedenlerle kimisi de bürokratik nedenlerle turist alımlarında oldukça cimri. İşte, ziyaret edilmesi en zor 13 ülke…

Ziyaret Edilmesi En Zor Ülkeler Hangileri ?

Ülkelerin içinde bulundukları siyasi durum, bürokratik engelleri veya coğrafi konumları onları ziyaret edilmesi en zor ülkeler yapıyor. Peki, hangi ülkeye, hangi nedenle gitmek çok zor? İşte cevabı…

1 – Dünyada Ziyaret Edilmesi En Zor Ülkeler Listesinin Başında: Kuzey Kore

Kuzey Kore bilindiği üzere dünyanın en kapalı ülkesi. Bu nedenle bu ülkeye gitmek de oldukça güç. Kuzey Kore’ye Çin ve birkaç ülke dışında başka yerden uçuş gerçekleştirilemiyor. Dolayısı ile başka ülkelerden Kuzey Kore’ye neredeyse değil tamamen imkansız.  

YouTube video

Kuzey Kore’ye turist olarak gitmek güç ancak eğer turist olarak buraya gitmeyi başaran kişiler de özgürce dolaşamıyor. Çünkü turistlere yanlarında bir rehber olması şartıyla gezi izni veriliyor. Üstelik turistler yalnızca önceden belirlenmiş olan yerlere gezi yapabiliyor.

YouTube video

Kuzey Kore hakkında en ilginç bilgilerden biri de; turistlerin yere halk ile konuşması tamamen yasak ve fotoğraf çekme izinleri de yok. Turistler sadece belirli yerlerde fotoğraf çekebiliyor. Bu yasakları delen turistler için de cezalar söz konusu.

2 – Somali

Dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasında Somali de bulunuyor. Temelde bu ülkeye gidilmesi yasak değil. Ancak yıllarca süren iç çatışmalar nedeniyle Somali’ye gitmek hiç güvenli değil ve pek çok hükümet, Somali’ye zorunlu ziyaretlerin dışında ziyaret gerçekleştirilmemesi için vatandaşlarını uyardı.

Türkiye’den Somali’ye gitmek yasak ya da zor değil ancak ziyaret sırasında çeşitli sıkıntılarla ve tehlikelerle karşı karşıya kalmak mümkün. Özellikle de salgın hastalıklar ve hırsızlık olayları burada çok yaygın. Somali, dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkelerden biri çünkü salgın hastalıklara yakalanma riski burada çok fazla.

3 – Ekvator Ginesi

Ekvator Ginesi, doğal güzelliğiyle muhteşem ülkelerden biri ancak hiç de huzurlu değil. Çünkü yerel halkı dahil turistlerin de insan hakları konusunda ihlale uğraması çok muhtemel. Ayrıca devlet baskısı da had safhada. Tıpkı Kuzey Kore’de olduğu gibi Ekvator Ginesi’nde de belirli yerlerin dışında fotoğraf çekimi yapmak yasak. Örneğin; ülkenin devlet binalarının ya da havaalanının önünde fotoğraf çekmek ve çektirmek kesinlikle yasak.  

YouTube video

Ekvator Ginesi için bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız ev Amerikan vatandaşı değilseniz bu biraz zor. Ayrıca ülkedeki otelleri fiyatı da oldukça yüksek. Ayrıca ülkede temiz su sıkıntısı olduğu için turistlerin sürekli olarak elinde su şişesiyle gezmesi gerekli.

4 – Kiribati

https://www.youtube.com/watch?v=4LsFLZIrXwY

Kiribati de dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasında ancak bunun nedeni diğer ülkelerden biraz farklı ve doğal nedenlere dayalı. Çünkü Kiribati coğrafi konum nedeniyle ulaşılması güç ülkeler arasında. Kiribati’ye ulaşılabilmesi için Pasifik Adaları üzerinden seyahat gerçekleştirmek gerekiyor. Dolayısı ile Kiribati’nin eşsiz doğasına ulaşmak için uçak dahil çeşitli ulaşım araçlarını sıra sıra kullanmak gerekiyor.

5 – Nauru

Dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasında Nauru da var. Avusturalya kıtasında birada ülkesi olan Nauru oldukça enteresan bir ülke. Çünkü bu ülkede çalışmayı sevmeyen insanlar bir arada yaşıyor. 10 bin kişilik nüfusuyla Vatikan’dan sonraki dünyanın en küçük ülkesi olan Nauru doğası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Ancak bu ülkede turizme yönelik yapılan çalışmalar oldukça sınırlı. Ülkede yalnızca 2 tane otel yer alıyor.

YouTube video

Kısacası; buraya gidildiğinde konaklama ihtiyacını karşılamak biraz güç ve sınırlı. Ayrıca Nauru, konumu itibari ile ziyarete açık bir ülke de değil. Bir ada ülkesi olan Nauru’daki limanlar da ticari amaçla kullanılıyor. Dolayısı ile ülkeye yalnızca havayolu ile aktarmalı seferlerle ulaşım gerçekleştirilebiliyor. Eğer Türk vatandaşıysanız ve Nauru’ya gitmek istiyorsanız öncelikle vize için Avusturalya Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekiyor.

