featured

KADES Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır? Kades Uygulaması İndir Ücretsiz Çözüm

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kades uygulaması ne yazık ki ülkemizde kadına karşı uygulanan şiddet vakaları son bulmadığı için üretilen bir çözüm yoludur. Her yeni gün yeni şiddet haberleri gelmeye devam ederken, devlet birimleri ise çeşitli uygulamalar ve koruma tedbirleriyle bu şiddet olaylarının önüne geçmeyi hedefliyor.

KADES Ne Demektir?

Kadın Acil Destek ya da Kadın Destek Uygulaması olarak da bilinen KADES uygulaması ne demektir? Bu uygulama nasıl indirilir ve nasıl kullanılır? İşte konuya dair merak edilenler…

Kadın Acil Yardım İhbar Uygulaması olarak da nitelendirilebilecek KADES, kadınların ya da çocukların maruz kaldıkları her tür şiddet (Fiziksel Şiddet, Psikolojik Şiddet, Ekonomik Şiddet ya da Cinsel Şiddet) eyleminin veya taciz gibi istenmeyen durumların engellenmesi amacıyla kullanılan resmi bir uygulamadır.

24 Mart 2018 tarihinde uygulamaya geçen Kades uygulaması, akıllı telefonlara kurulan bir uygulama olarak emniyet birimlerinin şiddet uygulanan kadın ya da çocuğun yanına en seri şekilde ulaşmasını sağlıyor. Bu uygulama Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve desteklenen bir uygulama olarak kadınların acil durumlarda ilk başvuracakları uygulama olarak dikkat çekiyor.

Kades Uygulaması İos Android Nasıl İndirilir?

YouTube video

Eş ya da başka kimselerden şiddet gören veya şiddete maruz kalma tehlikesi olan kadın ya da çocukların kullanabilecekleri bir uygulama olan KADES yani Kadın Acil Destek İhbar Sistemi, akıllı telefonlara Apple Store ya da Google Play Store mağazaları üzerinden indirilebiliyor.

Uygulamada istenen bilgilerin girilmesi sonrasında gelen aktivasyon kodu ile uygulama aktif hale getirilebiliyor. Uygulama aktif hale geldikten sonra ise her an kullanıma hazır halde bulunuyor. Google Play üzerinden kades uygulaması indirilerek hızlı şekilde kullanılmaya başlanabilir.

Kades Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), akıllı telefonlara indirildikten sonra aile içi şiddete ya da kadına yönelik şiddete maruz kalan veya şiddet tehlikesi altında bulunan mağdurlar tarafından kullanılabiliyor.

Uygulamanın kullanımından önce cihazda konum bilgisinin açık olması ise zorunluluk arz ediyor. Yani KADES uygulamasının kullanılabilmesi için telefonun konum bilgisinin açık olması gerekiyor.

Acil durumun varlığı halinde Kades uygulaması üzerinde bulunan tek tuşa basılarak güvenlik güçlerine gerekli ihbar yapılmış oluyor. Açık olan konum bilgisi üzerinden olay yerine en yakın güvenlik güçleri (ekip ya da devriye) ise en kısa süre içinde şiddete maruz kalan ya da şiddet tehlikesi altında olan mağdurun bulunduğu yere ulaşıyor ve olaya müdahale ediyor.

KADES yani Kadın Acil Destek Uygulaması ve kullanımı tamamen ücretsiz bir şekilde, şiddet tehlikesi altında bulunan kadın ya da çocuklar tarafından kullanılabiliyor.

1. Kades Uygulaması Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Kades uygulaması kullanılırken tek bir butona basılarak son derece kolay ve hızlı bir şekilde en yakın güvenlik biriminin olay yerine çağrılabilmesi mümkündür.  Bu noktada butona basıldıktan sonra çok kısa sürede olay yerine en yakın olan ekiplerce olaya müdahale edilebiliyor.

YouTube video

Kadına ya da çocuklara yönelik her tür şiddet olayında uygulama aracılığı ile yardım istenebiliyor. Ancak uygulamanın kullanılmasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Öncelikle uygulama kullanılmadan önce telefonun konum bilgisinin açık olması gerekiyor.

KADES üzerinden asılsız bir ihbarda bulunulmaması da büyük önem taşıyor.  Aksi halde yani asılsız ihbarda bulunulması durumunda, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 271.  maddesinde düzenlenen ve;

İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Hükmünü içeren “Suç Uydurma” eyleminden asılsız ihbarda bulunan hakkında soruşturma açılabileceğinin unutulmaması gerekiyor.

2. Kades Uygulaması Kullananlar Ne Diyor?

Kades uygulaması birçok yerde kadınlar tarafından kullanılıyor ve şiddete yönelik çözüm anlamında olumlu yorumlar alıyor. Tartışmalı İstanbul Sözleşmesi hakkında detaylara bakarak yasal açıdan kadın haklarını savunma detaylarını öğrenebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=TYjh__UeDQs

3. Kades Hata Veriyor | Kades İmdat Uygulaması İnternetli mi İndirilir?

Mobile indirme işlemi yaparken cihazınızda boş yer olmasına dikkat ediniz. Yer dışı sorunlarda uygulamayı kaldırın ve yeniden indirin. Telefonunuzdaki bazı yazılım hataları da düzgün görüntüyü engelleyebilir. İndirme için internet gerekmekle beraber diğer zamanlarda kades uygulaması internetsiz kullanılabilir. Başlangıçta indirme yaparken internet gerekmektedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!