featured

Amy Winehouse Kimdir? Modern Zamanların Unutulmaz Kraliçesi Amy Winehouse Hayat Hikayesi ile Sizleri Derinden Etkileyecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amy Winehouse kimdir yakından öğrenmeye hazır mısınız? Amy Winehouse kimdir detaylıca ele aldıktan sonra, hayat hikayesi kimlere ilham verecek? Gelmiş geçmiş en muhteşem seslerden biri olarak hafızalara kazınan, kısa hayatına iki önemli albüm ve sayısız ödül sığdıran, kendine özgü kabarık saç stili, benzersiz dövmeleri ve sansasyonel hayatı ile yaşadığı sürece hep gündemde kalmayı başaran Amy Winehouse Back To Black ile ölümünden sonra dahi sürekli hatırlanan bir yıldız isim.

Eşsiz bir caz gırtlağına sahip olan Amy Winehouse kimdir konusu üzerine, gözler önünde tükenişe giden öyküsünü sizlerle paylaşacağız…

Amy Winehouse Kimdir? | Soul Müziğin Divası Amy Winehouse ve Hayat Hikayesi! 

Amy Winehouse kimdir, nasıl bir hayat yaşamıştır öğrenmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Bir keresinde etrafındakilere şöyle seslenmiş Amy Jane Winehouse, 

“Doğruları söylemeyeceksek konuşmanın hiçbir anlamı yok”

Bu dürüstlük anlayışı belki de yaşamı boyunca dik başlılığına esaslı bir sebepti. 27 yaşında daha önünde uzun bir hayat ve muhteşem bir kariyer varken hayata veda eden Amy Winehouse neden öldü ve sadece çıkardığı iki albüm ile nasıl soul müziğin divası konumuna yükselmiş ve milyonları peşinden sürüklemiştir? Peki, bu unutulmaz isim Amy Winehouse kimdir, müziğe nasıl başladı hazırsanız başlayalım…

1- Amy Winehouse Kimdir? 

Amy Winehouse kimdir dediğimiz zaman öncelikle şunu söylemeliyiz ki, Londra’nın banliyö bölgesinde 14 Eylül 1983’te hayata gözlerini açan Amy’nin babası Mitchell taksi şoförlüğü yaparken, annesi Janis ise eczacıydı. Anne tarafında amatör olarak müzikle ilgilenenler bulunan Amy’nin babaannesi de şarkı söylüyordu. Babaannesinin teşvikiyle sanat okuluna başlayan Amy Winehouse, daha 10 yaşındayken bir rap grubu kurdu. Aykırı kişiliği ile okul döneminde dahi dikkatleri üzerine çeken Amy, ilk gitarını 13 yaşında aldı ve kendi bestelerini yaparak yerel bir müzik grubunda şarkı söylemeye başladı.

2003 yılı Amy’nin hayatında önemli olayların başlangıcı konumundaydı. Bu yılın Ocak ayında ileride evleneceği büyük aşkı Blake Fielder-Civil ile tanıştı. Amy ve Blake ikilisinin uyuşturucu ve şiddet dolu aşkları ileriki yıllarda magazin basınının daima gündeminde kalacaktı. 2003 yılının Ekim ayı ise Amy’nin müzik kariyerindeki ilk dev adımını attığı tarih olacaktı. Çünkü 20 Ekim 2003’te ilk albümü “Frank” yayınlandı.

2- Amy Winehouse ve İlk Albümü “Frank”

Amy Winehouse kimdir biraz daha bilgi sahibi olduysanız, müzik dünyasına geçelim. Son derece olumlu eleştiriler alan “Frank” ile Amy Winehouse adı Birleşik Krallık’ta duyulmaya başlamıştı. Bu albümü ile listelere giren Amy Winehouse hayatı ile de İngiliz basınının da dikkatini çekmişti. Frank ile BRIT Ödüllerine adaylık gibi önemli bir başarıya imza atan Winehouse artık İngiliz halkının da sevdiği bir isim olmaya başlamıştı.

Daha sonra İngiltere’de “Platin Plak” ödülüne de layık görülecek Frank albümü Amy’i ise tatmin etmemişti. Amy, The Sun gazetesinde yaptığı bir röportajında, artık bu albümü dinleyemediğini ifade etmişti.

A-  Amy Winehouse Kimdir? Amy Winehouse “Back To Black” Fırtınası Nasıl Başladı?

Kısa yaşamına iki albüm sığdırabilen Amy Winehouse Back To Black ile, ikinci albümü olan ve müzik dünyasının altını üstüne getiren albümünü 2006’da yayınladı. Bu albümde bulunan ve çok sevilen Amy Winehouse Rehab isimli parça ile kendi özel hayatının bir anlamda dışa vurumunu gösteriyordu. Çünkü bu dönemde magazine yansıyan sarhoş görüntüleri ve aşırı kilo kaybı çok konuşuluyordu. Amy Winehouse Rehab ise rehabilitasyon ile ilgili sözlere sahipti.