6 – Bhutan Krallığı

Hindistan ve Çin arasında bulunan Bhutan Krallığı da dünyada en ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasında. Çünkü ülkenin etrafında Himalaya dağları çevrili. Bu nedenle de ülkeye ulaşım oldukça zor. 1874 yılına kadar da başka ülkelerden yabancıların Bhutan Krallığı’na ziyaret gerçekleştirmek de yasaktı.  

YouTube video

Günümüzde Bhutan Krallığı’na ulaşım yalnızca iki havayolu şirketinin uçaklarıyla mümkün. Ayrıca Bhutan Krallığı ziyareti gerçekleştirmek istiyorsanız yolculuk öncesinde yeme içme, konaklama ve yol masrafları gibi masrafların hepsini önceden ödemeniz gerekiyor.

7 – Özbekistan

YouTube video

Özbekistan da dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasındaki yerini alıyor. Çünkü bir Orta Asya ülkesi olan Özbekistan’a gitmek isteyen pek çok başka ülke vatandaşının davetiye alması gerekiyor. Ayrıca buraya gidecek olan kişiler kalacakları yeri önceden Özbekistan’ın İçişleri Bakanlığı’na bildirmek zorunda.

8 – Libya

YouTube video

Libya da tıpkı Somali gibi iç karışıklıkları ve iç çatışmaları ile gündeme gelen ülkelerden biri ve bu nedenle dünyanın ziyaret edilmesi en zor ülkeleri arasında. Afrika ülkesi Libya’ya gitmek iç çatışmalar nedeniyle tehlikeli. Dolayısı ile buraya da zorunlu ziyaretler dışında ziyaret gerçekleştirilmesi tavsiye edilmiyor.

9 – Angola

YouTube video

Angola’ya gitmek aslında zor değil ancak bu ülkeye gitmek için oldukça uzun bir süre beklenmesi gerekiyor. Çünkü dünyanın pek çok ülkesinden vizeli olarak turist alan Angola’da vize işlemlerinin tamamlanması birkaç haftayı buluyor.

10 – Türkmenistan

YouTube video

Türkmenistan da tıpkı Özbekistan gibi ziyaretçilerini davetiye ile alıyor. Bu nedenle buraya gitmek çok kolay değil. Üstelik Türkmenistan’da da İçişleri Bakanlığı’na konaklama yapılacak yerin önceden bildirilmesi gerekiyor.

11 – Rusya

https://www.youtube.com/watch?v=d3R2X75w460

Rusya, dünyanın en büyük ülkesi. Bu nedenle bu ülkeye ziyaret gerçekleştirmek oldukça uzun bir vakit alabiliyor. Uzak mesafeleriyle ulaşımın güç olduğu Rusya aynı zamanda oldukça soğuk bir ülke.

12 – Yakutistan (Saha Özerk Cumhuriyeti)

Saha Özerk Cumhuriyeti ay da daha yaygın bilinen adıyla Yakutistan, Rusya’nın federe cumhuriyetlerinden biri. Rusya toprakları arasında bulunan bu cumhuriyetin bizle için en ilginç özelliği; halkının Yakutlar yani Türk olmasıdır.  

YouTube video

Yakutistan dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler listesinin başında geliyor çünkü burası oldukça soğuk. Hatta o kadar çok soğuk ki; yolda yürürken donam nedeniyle kulağınızı, parmağınızı kaybedebilirsiniz. Ülke o kadar soğuk ki; eğer burada bir araba sahibi iseniz aylarca arabanızı hiç kapatmamanız gerekebilir. Çünkü bu soğuklarda arabanızı kapattığınızda bir daha çalıştıramazsınız.  

Donarak ölmenin hiç de imkansız olmadığı Yakutistan’da, yolda arabanız bozulursa ölümle burun buruna gelebilirsiniz. Çünkü arabanızın telefonun çekmediği bir alanda bozulma ihtimali oldukça yüksek.

13 – Eritre

YouTube video

Eritre de dünyada ziyaret edilmesi en zor ülkeler arasında çünkü bu ülke kuzeydoğu Afrika ülkesi ve İtalya’nın eski bir kolonisi. Eritre ile Etiyopya arasında 30 yıl süren mücadele sonrasında 1991 yılında bağımsızlık kazanan Eritre’de şu an diktatörlük hakim. Dolayısıyla ülkeye giriş de sıkıntılı. Eritre’ye gelecek olan tüm turistlerin vize alması gerekiyor. Bu ülkeyi turizm açısından zor yapan da; turistlerin ulaşım için yerel imkanları kullanamaması. Turistlerin ulaşım amacıyla önceden bir turizm şirketi ile anlaşması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!