featured

Eşek Sütü Sabun Nedir | 10 Adımda Eşek Sütü Sabunu Ne İşe Yarar? Eşek Sütü Sabunu Kullananlar Memnun mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşek sütü sabun nedir? Cem Yılmaz’ın kullanması ile birçok kişide merak uyandıran Eşek sütü sabunu cilde ve saça olumlu etkileri sebebiyle adeta sizlere gençlik vadediyor. Bu sabun özellikle cilt bakımı konusunda oldukça başarılı! Peki eşek sütü sabunu nedir? Eşek sütü sabununun faydaları nelerdir? İşte tüm merak edilenler…

Eşek Sütü Sabunu İçeriği Nedir?

Eşek sütü sabun yalnızca eşek sütü içeriyor oluşu ile dikkat çekiyor. Peki eşek sütünün içinde hangi vitaminler ve mineraller bulunuyor? Eşek sütü laktoz miktarı bakımından oldukça yüksek bir içeriğe sahipken; A,B, B2,C, E gibi vitaminlerin tamamını içeriyor.

Yüksek yağ oranı ve kalsiyum miktarı bulunan bu sütte aynı zamanda magnezyum, fosfor, çinko, sodyum ve potasyum gibi minerallerde mevcut. Tüm bu PH değeri ve biyokimyasal içeriklerin tamamı cilde, yüze ve saça oldukça iyi geliyor.

1- Eşek Sütü Sabun Ne İşe Yarar?

Eşek sütü sabun ne işe yarar? Eşek sütü sabunu düzenli kullanıldığı takdirde saçlara, cilde ve özellikle yüz bölgesinde genç bir görünüm yaratmak için tercih ediliyor.

E vitamini bakımından zengin olan bu sabun derinlemesine kırışıklıkların bile ortadan kaldırılmasını, esnek ve pürüzsüz bir görünüme ulaşılmasını sağlıyor.

2- Eşek Sütü Sabun Faydaları Neler?

Eşek sütü sabun faydaları neler? Bu sabunun faydaları bir hayli fazladır. Ama belirgin etki sağladığı faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Sivilce, akne ve siyah noktaların giderilmesini sağlar.Cilt lekelerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.Ciltteki kararmaları ortadan kaldırarak, daha açık bir ten vadeder.Kişinin daha genç ve esnek bir cilde ulaşmasını sağlar.Sedef ve egzama hastalıklarının tedavisinde kullanılır.Eşek sütü sabun alerjik durumların neden olduğu kaşıntı ve döküntülü görünümü ortadan kaldırır.Cildin daha esnek ve parlak görünümünü artırır.Ciltteki nem oranını dengeleyerek, cildin sıkılaşmasını sağlar.Hücre yenileyici özelliği sayesinde, yapılandırmayı hızlandırır.Saçlarda kullanıldığında saçın uzamasını hızlandırır.Saçın parlaklığını artırırken daha hacimli görünmesini destekler.Düzenli kullanımda saç dökülmelerini önemli ölçüde azaltır.

3- Eşek Sütü Sabunu Faydaları İçin Neye Dikkat Etmeli?

Eşek sütü sabunu faydaları için kesinlikle düzenli kullanım gerekiyor. Düzenli olarak kullanılmadığı takdirde üründen memnun kalmamak söz konusu olabiliyor. Kullanım şekli ise kullanacağınız bölgeye göre farklılık gösteriyor.

4- Eşek Sütü Sabunu Lekelere İyi Gelir mi? Eşek Sütü Sabunu Yüze Nasıl Kullanılır?

Eşek sütü sabunu lekelere iyi gelir mi? Eşek sütü sabun düzenli kullanımda lekelerin birkaç ton açılarak, eşitlenmesine yardımcı oluyor. Haftada 2-3 kez yüze sabunu uygulamak, birkaç ay sonrasında lekelerinizin tamamından arınmanıza vesile olabilir. 

Sabundan verim alınabilmesi için temiz ve nemli cilde uygulanması öneriliyor. Yüzün tüm bölgelerine uygulandıktan sonra 3-5 dakika bekletilerek, tamamen arındırılacak şekilde durulanması gerekiyor.

5- Eşek Sütü Sabunu Saç Dökülmesi İçin Çözüm Olur mu?

Eşek sütü sabunu saç dökülmesi sorunu için çözüm olur mu? Uzmanlar düzenli kullanımda bu sabunun saç dökülmesini gözle görülür bir şekilde azalttığını söylüyor. 

Üstelik saçlar bu sabun sayesinde daha parlak ve hacimli bir görünüm sunabiliyor. Sabundan alınan verimin üst düzey olabilmesi için ise haftada 2-3 kez kullanım öneriliyor.

6- Eşek Sütü Sabunu Haram Mı?

Eşek sütü sabunu haram mı? Bilindiği üzere eşek sütü tüketmeye dinen hoş bakılmaz. Genel kabul şudur ki tüketilmesi uygun olmayan gıdalardan üretilen ürünleri kullanmaya da dini açıdan cevaz verilmediği kabul edilir..

Ancak eşek sütü sabunu tedavi edici özelliği bulunması sebebiyle ilaç kategorisinde kabul edilebilir. Çünkü tedavi söz konusu olduğunda dini yaklaşım, tüm ürünlerin kullanımını caiz kılabilecektir.

7- Eşek Sütü Sabunu Kullananlar Memnun mu? Eşek Sütü Sabun Kullananlar Ne Diyor?

Eşek sütü sabun kullananlar memnun mu? Eşek sütü sabunu kullananlar, düzenli kullanımda uzun vadede olumlu sonuçlar aldıklarını bildiriyor. Bu sabunu düzenli kullananlar arasında yapılan araştırmalara göre yaklaşık %90’lık bir kesim memnuniyet bildiriyor.

8- Eşek Sütü Sabunu Aktarda Bulunur mu? Eşek Sütü Sabunu Eczaneler Satıyor mu?

Eşek sütü sabunu aktarda bulunur mu? Elbette eşek sütünü sabunu hem aktarlardan, hem eczaneden temin edilebilecektir. Bunun yanı sıra pek çok internet sitesinde de doğal eşek sütü sabununun satışı gerçekleşmektedir.

9- En İyi Eşek Sütü Sabunu Hangisi? Eşek Sütü Sabunu En İyi Marka Hangisi?

En iyi eşek sütü sabunu hangisi, Eşek sütü sabunu en iyi marka olarak Arifoğlu markası gösteriliyor. Bunun dışında ise La Diva, W Lab, The Soap, Procsin gibi markaların tamamında doğal eşek sütü sabun içeriği bulunuyor.

10- Eşek Sütü Sabunu Fiyatları 

Eşek sütü sabunu fiyatları marka ve seçilen ürüne göre değişiklik gösteriyor. Organik eşek sütünden elde edilen sabunlar, orta ölçekli fiyatlardan satışa sunuluyor. Eşek sütü sabunları ortalama 30-150 TL aralığından alıcı buluyor.

Fiyat farkı saf eşek sütü içeriği olması, farklı içerikleri barındırması, gramaj ve marka gibi içeriklere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Ancak orta ölçekli fiyatlara sahip bu sabunlar ortalama 6-9 ay boyunca kullanılabiliyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!