featured

Telekinezi Nedir | Telekinezi Düşüncesi Neye Dayanır? Adım Adım Telekinezi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telekinezi nedir konusu insanların oldukça merak ettiği ve ilgi duyduğu bir kavramdır. İnsanoğlu varlığı gereği doğaüstü olaylara hep bir ilgi ve merak duya gelmiştir. Bu anlamda özellikle son yıllarda daha da fazla kişi tarafından merak edilen konulardan birini de “Telekinezi” oluşturmaktadır. Peki, zihin gücü ile nesnelerin hareket ettirilmesi gibi anlamları içeren Telekinezi ne demektir? Telekinezi yapabilmek mümkün müdür? İşte, konuya dair merak edilenler…

Telekinezi Nedir? Telekinezi Ne Demek?

Telekinezi nedir? Telekinezi kelime kökeni olarak Yunan diline dayanmaktadır. Tele, uzaktan ve uzak anlamlarına gelirken, kinesis ise hareket manasına gelir. Bu şekilde telekinezi sözcüğü de uzaktan hareket ya da uzaktan kontrol anlamını taşır. Telekinezi ne demek konusu parapsikoloji alanındaki önemli konu başlıklarından birini oluşturur.

Bu psişik güç esasında, düşünce gücünün yoğunlaştırılması ve yoğunlaşan bu gücün cansız maddeler ya da canlılar üzerinde etki oluşturması kabulüne dayanır. Metapsişikler tarafından sıklıkla kullanılan telekinezi kavramı yerine psişik güç konusunda başarılı olan parapsikologlar daha çok psikokinezi kavramını kullanmaktadırlar.

Burada belirtmek gerekir ki pozitif bilim dünyasına göre, telekinezinin gerçekten var olduğuna ve uygulanabildiğine yönelik hiçbir bilimsel kanıt bulunmamaktadır. 

Ancak parapsikoloji ile uğraşan çoğu kişi ise uzaktan kontrolü içeren telekinezinin yani psikokinezinin varlığına inanmakta ve hatta bu gücün farkında olmadan insanlar tarafından günlük hayatta dahi kullanıldığını iddia etmektedirler. ( Örneğin, Amerikalı ünlü parapsikolog Rex Stanford, bu enerjinin günlük hayatta farklı şekillerde kullanıldığını savunanlardan biridir) 

Telekinezi Kökeninde Neye Dayanır? Telekinezi Nasıl Yapılır?  

Telekinezi nedir? Telekinezi nasıl yapılır? Telekinezinin varlığına inananlara göre, insanların ruh dünyalarında gerçekleşen değişimler birer enerji ya da radyo dalgası gibi etrafa yayılmaktadır. İnsan bedenen olduğu gibi zihinsel olarak da enerji üretmektedir. Ruhen yani zihinsel olarak enerji üretiminin kaynağında ise nöron hücreleri yer alır.

YouTube video

İşte, bu düşünceyi savunanlara göre, insan bedenen bir enerji aktarımı ile neticelere ulaştığı gibi, zihinsel enerjisini de yönlendirerek belli bir hedefe odaklanabilir. Buna basit bir örnek olarak, biri ile karşılaşmadan hemen önce onu düşünmek gibi durumları gösterirler. 

Telekinezi yani düşünce yoluyla maddeleri hareket ettirdiğini, metal kaşık bıçak gibi nesneleri eğip büktüğünü ve benzer yetenekleri bulunduğunu birçok insan iddia etmiş ve buna dair gösteriler yaparak insanların ilgisini çekmeyi başarmışlardır.

YouTube video

İşte, bu noktada insanların bir kısmı bu yapılanlara inanırken diğer bir kısım insan ise bu gösterilerin altında başka bazı hileler bulunduğuna inanmışlardır.

Telekinezi Yapan İnsanlar Kimler? Telekinezi Mümkün mü? 

Telekinezi nedir? denildiğinde akla gelen en ünlü iki isim ise, Rus psişik Nina Kulagina ile İsrailli psişik Uri Geller’dir.

Telekinezi yapan insanlar arasında bulunan ve 1926 yılında doğan Nina Kulagina’nın bu alanda yaptığı çalışmalar, yaşadığı ülke olan S.S.C.B (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yani Rusya’nın eski adı) tarafından kayıt altına alınmış ve devlet eliyle yürütülen parapsikoloji çalışmalarına öncülük etmiştir. 

1946 yılında doğan Uri Geller ise Parapsikoloji Kurumu’nun kurucuları arasında yer almış ve gerek bu kurum üzerinden ve gerekse de gerçekleştirdiği gösteriler ile telekinezinin varlığının ispatına çalışmıştır. Bu her iki isimde günümüze dahi parapsikolojiye ilgi duyanlarca, telekinezi alanının en önemli temsilcileri olarak kabul edilmektedirler.

Telekinezi ve Nazar İlişkisi | Telekinezi Filmleri

Telekinezi nedir? Kendi kültürümüzde yer alan nazar da bazı insanlar tarafından telekinetik bir konu olarak görülmüştür. Bu görüşü savunanlara göre nazar, insanların yoğunlaşmış duygularını farkında olarak ya da farkında olmaksızın belirli bir noktaya yönelttiklerinde cansız maddeler ve canlılar üzerinde yıkıcı etkilere neden olabilme etkisi olarak tanımlarlar.

YouTube video

Telekinezi zararları, Telekinezi günah mı konularında ise herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır.  (Örneğin çalışan aletlerin aniden bozulması, nesnelerin kırılması ya da insanların rahatsızlanmaları) 

Telekinezi filmleri üzerinde de fazlasıyla kullanılmış, bu filmlerde ana konu olarak ise nazar işlenmiştir. Bu teze inananlara göre, telekinezi insan tarafından kontrol edilebilirken, nazar ise kontrol edilemez. 

Bu yazımızda size telekinezi alanındaki genel bilgileri aktardık. Yukarıda da değindiğimiz gibi bu konuya gönülden inanan insanlar bulunduğu kadar, bu fikre katılmayanlarda bulunmaktadır. Sizde yorumlarda telekinezi hakkında düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!