Bu albümü ile BRIT Ödüllerini kazanan Amy, “Back To Black” ile 2007 yılında İngiltere’de en çok satan albüm oldu. İngiltere’den sonra Amerika’da da yayınlanan bu eşsiz albüm, altı ayrı dalda aday gösterildiği müzik dünyasının en prestijli ödülü olan Grammy Ödüllerinden beşini birden kazandı. Amy Winehouse Frank ile en çok Grammy Ödülü alan İngiliz kadın sanatçı olarak erişilmesi güç bir rekora imza attı. Bu albüm sonrası artık, Back To Black, Rehab, You Know I’m No Good, Love is a Losing Game gibi şarkılar milyonların dilindeydi.

YouTube video

B- Amy Winehouse İçin Olaylarla Geçen Belgrad Konserinde Neler Oldu?

Amy Winehouse kimdir konusuna değinmişken, kendisinin alkol ve uyuşturucu bağımlılığına da değinmek gerek. Alkol ile mücadele içinde geçen yıllar sonunda 2011 yılı Avrupa Turnesi ise Amy Winehouse için kabus haline geldi. Bu turnenin Belgrad ayağında, şarkı sözlerini unutan ve ayakta dahi duramayacak kadar sarhoş olan Amy Winehouse Belgrad konseri boyu yuhalandı ve şarkıcının Avrupa turu iptal edildi. Halbuki Belgrad konserinden sonra ki ayak İstanbul konseriydi ve ülkemizde yılın en önemli konseri olarak dört gözle bekleniyordu. Konser turu iptal edildiği için ne yazık ki Amy Winehouse Back To Black için İstanbul’da müzikseverler ile bir araya gelemedi.

3- Amy Winehouse ve Blake Aşkı Nasıl Gelişti?

Amy Winehouse kimdir, nerelidir, neden öldü gibi sorular kadar Amy Winehouse ve Blake aşkı da en çok merak edilenlerden! Dünya müzik listelerini kasıp kavuran, en çok takip edilen isimlerden biri konumuna gelen Amy Winehouse, 2007 yılı Mayıs ayında Blake ile evlendi. Ancak bu evlilik, Amy’nin var olan alkol sorununa uyuşturucu madde bağımlılığının da eklenmesine neden oldu. Amy Winehouse ve Blake evliliği basına yansıyan şiddet olaylarını da barındırıyordu. 2007 yılı bitmeden bu sansasyonel olaylar ile ikili magazin basınının ilgi odağı haline geldi.

Amy Winehouse hayatı içerisinde aynı yıl Blake’in tutuklanması ile Amy’i de konserlerinde başarısızlıklar yaşamaya başladı. Kendisi, kocası hapisteyken sahneye kendini veremediğini söylüyordu. Uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle kendisi de tutuklandı ve sonra serbest bırakıldı. Amy Winehouse Back To Black albümü ile müzik dünyasına derin izler bırakırken, özel yaşamında ise çalkantılar ve sorunlar içinde boğuşuyordu. 2008 yılında artık günleri ya hastanelerde, ya rehabilitasyon merkezlerinde ya da nezarethanelerde geçiyordu. 

4- Amy Winehouse Neden Öldü? 

Amy Winehouse kimdir artık biliyorsunuz! Peki Amy Winehouse neden öldü? Avrupa turnesinin iptalinden sonra Londra’ya dönen Amy, 23 Temmuz 2011 günü Londra’daki evinde ölü olarak bulundu. Milyonlarca hayranı bulunan ismin, bu beklenmeyen ölümü ile müzik dünyası büyük şok yaşadı. Amy Winehouse ölüm nedeni olarak ise ise alkol zehirlenmesine bağlı olduğu daha sonra kamuoyuna açıklandı. 26 Temmuz 2011 günü görkemli bir cenaze töreni düzenlenen Winehouse’un cesedi ise Golders Green krematoryumunda yakıldı.

Amy’nin ölümü sonrası babası tarafından “Amy Winehouse Vakfı” kuruldu. Bu vakfın amacı ise uyuşturucu bağımlıları ve hasta çocuklara yardım ile çocukları rehabilite etme olarak belirlendi. Ölümünden sonra 2011 yılının Aralık ayında ise Amy’nin daha önce yapılmış kayıtları ile “Lioness: Hidden Treasures” albümü çıkarıldı.

Daha 27 yaşında olan ve çok parlak bir müzik kariyerini yaşarken, içine düştüğü bunalımlar ve sorunlar neticesi beklenmedik şekilde hayata gözlerini yuman Amy Winehouse hayatı, ibret alınacak bir yaşam öyküsü olarak öne çıkıyor.

5- Bonus! Amy Winehouse ve Fırtınalar Estiren Şarkısı Back To Black!

YouTube video

Amy Winehouse kimdir, neden öldü ve başarıları artık sır değil! Daha fazla biyografi haberi için bizi takip etmeyi unutmayın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!