featured

Size Yepyeni Bir Yaşam Alanı Sunan Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkon dekorasyonu ile kendinize yepyeni, huzur ve sıcaklık veren bir yaşam alanı oluşturmak ister misiniz? Dekorasyon bir yaşam alanının şekillendirilmesinde ve göze hitap etmesi konusunda oldukça önemli bir kavramdır. Özellikle son yıllarda ortaya çıkan ve artık bir furyaya dönüşen balkon dekorasyonları ise, aile sakinlerine huzur verici bir ortam yaratarak dinlendirici bir etki yaratabiliyor.

Her Mevsimi Tadıyla Yaşatan Modern Balkon Dekorasyonu…

Bilindiği üzere ülkemizin hemen her bölgesinde balkonun ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Öncesinde baharın gelişi ile renklenen balkon dekorasyonu artık kış aylarında da bambaşka bir şekle bürünebiliyor.

Günün yorgunluğunu ve stresini attığımız, tamamen dinlenmeye odaklandığımız, temiz havayı dolu dolu içimize çektiğimiz bu ortama yalnızca bir masa- sandalye atmak elbette büyük bir haksızlık olacaktır.

Yaratıcılık ve biraz çabayla ufak değişiklikler yaratarak balkon dekorasyonunda büyük etkiler yaratabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu kusursuz balkon dekorasyonu karşısında ailecek çay yudumlamak, kahvaltı ve akşam yemekleri yemek hatta ve hatta bambaşka aktivitelere yer vermek ne kadar da keyifli olurdu değil mi? Bu noktada sizlerle birkaç önemli detay paylaşacağız… Decombo web sitesinden aldığımız bu keyifli öneriler sayesinde, hem yazı hem de kışı doyasıya yaşayabileceğiniz kusursuz ortamlar oluşturabileceksiniz.

İşte Kusursuz Balkon Dekorasyonu İçin Pratik Öneriler!

Modern balkon dekorasyonu oluşturmak için kollarınızı sıvamışsanız, dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar bulunuyor. İşte balkon dekorasyonunuz için dikkat etmeniz gereken detaylar…

A) Uygun Boyutlarda Eşyalar:

Dekorasyonda oranın önemi büyüktür. Küçük balkonlarda büyük, büyük balkonlarda küçük eşyalar dekorasyonun itici görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden ilk olarak balkon ölçünüzü alarak, kafanızda alacağınız eşyaların boyutlarını netleştirmelisiniz.

B) Aydınlatma:

Balkon dekorasyonu için bir diğer detay aydınlatmadır. Aydınlatma kullanmanız halinde balkonunuzdan akşam saatlerinde faydalanmanızda mümkün olacaktır. Şık bir tavan aydınlatması, korkuluklara asacağınız minik lambalar ya da fenerler ihtiyacınızı karşılamak için yeterli olabilir!

C) Tekstil Ürünleri:

Balkonunuzda dekorasyonu şekillendiren önemli öğelerden tekstil ürünlerine yer vermeyi unutmayın. Örneğin; etnik desenli kilimler, koltuk üzerine atacağınız şık postlar ya da battaniyeler, koltukların üzerine orijinal desenlerde kırlentler kullanarak sıcak ve samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

D) Modüler Eşyalar:

Balkon dekorasyonu için modüler eşyalar kullanmak, alandan tasarruf etmenizi sağlayabilecektir. İşlevsel dolaplar, katlanabilir sandalyeler, açılıp kapanabilen masalar kullanışlı olacağı gibi, kullanılmadığı dönemlerde alanın açılmasına yardımcı olacaktır. Böylece balkonunuz sizi sıkmayacak, aksine ferah bir görünüm sunacaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!